Zaterdag, 25 juni 2011

Alghero – Bosa Marina

dag datum Wind Weer
Zaterdag 25 juni 2011 Zuid tot Zuidwest 2 (voorspelling was: Noordwest) Zon
vertrek aankomst logstand motoruren
10.00 uur 15.30 uur 4296,6 klopt geen flkkr van door miswijzing loggever, we hebben plm 20 mijlen gevaren en niet 12 3668,17

Oh, what a beautiful day! Te 07.00 uur worden wij wakker en ik blijf een uurtje in bed liggen lezen in Henning Mankell. Ingeborg houdt dat niet vol met haar Margrieten en gaat thee zetten, een sinaasappel slachten en een joggertje klaar zetten. Alles is uitgekiend: als zij zegt dat de thee klaar is heb ik enorme aandrang en moet ik het bed uit. Prima toch? We dwingen onszelf heel rielekst te doen en dat lukt deze keer aardig. Vullis weggooien, Duitse landvast lostrekken en nog zo wat van die dingen. We zijn pas om 09.30 uur klaar met tanks en lege (water)flessen vullen en schip schoonmaken. Daarna nemen we een bak koffie met een Knopper en dan zijn we er helemaal klaar voor. Zwaaien naar de buren en langzaam zakken we achteruit van de kade af. Als we naar buiten stomen zien we Femke en Arjan op de kade langslopen; ze gaan kiten. We roepen naar elkaar: goeie reis en fijne vakantie!

Arjan en Femke lopen tussen de palmbak en de yellow submarine, met de kite in de trolley

Fotootjes maken van hunnie en van de grote motorboot en van de skyline van de oude stad. Het was echt leuk hier.

bootje; schilder ‘m grijs en je hebt een oorlogsschip

Buiten staat een vervelende deining en de wind is, hoe kan het ook anders, in tegenstelling tot de windverwachting voor vandaag: recht op kop!! Er staat niet veel wind maar we proberen toch te zeilen.

Femke kan aanwijzen waar zij en Arjan logeerden

dag Alghero; je bent van harte aanbevolen

Dit duurt hooguit een uurtje maar dan verdagen we al op de kust en zouden we overstag moeten gaan. Dat lukt helemaal niet met 2,4 knopen snelheid. De motor moet aan en die blijft aan want “een gentleman vaart niet aan de wind”. Ik rol de voorzeilen weg en we tuffen met een vaartje van gemiddeld 4,3 knopen per uur naar het Zuiden. De kust is niet echt interessant hier (vinden wij): kaal, weinig bebouwing, geen bossen en de deining staat recht vanuit het Westen op de kust, een onaangename ervaring vind ik. Onderweg proberen wij achter een kaap te ankeren. Er liggen een paar rubberboten en een motorboot. Als we daar rondvaren zien we op niet gekarteerde plekken ondiepten waar we de kiel aardig kunnen beschadigen. Er is niet 1 stukje zand te zien, alleen maar stenen, rotsen etc. Gauw weg wezen dus. De wind laat het afweten, alweer niet zeilen vandaag. Ik krijg behoorlijk de pest in, vooral vanwege het heen en weer klotsen van de boot (“ik heb er de kracht niet meer voor”!). De volgende kaap biedt ons de mogelijkheid meer met de golven mee te surfen, richting Bosa Marina. Achter een eiland met een “Breakwater” daaraan vast gebouwd is een kunstmatige baai ontstaan waar je kunt ankeren. Je moet wel tegen een beetje rollen op de deining kunnen. Daar ontkom je niet aan. Er liggen nog een paar jachten.

achter de “breakwater” van Bosa

voor anker bij Bosa

Het strand is erg druk met dagjesmensen en er scheuren van die waterscooters rond. We liggen tamelijk onbeschut vinden we maar als het niet te hard gaat waaien is het wel te doen. Misschien blijven we hier wel een paar dagen. We moeten nodig de onderkant van de boot poetsen. Als we eenmaal liggen gaan we lezen. Ingeborg slaapt al spoedig in en ik lees Henning Mankell uit. De laatste. Ik dacht eerst dat Kurt Wallander wel dood zou gaan aan het eind, vanwege de vele kwalen waaraan hij leed, maar neen, dat wordt omgezet in een vooruitzicht op de ziekte van Alzheimer, nog erger dus, lekker dan. Geen Wallanders meer dus. Vandaag ga ik weer verder met Elizabeth George, die lag nog naast mijn hoofdkussen in de voorkooi. Het is 23.08 uur. Ingeborg staat met veel lawaai haar tanden te poetsen en gaat naar bed. O nee, eerst nog even naar het toilet. De boot rolt flink heen en weer, als dat maar goed gaat. Ik moet nog een restje bier verwerken en dan ga ik ook (naar bed). Ingeborg zei iets tegen me. Ik weet niet meer wat dat was. Ik ben iets ouder dan Wallander in het laatste boek. Zou ik ook Alzheimer krijgen? Niet te hopen. Kan wel, natuurlijk.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s