Vrijdag, 20 mei 2011

Palma de Mallorca 4

Lekker nog een dagje duur doen. En duur werd het, nou ja het viel wel mee. Onvoorziene uitgaven zullen we maar zeggen. Ingeborg deed een wasje hetgeen fraaie foto’s opleverde. Ik maakte ook wat plaatjes van de merkwaardige situatie waar we ons in bevonden. Bizar. Dat we met zo’n klein scheepje de zeeën durven bevaren!

ik denk dat wij de enigen zijn zonder 1 of 2 wasmachines aan boord

Ingeborg werkt en ik leg dat vast

hee, wat een geinig bootje ligt daar?!

Des morgens hebben we een wandeling gemaakt, nu een keertje linksaf over de Passeo Maritimo tot de Dique de L’este of zoiets, waar de cruiseschepen liggen. Onderweg zagen we een motorjacht van ongeveer 150 meter lengte met 5 dekken. Jammer dat we geen camera mee hadden. Onderweg terug ontdekten wij een grote Dekker Watersport, hetgeen ons nog van pas zou komen. Ingeborg kocht daar alvast een paar echte Crocs (= belachelijke doch zeer praktische kunststof voetbekleding) en ik 4 schroeven en 4 AA batterijen voor de Macmuis. Des middags te 16.00 uur dacht ik: kom, laat ik het peil van de motorolie weer eens controleren. Dat was in orde, maar het koelwaterpeil niet. Onder de motor stond een plas koelvloeistof van 2 centimeter diep. Eén van de slangen naar de boiler had een klein gaatje gekregen door het 20 jaar lange rusten op een rvs draadeind dat met nog drie collega’s een plankje klemde tegen de kopse kant van de zwaardkast. Achter dat plankje zaten 2 koelslangen, 1 waterleidingslang en een luchtslangetje van de brandstofpeilmeter (die op luchtdruk werkt) in de dieselvoorraadtank aan bakboord, om te verhinderen dat ze de draaiende delen aan de voorkant van de motor zouden raken. Allemaal op elkaar gepropt. Wat te doen? Ik maakte de slang van de motor los en sneed er een stuk van 16 centimeter, waar de gaatjes in zaten, tussenuit. Toen ging ik nadenken hoe ik dit moest oplossen. Natuurlijk! Een koperen pijp van die lengte tussen de stukken klemmen en klaar is kees. De boot was inmiddels een grote puinhoop (waarvan, alweer, geen foto’s!) maar dat was niet het ergste. Ik ben eerst lopend gaan zoeken naar een Ferreteria (=ijzerzaak) voor een stuk koperen pijp. Dat werd dus niks. Terug naar de boot. Fiets opgetuigd en naar Dekker Watersport. Die hadden een oplossing zeiden ze: een koperen tussenstuk met een drukklep erin en twee slangtules erop gedraaid die dan weer in de twee slanguiteinden moeten worden vastgezet. Ik had mijn twijfels maar kocht de zooi toch maar, je weet nooit (12 euro). Ik ging ook maar even naar de Volvo Penta dealer bij Club de Mar, een eind verderop langs de kade. Die hadden een simpeler oplossing: een dikwandige messing pijp met tule-einden aan elke kant, maar wel een beetje kort (5 euro). T.a.b. (= terug aan boord) had ik de zooi binnen een half uur aan elkaar geprutst en hopelijk “waterdicht”, waarbij ik wel een gat in m’n kop en twee gewonde handen opliep, plus pijn in mijn rug. Nou Ing, ik ben klaar! We kunnen proefdraaien. Shit, de koelvloeistof tank (ik moet toch eens in het handboek opzoeken hoe dat kreng heet) is half leeg. Het laatste restje G 12 gooi ik erin, maar het is lang niet genoeg. Hup, fiets weer de steiger op en terug naar Dekker (= Merca Nautec). Ze kennen me daar nu wel. Die hadden een goedje dat wel kon doorgaan voor koelvloeistof (9,90 euro de 5 liter). Hup, weer terug en de boel afgewerkt. Bij proefdraaien lekte de boel niet. Te 19.00 uur was ik klaar en bekaf. Te 20.00 uur gingen wij na lange tijd weer eens skypen met Linda. Dat duurde een uur en daardoor ben ik de hele koelvloeistof ellende alweer vergeten! Daarna was er niet genoeg tijd meer over om het verhaaltje van 20 mei op de web te zetten. Het lukte me nog wel foto’s uit te zoeken, daarna was het tijd voor de klamme lappen.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s