Donderdag 16 tot en met donderdag 23 juni 2011

Alghero – Nederland – Alghero (6 tot en met 13)

Ja, wie weet waar we vandaag zijn? Vandaag is 23 juni. Nou, gewoon: in Alghero! Hoe dat zo? Nou, gewoon: we zijn van 16 tot en met 23 juni in Nederland geweest en nu, 23 juni 2011, 22.10 uur zit ik dit te tiepen op de boot die nog steeds aan de publieke kade ligt in Alghero, Sardinie. Ze hebben ‘m trouwens wel op een andere plek gelegd. Moet kunnen. U vraagt zich af: waar gaat dit over. Nou, kijk, het zit zo: Alghero heeft een vliegveld waar Ryan Air op vliegt (goedkoop) en omdat we toch moesten wachten op een pakketje met twee Wifi antennes uit Duitsland (Alfa, AWUS 036 NH, 2000 mw) dachten wij, weet je wat we gaan een weekje naar Nederland, bij wijze van verrassingsbliksembezoek. Dit kwam op “als poepen” en dat voelt lekker. Voor 175 euro met z’n tweeën heen en weer naar Eindhoven (kwam nog wel 66 euro bij voor de trein heen en terug en een paar euro ging van de OV sjipkaart af voor bussen, metro’s en dergelijke) is niet duur en we hadden gespaard. Gelukkig brak 14 juni ook nog een stuk van mijn voortand af zodat we een bezoek aan de tandarts in Nederland konden brengen. Alleen onze dochter Linda wist van onze komst af. Voor alle anderen was het een verrassing. Op 16 juni vertrokken we van de luchthaven Alghero met het vliegende warenhuis naar Eindhoven.

De jachthavens van Alghero uit de lucht gezien; wij liggen ergens geheel rechts tegen de oude stad aan

Na 1 uur en 50 minuten stonden we op de drassige Nederlandse bodem. Het weerzien met Linda was heel fijn; zij maakte voor ons een heerlijke pasta.

we zijn er weer!

Saves brachten we een onaangekondigd bezoek aan de duikvereniging want het was donderdag, clubavond. Ook heel leuk. Ron keek vreemd op toen hij ons zag zitten, terwijl hij zelf net gisteren van Menorca was teruggekomen.

biertje bij de duikvereniging; Ron moet weer even denken aan dat naakte zeemeerminnetje aan de haven van Mahon

De nacht brachten we door in Linda d’r bed, terwijl die zichzelf opofferde en op de bank ging slapen, de schat. De volgende ochtend naar de tandarts in Ilpendam, die op vakkundige wijze mijn afgebroken tand opbouwde en de “witbalans” herstelde. Na jaren durf ik eindelijk weer breed te lachen.

zo was het……

…..zo is het

Maar voordat ik naar de tandarts ging mochten we van Ellis, de huurster, met onze eigen sleutel wel even gaan kijken naar onze nieuwe vloer. Hij lag er goed in, keurig afgewerkt, maar het kraakte wel als je eroverheen liep en mij viel de kleur ook tegen. Jammer. Na de tandarts naar Purmerend voor een paar goede, lederen sandalen van Van Haren en een nieuw telefoontje waarmee je alleen maar kunt telefoneren (de naam zegt het al!) bij T-Mobile gehaald. Mijn abonnement loopt door; ik kan dus gewoon in het buitenland vanuit mijn “bundel” blijven bellen. Ik ben een bofferd volgens de verkoper, want die flex-abonnementen zijn afgeschaft. Mooi. Daarna naar de zeilvereniging te Edam, alwaar wij met de weinige aanwezige medeleden een bakkie koffie met keek dronken. Na de koffie naar Alkmaar om een fototas te kopen voor de Nikon. Harinkie en kibbeling gegeten. Toen was het tijd om moeders in Ilpendam te verrassen en een verrassing was het: zij keek vreemd op haar neus toen ik, terwijl we voor de deur stonden, haar door de telefoon vertelde dat er twee mensen voor haar deur stonden, die nu gingen aanbellen! Ik kon dat allemaal zien via Google Earth, zei ik. Ma zei: er wordt gebeld, ik moet even neerleggen. Goed hoor, zei ik, ik wacht wel! Ze wist niet wat ze zag! Zij stond als het ware triplex. Wij aten saves bij Ma een boterhammetje, waarna we naar Medemblik reden om bij Rianne, onze schoondochter, de avond en nacht door te brengen.

