Woensdag, 15 juni 2011

Alghero (Sardinië) 5

Deze dag is een heerlijke dag waarin vrijwel niets gebeurt en dat vinden we steeds leuker.  Het bekende ritueel: opstaan, ontbijten, lezen, koffie drinken, lezen en dat allemaal in de kuip, ja, ja! want het is lekker weer hier, zie je. Bootjes varen af en aan. Ook hier lig je zo ingebouwd en zo lig je weer alleen. Ik maak een praatje met de havenmeesters over inbraak op de boten hier aan de kade. Hij zegt dat ie dat nog nooit heeft meegemaakt. Ja, toch, er was een keer een catamaran die zijn schuifpuien open had laten staan (en ze waren zelf aan boord op dat moment!) toen een man de boot opkwam naar binnen liep maar ook weer direct naar buiten. Dus dat valt wel mee en, kijk eens hier, het helpt natuurlijk wel als je de boel dicht en op slot doet, nietwaar? We doen wat boodschapjes bij de Lidl van Alghero: de Euro Spin (300 Knoppers gehaald) en ik loop drie keer heen en weer naar een benzinestation voor auto’s hier dicht bij de haven, met een 25 liter jerrycan om diesel te halen die ik meteen in de dagtank giet. De diesel kost hier 1,45 euro; ik moet dus weer geld uit de gleuf gaan halen.

3 cannetjes olie halen…..

…….3 cannetjes pompen

Het is vrolijk druk op de kade. Ik giet net het laatste druppeltje olie in de tank als een Nederlands echtpaar ons van de kant af aanspreekt. Zij hebben ook een boot maar omdat die op het laatste moment kapotging zijn ze maar met het vliegtuig hier naartoe gekomen om bootjes te kijken en nog wat dingen. Toch leuk, die korte contacten met Nederlandstaligen in den vreemde. De Deen met de kapotte keerkoppeling ligt hier ook. Hij is nu heel, de keerkoppeling. Maar nu is de stuurautomaat stuk. Volgende week donderdag gaan ze naar Corsica en daarna via Rome naar Sicilie, in augustus. Tot ziens dus, want we zullen ze zeker weer tegenkomen. James Patterson, “Cross Country” is ook al uitgelezen. Viel een beetje tegen: fragmentarisch, onzekere stijl en voorspelbaar. Maar ja, het houdt je van de straat. Ik ben nu begonnen in een nieuwe van Elizabeth George, “This Body of Death”, een moeilijke! Saves vul ik de watertanks en gaan we een beetje opruimen want morgen gaan we weg. Wie weet waar we morgen zijn!! Altijd weer een verrassing.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

8 reacties op Woensdag, 15 juni 2011

 1. Hallo, Willem en Ingeborg.
  Wij zijn benieuwd wat jullie verdere plannen zijn. Is Willem al naar een tandarts geweest om zijn afgebroken tand te repareren? Zal wel een kroon met stiftopbouw en eventueel nieuwe wortelkanaal behandeling?? moeten worden, wil je de tand op langere termijn willen behouden. Een dode (non-vitale) tand of kies wordt op den duur zwakker dan een vitale en kan dan afbreken. Dan hoop je maar dat er nog voldoende tand/kies over is om er inderdaad nog een kroon met opbouw/stift op te kunnen zetten. Zeker in het buitenland is het lastig, wanneer je onderweg bent, om je te laten behandelen. Moet je weer lang ergens liggen in een haven of ankeren om op een kroon te wachten. Nou, jah, we horen het wel.
  Groetjes van Fred en Marian

  Like

  • wingiv zegt:

   Hoi Fred en Marian, het leed is alweer geleden. We zijn nu in Nederland en ik ben vrijdag al bij mijn tandarts geweest. Wat ze gedaan heeft weet ik niet maar het ziet er fantastisch uit (foto volgt nog op de weblog). Gr. Willem

   Like

 2. ron schmeddes zegt:

  Leuk om je weer te zien!

  Groet Ron en Kitty

  Like

 3. willem zegt:

  Bekende jerrycan willem,doet het goed bij je bruin kleurtje,veelgenieten hoor.
  gr.willem

  Like

 4. Joop zegt:

  Hey Willem,
  Staat je goed, die afgebroken tand 🙂 En inderdaad, James Paterzoon is nogal eens wisselend. Soms lekker om te lezen, soms niet…
  Benieuwd waar jullie nu weer naartoe gaan, ik volg jullie op de voet!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s