Zaterdag, 28 mei 2011

Ciudadela 2 (Menorca)

Nou, we hebben geen zin om verder te gaan. We hebben toch alleen maar tegenwind. Enne, we moesten ook nog allerlei dingen doen, dus gooiden we er nog maar weer 50 eutjes tegenaan. Over drie dagen laat je dat wel uit je hoofd. Na de koffie ‘t stadje in dat, omdat we in een betere stemming zijn, nu best wel leuk lijkt. Op een groot plein heerst grote drukte: schaaktafels in een rij voor jeugdige schakers, een tentoonstelling van bonzai-achtige boompjens en planten, een rondedans voor kinderen en een markt. Ingeborg wil foto’s maken maar ik heb de camera op de boot laten liggen. Op zoek naar een supermarkt vinden we een Suma-winkel (een soort Spar maar dan anders) waar ze verrotte pinda’s in de dop verkopen. We kopen alleen bier. T.a.b. nog een kopje koffie en dan gaat Ingeborg op de kade naast de boot mijn kop scheren; het wordt tijd. Ze kan het steeds beter.

knippen en scheren

Vervolgens de stukjes die ik over de afgelopen drie dagen geschreven heb op de weblog zetten in het klaslokaal van de zeilvereniging. De ontvangst daar is uitstekend maar het is er bloedheet en ongezellig.

bij de les blijven

Tijdens Siesta-tijd weer de stad in die dan ook uitgestorven is. We zoeken het wel weer uit, he? Er is nog een Suma-winkel, een grotere in het oude stadscentrum, maar die is dicht.

we gaan zoeken naar een open winkel tijdens de siesta (op zaterdagmiddag)

De stad heeft een paar grote kerken die ze hier kathedralen noemen en nog andere fraaie historische gebouwen. Ik werp een blik naar binnen (de koster vond die herrie niet leuk) en daar laten we het bij.

hoe hou je het vol; zo liggen

hier en daar hilarische beeldhouwkunst aan de muur

Ing zit eng

Saves gaan we voetballen kijken in het restaurant van de Club Nautico de Ciudadela: de Champions League finale tussen Manchester United en FC Barcelona.  Het wordt een spannende wedstrijd. Jammer dat er een groepje kletsvrouwen naast ons gaat zitten waardoor we de TV niet meer horen, verkassen dus naar een scherm in een andere hoek van de zaal. Gelukkig winnen de Spanjaarden, zodat wij veilig naar de boot kunnen terugkeren.

Barca wint de cup

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s