op weg naar Medemblik

Het werd heel gezellig. Marijn belde ook nog vanuit Valetta op Malta; ze zijn druk bezig met overname en overdracht van de Middelburg en de Haarlem. Het werd tamelijk laat en Ingeborg ging voor het eerst sinds lange tijd giechelend naar bed. De volgende dag, zaterdag gingen we naar Amersfoort om met Olga, zuster van Ingeborg, Pa van Eijken te bezoeken en hem een uitje te bezorgen bij de Intratuin (een groot tuincentrum). Het was een geslaagde ochtend. Des middags nog even in Amsterdam Noord gekeken naar een E-reader, maar we wisten er te weinig van; het zou een overhaaste aanschaf betekenen, dus dat lieten we nog maar even zitten. De rest van de dag en de avond brachten we in Linda d’r flat te Amstelveen door. Zij kwam saves laat thuis van een bruiloft, maar het werd toch nog gezellig. De volgende morgen vroeg op en om 08.00 uur weg naar Purmerend om te zwemmen met de duikvereniging in het Leeghwaterbad. Een hartelijk weerzien met de leden die donderdagavond niet kwamen. Het zwemmen ging lekker, beter dan drie maanden geleden. De koffie na afloop smaakte heerlijk en het bleef nog lang gezellig. Na bij Hans thuis de via hem gerepareerde horloges van Ingeborg te hebben opgehaald was Ma weer aan de beurt. De rest van de dag en avond bleven we bij haar, lekker naar tennis op TV kijken (Ingeborg keek niet; las de Margriet). Maandagochtend een laatste bezoek aan de zeilvereniging. Ook nu was het daar heel rustig vanwege Oerol en vroege, lange vakanties van dit jaar vuttende medeleden naar St.Petersburg. Vervolgens een rustig middagje in het huis van Marijn en Rianne in Medemblik. Saves krieltjes gebakken en een karbonaadje. Na het eten op visite bij broer Kees en zijn vrouw Joke te Neck. Even bijkletsen, heel gezellig. Thuis in Medemblik TV kijken en naar bed. De volgende morgen koffie drinken bij Joke en Willem in Zaandam en de zaken rond de vloerlegging afgehandeld, heel gezellig. Ondertussen deden van onze Golf de centrale portiervergrendeling, de elektrische raambediening, het geluidssignaal bij openstaande deur en het leeslampje boven het dashboard het niet meer. Op de terugweg naar Medemblik sloegen we af naar Van Lieshout te Purmerend om daar even naar te laten kijken. Er moet ergens kortsluiting in het circuit van de betreffende groep zitten want de zekering slaat telkens door. Dat wordt een zoekplaatje, luidde de diagnose. Kan nu niet worden opgelost. Gelukkig kunnen we er wel mee doorrijden. Lucien even gedag gezegd. In Medemblik even rieleksen en wandelen langs de haven. Daar lag een medelid van de zeilvereniging, Hans en zijn vrouw, die ons meteen aan boord nodigde voor een biertje. Dat slaan wij nooit af. Het was heel gezellig. Daarna eten maken, TV kijken, lezen en naar bed. Dan is het alweer woensdag; de laatste dag voor ons vertrek naar Alghero. Wat vloog de tijd, zeg! We sloten de boel in Medemblik af en gingen bij Maria en Willem te Edam koffie drinken en even bijpraten (alvast over Griekenland, want daar weten zij veel van). Het was heel gezellig. De luns gebruikten wij bij Ma en om half vier was het alweer tijd om afscheid van haar te nemen. Hou je taai en tot ziens! Ricky en Linda kwamen laat thuis van hun werk maar maakten evengoed een heerlijk diner voor ons: stevige voorafjes en een met op speciale manier bereidde rijst gevulde paprika; het smaakte heerlijk.

