Maandag, 13 juni 2011

Alghero 4 – (Sardinië)

Na de dagelijkse e-mail check en een bakkie koffie met een Knopper willen we een eindje langs de haven gaan wandelen. Als we aanstalten maken weg te lopen worden we aangehouden door drie officieel uitziende figuren in uniform. Zij zijn van de “Guardia Finanza”, zijn net klaar met een Nieuw Zeelandse buurman en willen onze papieren zien; paspoorten, scheepsdocument en verzekering. Zij verontschuldigen zich voor het ongemak en zijn heel voorkomend. Ik vraag waar het voor nodig is. Hij zegt: omdat jullie “strangers” zijn. Dan is het goed, zeg ik. Tijdens het overnemen van de gegevens maakt Ingeborg foto’s en vraagt daarna aan de mannen of ze het goed vinden. Lachend zeggen ze neen. Mooi. Dan niet. Ze staan er keurig op moet ik zeggen.

bureaucratie in de zon; het zijn aardige knullen

Het duurt even maar dan kunnen we op weg. Aan de andere kant van het havenbekken liggen de lokale vissersbootjes. Dat levert schilderachtige plaatjes op van kleurige netten en zwaar aangegroeide wrakken.

dit noemen we aangroei

kleurige netten

de vissers hebben een voorkeur voor rood

We slenteren de buitenste pier op waaraan de steigers van Marina Ser Mar liggen. Het water in de baai is helder groen en er ligt geen enkel jacht voor anker. We krijgen van een assistent havenmeester een bekertje met espresso, dat ie voor 50 cent bereid is uit een automaat te trekken. Het smaakt heerlijk.

even tijd voor een espresso

Ingeborg maakt ondertussen het toilet onveilig (het was weer zover). Als de baas terugkomt vertelt hij ons desgevraagd dat het bij hem voor een jacht van 12 meter 30 euro kost. Dat hebben we dus weer goed uitgekiend (Not!!). Maar je ligt hier wel een heel eind van de oude stad af en dat is weer minder. Langs de boulevard gaan we terug. Er is een grote Dekker Watersport, maar, nog belangrijker: even verderop in een zijstraat zit een supermarkt die Knoppers verkoopt! Een soort Lidl dus. De prijzen zijn hier lager dan in de supermarkt die we eergisteren vonden. Dat weten we dan ook weer. T.a.b. bel ik Mans op: of ie al aan de patat zit op de Brouwersdam? Daar rijdt ie toevallig net vandaan op weg naar huis! Hij zal donderdagavond op de club aan iedereen de groeten doen. De rest van de dag computeren in de kuip en dikke stralen water in je keelgat spuiten.

computeren in de kuip

dikke stralen in je keelgat spuiten

Voorts lezen in een triller van David Baldacci (John Connolly heb ik uit). Het heet “Deliver us from Evil”. Spannend en onderhoudend. Ingeborg leest een boek uit 1980 van Bob den Uyl waarin ie reeds in een verhaaltje met de Euro als benaming voor Europese valuta in de toekomst op de proppen komt; curieus! Het was een lekker dagje.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s