Woensdag, 25 mei 2011

Puerto de Pollensa 2

Zo stil als het hier is, op de ankerplaats voor de haven van Pollensa, is niet te beschrijven. Je hoort geen auto, geen vliegtuig, geen bedrijfsrumoer, niks!

we liggen een end van de kant, maar wel heel rustig

Ik sta in mijn onderbroek (Björn Borg) buiten in de kuip en ik kijk mijn ogen uit. Ik stap meteen in het bootje om een foto te maken van het roer en de schroef ter illustratie van de helderheid van het water.

ziet er goed uit; dat kun je zien

We liggen in ongeveer 3 meter water en alles is groen, maar dat heeft te maken met de begroeiing van de bodem hier. Helder is het in ieder geval. Vervolgens zijn we toe aan een uitgebreid bezoek aan de wal, waarbij het geld zal rollen. We zijn blij met de roestvrijstalen ketting van 3 meter die we in Ayamonte gekocht hebben. Zonder uitzondering legt iedereen hier zijn bijboot met een ketting vast.

alles ligt met de ketting vast

Dat heeft vast een reden. De betonnen pier waar de bijboten mogen afmeren is massief en luxe, maar het stukje voor de bootjes is zeer beperkt. In het hoogseizoen zal dat zeker problemen opleveren. Water kunnen we daar niet aftappen. Jammer. We wandelen het stadje in en vallen met onze neus in de boter: er is een grote markt met van alles en nog wat.

Ingeborg heeft er zo 1 gepast maar het ging niet

gesuikerd; ik wilde nog een zak, mocht niet van Ingeborg

We kopen wat gesuikerde pinda’s, amandelen, abrikozen en vervolgens gaan we op zoek naar een watersportzaak voor een slagijzer en matrijs om ringen te kunnen slaan in het dekje voor de bijboot. Dat vinden we na rondvraag hier en daar en dan kopen we ook nog ergens een nieuwe duikbril met snorkel, want ik voel me de laatste tijd zeer “ontmand” met de kwalijke spullen die ik momenteel gebruik (met dank aan Marian van de “Kostat” voor de kostelijke uitdrukking; meid, dit gaat je je leven lang achtervolgen!). Alles is wel hartstikke duur: het masker kost 50 eutjes en de snurkelpijp 9 euro. Om naar de plee te kunnen drinken we in een posh restaurant een Cafe Americano. Vanaf deze plek kunnen we mooie foto’s maken van de ankerplaats en een geweldige opname met de telelens (van de Kodak!) waarop onze boot te zien is.

deze foto (zie je ‘r liggen?)………….

………….is vanaf hier gemaakt!

We genieten. T.a.b. rusten wij uit, waarbij Ingeborg misbruik maakt van de gelegenheid om aan te tonen dat ik een nieuwe korte broek nodig heb.

hier past slechts 1 woord voor: misbruik

Aan het eind van de middag gaan we weer naar de kant om te internetten want dat lukt aan boord niet. We wandelen de boulevard af richting Cabo de Formentor, zeer fraai met veel pijnbomen, kleine strandjes en veel Engelsen. Op een terrasje met een “Free Wifi Zone” zet ik de stukjes van drie dagen op het web en kijk de e=mail na. Dit kostte ons 10 euro aan drankjes, maar hun plee was perfect in orde. Het menu stelde niet veel voor, dus gingen wij de stad in om eens rond te kijken. We vonden een restaurant met amerikaanse inslag dat ons wel aansprak. Voor 38 euri aten wij ons buikje rond aan spiezen en salades en dergelijke. “Moe maar voldaan, kwamen wij t.a.b. en legden ons te rusten”. (Dat viel niet mee, met die klotemuggen!)

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Een reactie op Woensdag, 25 mei 2011

 1. Paula zegt:

  Wat nou nieuwe korte broek? Dat is hartstikke in! Je bent helemaal hip oomp….
  Wat is Mallorca mooi he. Wij zijn er ook geweest en hebben de Cap de Formentor niet vanaf het water maar van bovenaf bekeken. We logeerden toen in de buurt van Alcudia.
  Goede reis verder en ik lees alle stukjes hoor! Beetje jaloers ben ik wel.

  Paula

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s