Dinsdag, 28 juni 2011

Golfo di Oristano – Buggerru

dag datum Wind Weer
Dinsdag 28 juni 2011 B 1, alle windrichtingen Zon
vertrek aankomst logstand motoruren
07.15 uur 13.30 uur 4335,15 trip: 18,1. werkelijk: 26 mijl 3679,7

Goed geslapen. Besloten om maar niet de Golf van Oristano te gaan bekijken. We varen door naar Buggerru, een klein plaatsje met een volgens de pilot verziltende haven. Zelfde verhaal als gisteren: geen wind maar het is wel mooi weer weer. Buggerru blijkt een alleraardigst plekje te zijn. We zijn niet de haven ingegaan maar gingen voor anker in 3,4 meter diep water met zandbodem, vóór het strand en naast de pieren. Het water is superhelder. Hier moesten we maar weer eens aan de slag om de broccoli van de bodem af te schrapen. Daar beginnen we meteen aan en het resultaat is zichtbaar: de wolken broccoli stijgen om ons heen op.

met tegenzin erin

vader is bijna klaar voor onder water

De kalkdingetjes krijgen we er niet af. Na deze fitness-oefening gebruiken we de rest van de middag om eens goed om ons heen te kijken (en om te lezen natuurlijk). Het strand is niet al te druk. Saves als er bijna helemaal niemand meer is varen we er naar toe om het stadje te bekijken. Er zijn twee supermarktjes met het hoogst noodzakelijke.

supermarkt

hond boven supermarkt

De jachthaven ligt vol met alleen maar motorbootjes en een paar vissersschepen. De boel is medegefinancierd door de Europese Unie en ziet er niet gek uit. Jammer dat vanwege de diepgang hier geen zeiljachten komen. Of dat terecht is weet ik eigenlijk niet. Met de ondergaande zon als achtergrond maak ik een paar mooie plaatjes op het strand.

1

2

3

4

Het avondrood is trouwens wel erg rood; krijgen we dan niet veel wind de komende dag(en)? De avond is weer voor het boek. Ik vind een oplossing voor het gebrekkige licht als het donker is. Ik heb dat ding al jaren aan boord, het werd tijd dat we ‘m ’s gingen gebruiken.

in de leesmodus; mijn gelaatsuitdrukking is in overeenstemming met het gelezene

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s