Dinsdag, 24 mei 2011

Puerto de Soller – Cala Murta

dag datum Wind Weer
Dinsdag 24 mei 2011 0 beaufort Zonnig
vertrek aankomst logstand motoruren
09.15 uur 15.15 uur 3998,8 3613

Slecht geslapen vanwege de deining die de baai inrolde. Geen idee waar zoiets vandaan komt. Het was de hele nacht windstil. Daarbij kwam nog dat de muggen van geen ophouden wisten; ik hoef er maar 1 in de cabine te hebben en ik ben gezien. Uiteindelijk ben ik toch van uitputting in slaap gevallen denk ik. De oggend verliep rielekst. Nog wat duikspulletjes opbergen, zeilklaar (hahaha) maken en anker van het zand aftrekken. Ik zie hem komen: hij heeft geen seconde ingegraven gelegen. Het schip ligt gewoon op het gewicht van de ketting en het anker (bij elkaar zo’n 110 kilo, dat blijkt tot nu toe kennelijk genoeg te zijn). Deze keer ervaar ik de “rit” naar de uiterste Noordpunt (Cabo de Formentor) als saai en vervelend. Het is windstil, er gebeurt geen donder, geen dolfijnen, geen schade, niks!

drukinktwekkend

Cabo de Formentor

We sukkelen de kaap om (wel weer mooi hoor allemaal, mooie foto’s) en verdomme daar begint het ineens te waaien tot wel 15 knopen wind toe! Het blijken valwinden te zijn door het land-zee effect of zoiets. De windrichting varieert enorm als we de baai van Pollensa inlopen. We besluiten in Cala Murta, de favoriete cala van Suus, een stop te houden.

die zwarte amandelpit, dat zijn wij

Het is 15.15 uur. Even ankeren in superhelder water (op 18 meter zie je de bodem) en de waterlijn nog even naborstelen, dat lijkt ons wel wat. Op twee motorboten en een zeiljacht na zijn we de enigen.

Cala Murta, onwerkelijk helder water en een heel stil baaitje

Ook hier verraderlijke valwinden en de Cala is niet breed, dus we zullen hier zeker niet overnachten. In tijd van drie kwartier is de hele waterlijn rondom op een breedte van ongeveer een meter helemaal weer wit. Gezond en nuttig werk, doet wel zeer.

Cala Murta – Pollensa

dag datum Wind Weer
Dinsdag 24 mei 2011 0 – 5 vlagerig alle richtingen Zonnig
vertrek aankomst logstand motoruren
17.30 uur 18.30 uur 4005 3613,96

Na een korte rust gaat het anker op en stuurt Ingeborg de boot de cala uit richting Pollensa. Er staat nog steeds een pittige wind dus ik trek de kluivert erbij. Zodra die staat valt de wind weg. Krijg toch de ….. De baai bij de stad Pollensa is immens groot. Ik bedoel daarmee de ankerbaai. Deze is zeer ondiep en biedt tegen alle windrichtingen beschutting.

achter dit kaapje lig je fantastisch beschut

Het ankeren is hier een eitje. Gooi de spijker er maar ergens in en je hoeft nergens meer naar om te kijken! Geweldig! Kees en Suus: jullie hebben geen woord te veel gezegd! Na een koude kipschotel even deze stukjes (3 dagen: 22, 23 en 24 mei) tiepen en ik heb de achterstand weer ingehaald. Morgen naar een internetterras want de ontvangst op de ankerplaats is niks, te ver weg. Het is broeierig in de kajuit. Ingeborg is al naar bed. Ze heeft het benauwd. Dat is niet zo fijn. De luiken staan open met de muggenhoezen eroverheen. De kajuitingang is wel dicht helaas. Daar moet ook een muggenhor voor komen! Ik begin nou te raaskallen; ik ga ook maar naar bed. Het schip ligt doodstil.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s