Maandag, 27 juni 2011

Bosa Marina – Golfo di Oristano

dag datum Wind Weer
Maandag 27 juni 2011 Zuid tot zuid-west 2 B Zon
vertrek aankomst logstand motoruren
12.15 uur 18.30 uur 4313,3? trip: 16,7. werkelijk: 27 mijl 3673,62

Schrijversblok. Dat heb ik. Ik weet niet meer waarover ik moet schrijven. Niet geinspireerd. Ik schrijf dit stukkie pas op 29 juni. Da’s te laat, dat blijkt. Ingeborg zit naast me op de tweede laptop allerlei vreemde geluiden te maken met die spelletjes van d’r. Ik weet nog dat we nog een dag wilden blijven liggen in Bosa, ondanks dat we niet naar de kant konden met goed fatsoen. De Duitser met zijn Hallberg Rassy ging te 12.00 uur weg en toen waren we alleen. Ik kreeg opeens de kriebels en had ook geen zin meer in die tukwaterscooters en idemwaterfietsen om ons heen de hele dag dus trokken wij ook de spijker er maar uit. Een taaie, saaie motorfietstocht waarbij de zeilen behoorlijk op hun donder kregen bij het slingeren, maar tijdens welke ik een behoorlijk eind opschoot in mijn boek.

wel aardig

saai

Het is werkelijk verbijsterend dat je helemaal niemand tegenkomt, gewoon helemaal niks geen boten. Onderweg twee dolfijnen gedurende exact 1 minuut voor de boeg gehad; geen foto, geloof me maar gewoon op mijn woord. Waar blijven die honderden dolfijnen nou, die uren om je boot heen dartelen? De zee is blauw, de lucht is blauw en de bimini ook. De volgende bestemming was de Golf van Oristano. De pilot was niet opwekkend over dat gebied.

Capo San Marco; bijna gerond

Eenmaal om Capo San Marco heen werd het snel ondiep en we staken een mijl of anderhalf naar het Noorden en gingen bij een soort Romeinse opgraving voor anker in dik wier of zeegras or whatever. Er lag welgeteld nog 1 boot in de buurt voor anker. Het was doodstil, geen geluid te horen behalve het suizen van je eigen bloed in je oren. Vlak water en absoluut geen deining. Waar bleef nou die drukte? Het was hier een beetje “unheimisch”  om zo alleen te liggen.De Golf is ongeveer half zo groot als het IJsselmeer en het aangrenzende landschap is zeer plat maar wel met bergen op de achtergrond. Halverwege wordt de horizon ontsierd door industriële complexen en de Zuidkant is militair oefengebied en derhalve ontoegankelijk. Aan de Noordkant is wel een jachthaven maar die bevindt zich ver van voorzieningen. Ik dacht dat we morgen maar doorgingen. Op deze manier zijn we wel te snel op Malta.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s