Donderdag, 26 mei 2011

Puerto de Pollensa – Alcudiamar,

dag datum Wind Weer
Donderdag 26 mei 2011 alle richtingen 2 – 3 Zonnig
vertrek aankomst logstand motoruren
14.00 uur 16.00 uur 4014 3615,81

Vandaag weer even toeristje gespeeld in plaats van reiziger. Wij namen de bus (airconditioned, was nodig) van 09.45 uur naar het oude plaatsje Pollensa dat iets meer landinwaarts gelegen is. Een mooie rit door prachtig landschap, via Cala de San Vicenz naar het Centrum van oud Pollensa. Een aardig stadje met een aantal fraaie bezienswaardigheden.

dat schijnt een mooie kerk te zijn

Koffie op een terras, dat tegenviel, gelet op de trucks met bier en andere spullen, die het plein vulden. Iets verderop werd het weer leuker, met fraaie straatjes en een enorm lange “trap” naar een kapel boven op de heuvel: de “Calvari trappen”. Dit levert natuurlijk mooie foto’s op.

gelukkig was er aan de rechterkant wat schaduw

een bloemetje langs de kant

nog een bloemetje langs de kant (boegeinvila)

er was ook een gitarist (zie je wel Joop, dat ik ook wel eens geef, je kan het muntje zien vliegen, je ziet alleen niet hoeveel het is)

Na een luuks broodje uit een chocolateria stonden wij alweer op het busstation, want meer was er niet te zien. Ik moet nog een bus met motorolie hebben. Het plaatselijke benzinestation bood cans van 5 liter Repsol voor 50 euro. Dat kan ik aan de haven ook voor die prijs krijgen, dus laat maar zitten. Terug in Puerto Pollensa wandelen we naar de watersportwinkel waar we de Repsol halen, hier kost het ook 50 euro. Het is pas 13.30 uur en we besluiten vanmiddag te vertrekken naar Alcudia; dan kunnen we daar morgen op ons gemak rondkijken voor we oversteken naar Menorca. Zo gezegd zo gedaan. Jawel, bij het anker ophalen slaat de “rekker” op de ankerketting tegen de boeg vast en meteen slaat de zekering (100 ampere) door. Nieuwe zekering erin en daar gaan we. Van zeilen komt weer niets terecht. De wind draait mee (tegen dus). Ik mag niet vloeken van Ingeborg. Alcudiamar valt tegen. Pollensa is veel mooier. We gaan voor anker in 3 meter water, lang niet zo helder als in P. , maar dat komt doordat hier nu een commerciele haven is aangelegd voor vrachtschepen en ferry’s.

het zal waarschijnlijk wel moeten, maar fraai is het niet

Weinig leven op de schepen om ons heen. Ik weet het niet, maar ik denk dat we morgen vroeg maar meteen oversteken naar Menorca. In ieder geval gaan we vannacht met z’n tweeën in de kuip slapen, want afgelopen nacht was het slapen niet best!

beetje onscherp maar je kunt zien dat dit ons buitenbed is

We hebben nu al 2 dagen geen weerbericht gezien en de Spaanse meteo op de navtex laat het ook afweten.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

2 reacties op Donderdag, 26 mei 2011

 1. wingiv zegt:

  Hoi Claudia, dank je voor het compliment. Ik doe mijn best. Wacht niet te lang hoor, met te vertrekken! Ik wou dat wij het eerder hadden gedaan. Bedankt voor je goeie wensen en jullie ook veel plezier tijdens je vaarvakanties!

  Groeten uit Mahon, Menorca van
  Willem en Ingeborg

  Like

 2. hoi geluksvogels,
  wat kan jij geweldig vertellen.
  het is ontzettend leuk om te lezen wat jullie allemaal beleven.
  wij hebben een motorboot van 11 meter, en hopen als we wat ouder zijn(duurt nog even)
  ook voor langere tijd op vakantie te kunne gaan met onze boot.
  maar als je dit leest gaan je handen jeuken,helaas moeten wij het met 3 weekjes in het seizoen doen.we mogen niet klagen das evengoed erg leuk.
  ik wens jullie nog een mooie verdere reis en zal je verhaal zeker verder volgen.
  groetjes crew Mammoet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s