zo lust ik ze wel

Ricky heeft nog een aantal films op de computer gezet, waarmee de harde schijf nu wel zo ongeveer vol is. Saves film gekeken op het grote plasmascherm en naar bed. Donderdagoggend hoefde Linda niet zo vroeg weg dus we “hadden” nog even met elkaar. Maar om 10 uur werd zij opgehaald door een collega met wie zij naar Eindhoven moest voor haar werk. Het was vlak bij het vliegveld dus ‘s middags zou zij ons daar nog even komen uitzwaaien. Na een bakkie koffie en “Homes under the Hammer” op BBC 1 sloten we af en togen op weg. Sjipkaart opladen, metro naar Amstelstation, trein naar Eindhoven in stilte-coupé, waar volop geluld en getelefoneerd werd, bus 401 naar vliegveld en daar wachten op Linda. Te 15.10 uur kwam ze en namen we afscheid. Dag Lin, augustus op Malta! Deze keer stonden we aardig vooraan in de rij bij de Gate en kregen derhalve een goeie plek voor de vleugels en niemand naast ons. Wie zagen wij daar het toestel binnenstappen?? Onze nicht Femke, die met haar vriend een weekje vakantie in Alghero gaat vieren! Welk een toeval! Die Olga (moeder van Femke), hè, die zegt toch ook niks, hè?

Femke met hetzelfde vliegtuig op reis! Een stuk van mijn hoofd als bewijs!

Vrijwel de gehele vlucht heb ik gelezen in een nieuwe van Henning Mankell, “De Gekwelde Man”, een gebonden uitgave gekocht in Purmerend tegen gereduceerd tarief. Er staat op dat het de tiende en laatste “Wallander” is. Zou ie doodgaan aan het eind? Te 18.25 uur donderde de Boeiing op Alghero uit de lucht, anders dan dat zou ik het niet willen noemen. Het was buiten een stukje warmer dan in Holland: plusminus 32 graden Celsius. Lekker. Bij de transportband spraken we met Femke en Arjan af dat ze morgenmiddag even langs komen voor een slokje van het een of ander. De volle bus bracht ons naar Alghero en door de hitte over de kade sjokkend kon ik onze boot niet op zijn ouwe plek ontdekken. Gelukkig lag ie er nog wel, maar op een andere plaats. Het was heet, de kade smerig van afval, de avond tevoren neergeworpen door talloze toeristen en lokalen tijdens een concert op een podium, dat nog half afgebroken overeind stond. Dominic de havenmeester verwelkomde ons. Er is niets gebeurd, het is hier heet geweest met weinig wind. Dat hebben we dan weer gemist, maar er staat ons nog meer van dat te wachten, hebben we al gezien op de weerberichten. Met een half uurtje was de boel weer bewoonbaar gemaakt, de koelkast aangesloten en konden we in de kuip van een, vooralsnog, warm biertje genieten.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

4 reacties op Donderdag 16 tot en met donderdag 23 juni 2011

 1. lies zegt:

  hoi luitjes,
  dat zal toch een leuke verrassing geweest zijn voor de meeste dierbaren.
  ing lekker even je dochter knuffellen ook lekker toch,
  en ja je tand die is echt mooi geworden, maar lachen ging toch altijd al goed, we kenden je niet anders met die bruine tand,
  leuk dat je even bij zeilvrienden bent geweest, die zullen ook wel opgekeken hebben al waren er ja natuurlijk weinig aan de koffietafel de meeste hebben vacantie of ja gewoon even weg
  jullie hebben wel heeeeel veeeel gedaan in die week ga dan moet je weer uitrusten aan boord,maar daar heb je weer heeel veeel tijd voor toch,
  en gaan jullie nu verder varen of blijf je nog alghero liggen??
  ik lees wel weer waar en hoe
  lieve groetjes van lies en bart

  Like

 2. Jan en Frida Schouten zegt:

  Weer een “lekker bekkie”groet
  groet jan en Frida

  Like

 3. Paula zegt:

  Prodent zal blij zijn met deze foto! Composiementen voor de tandarts.
  Afgelopen dinsdag hebben we nog gevaren met (o)ma en Kees & Joke. Was heel gezellig.
  Aan jullie de beurt voor een volgende x. Jullie hebben meer zon en dan kan oma buiten zitten want daar was het in Friesland iets te fris voor!
  Goeie reis verder.
  Paula

  Like

 4. ron en kitty zegt:

  Hoi Willem en Ingeborg, leuk weer te lezen dat jullie goed zijn aan gekomen.
  Blijf je nog lang in Alghero liggen of ga je verder varen?
  Ik wil iets naar je op sturen, kan dat?
  veel vaar plezier en ik hoor van je.
  groet ron en kitty

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s