Zondag, 5 juni 2011

Mahon 6 – Marina Estrella (Sunseeker-kade)

Kijk, als je niet vroeg hoeft op te staan om de bus te halen, teneinde nieuwe, verre duikgronden te verkennen, dan blijf je gewoon in je bed liggen, hè? Lekker lezen in Karin Slachter. Haar boeken zijn bij elkaar een reeks en elk boek, dat op zichzelf gelezen kan worden, is gebaseerd op dezelfde formule en gevuld met dezelfde personages. Toch wil je ieder verhaal volgen tot het eind, heel slim en knap gedaan, hoor. Het is zondag en heel stil buiten, geen boten direct naast ons en geen mens op de kade te zien.

geen mens te zien, nou ja, een paar dan

Hoe ik dat weet? Gewoon, ik ga op een gegeven moment mijn bed uit om te kijken waar die stilte vandaan komt. Ing is al lang op, heeft m’n halve sinaasappeltje, m’n glaasje vruchtenjoggert met muusli en een mok thee klaargezet op het aanrecht en zit zelf alweer op de kuipbank in het (miezerige) zonnetje verder te lezen in een boekje van Jan Grijsham. Als ik klaar ben met toilet maken en eten ga ik dat ook maar doen; verder lezen in Karin S. Ik schiet lekker op zo. We moeten voor we hier weggaan naar de overkant wel eerst een paar nieuwe boeken kopen, want zonder kan ik niet. Ik heb al gezocht in de stad maar ze hebben hier alleen maar boeken in het Spaans en dat kan ik ook wel lezen, maar het duurt zo lang voor ik het uit heb. Na de koffie moeten wij toch echt wel even aan het werk: ik sluit de waterslang aan en kijk toe hoe Ingeborg de duikspullen nog een keer goed uitspoelt. Ze hebben de hele dag de tijd om te drogen. Ingeborg doet ook een wasje.

het werk is nooit gedaan

de was is gedaan (het viel mee)

Na de luns moeten we wat beweging hebben. Een wandeling linksaf de kade op en bovenover door buitenwijken rechtsaf naar het historische centrum. De buitenwijken zijn het fotograferen niet waard, maar het uitzicht richting oude stad des te meer.

dikke muur en mooie wolken; Mahon op zondagmorgen

Ingeborg van achteren gezien (nog steeds mooie wolken)

hier een deel van de oude stad zoals die er ook moet hebben uitgezien in de tijd van Captain Jack Aubrey, een karakter uit de boeken van Patrick O’Brien

Uiteraard met hier en daar Ingeborg op de voorgrond.Daar heeft ze toch wel zo’n toeringhekel aan! Maar ja, dat moet nou eenmaal op grond van fototechnische en compositorische overwegingen en het is bewijs, hè? Iedereen kan wel zo’n verhaaltje schrijven en ansichtkaarten d’r tussen plakken. Vandaag liggen erg veel hondedrollen op straat. Dat is jammer want dan kun je niet goed om je heen kijken. Zonder vlekken en/of kleerscheuren komen we in het centrum waar op een plein voor een kerk een groep in een soort klederdracht met muziek en meer dan levensgrote poppen op houten stellages in de weer is.

klederdracht en poppen

poppen en klederdracht

touwtrekken, maar dan anders

We begrijpen niet goed wat de bedoeling is; men staat maar een beetje te kijken en te wachten. Waarop? Misschien gaan ze straks met die poppen door de stad lopen. Lijkt mij niet zonder risico; die dingen zijn topzwaar. We wachten het niet af en gaan de trappen af naar de kade, waar een toeristeninfo is. Ik vraag aan het meisje achter de balie of zij een boekhandel weet waar ze Engelse boeken verkopen (ja, ja, die toeristen stellen de krankzinnigste vragen!). Ja hoor, daar aan de overkant staat een kiosk die morgen open is waar u Engelse boeken kunt kopen (en ze zei dat allemaal in het Engels, hoor!). Muchos Gracias! De Nada! Wij erheen en perdompeltoeter: ze staan er hoor: Jan Grijsham, Karin Slachter, John Connolly, James Patterson en zowaar ook een nagelnieuwe Elizabeth George! Die gaan we morgen halen. T.a.b. (= terug aan boord, weet u nog?) zakken we dodelijk vermoeid op de kuipstoelen neer met een San Miguel (= duur bier) voor mij en een Don Simon (= goedkope slobberwijn) voor Ingeborg.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s