Vrijdag, 1 juli 2011

Portoscuso 3

Als we wakker worden is de wind iets afgenomen maar dat duurt niet lang. Het ziet er naar uit dat ons verblijf hier wat langer gaat duren. De havenmeester kon gister niet met zekerheid zeggen of we konden blijven (!) want:”ies very bizzie!” De diverse lege ligplaatsen spreken hem tegen. Vandaag zijn er weer andere havenmeesters, een stuk of drie die elkaar allemaal moeten raadplegen of we mogen blijven liggen. Het lijkt wel een Italiaanse operette.

havenkantoor; toneel van Italiaanse operette

Maar het mag! Jawel! Ik wil meteen 2 dagen afrekenen want zondag gaat de wind pas liggen volgens de Italiaanse weersite “Lamma”. Ik leg het bonnetje van de afgelopen twee dagen voor de neus van de (assistent)havenmeester. Hij neemt klakkeloos de bedragen (35 euro per dag) over. Goed zo. Het is nu juli en volgens de tarievenlijst zou ik nu 50 euro per dag moeten betalen, maar kennelijk geldt hier ook de gentleman’s agreement dat als je voor 1 juli binnenkwam je onbeperkt voor het lagere tarief kunt verlengen, zolang er plaats is natuurlijk. Ingeborg prepareert nog een wasje, waarna het gewapend met de lichtgewicht steekkar (2 euro bij Dekker Watersport in Ayamonte) richting supermarkt gaat. Ik voel me iets lichter en opgewekter want ik was beducht voor de mogelijkheid dat we uit de haven weggestuurd zouden worden (al die negatieve verhalen, hè?). Ik wil eerst geld uit de muur halen van het postkantoortje vlak bij de super. Het ding werkt maar met 1 taal: juist! Een vriendelijke local helpt ons en na de pincode en het intoetsen van het bedrag sta ik te wachten op m’n geld. Al wat er uitkomt: geen geld, wel de pinpas gelukkig. Shit. Zou het bedrag nu wel afgeschreven zijn van mijn rekening? Ik voel me nu wat minder licht en opgewekt. De omstanders die staan te wachten leven geduldig met ons mee en spreken voor de verandering alleen maar Italiaans en mijn Italiaans is nog steeds roestig. Zij kunnen ons uiteindelijk duidelijk maken dat er een bank in de buurt is waar wel met andere talen gewerkt wordt. We vinden de bank en nemen geld op. Maar nu eerst terug naar de boot om te kijken of we wifi ontvangst hebben van Don Pedro en kijken of het bedrag ingetoetst bij het postkantoording is afgeschreven. We hebben (even) ontvangst en gelukkig is alleen het bedrag, opgenomen bij de Bank van Sardinie afgeschreven. Zucht van opluchting. Koffie! Even lezen in een nieuw boek van James Patterson, “De affaire”. Gistermiddag in begonnen. Daarna opnieuw naar de super. Je kunt hier flessen bier krijgen van 0,66 ltr voor 0,59 cent. Ik laad een doos met 15 flessen op de steekkar en Ingeborg zorgt voor de rest. De as buigt bijna door. Toch kostte het allemaal niet meer dan 28 euro. Sardinie is goedkoop. We gaan ook nog even langs bij de markthal voor groenten en fruit (kost een drol) en voor kipfilet (kost ook een drol). T.a.b. alles opbergen en lezen in de beschutting van de buiskap. De zon schijnt en de wind blaast. Helaas lees ik mijn boek uit (een flutverhaal dat wel heel lekker wegleest) en Ingeborg vindt dat we moeten wandelen. Ik ben het er wel mee eens. Deze keer kiezen we een route door het dorp zo dicht mogelijk langs de kust Noordwaarts. Verbijsterd zijn wij vanwege de fraaie omgeving waar we langs lopen.

fraai 1

fraai 2

fraai 3

Dat wisten we niet. Uiteindelijk komen we op een strand met een horeca-gelegenheid waar eigentijdse “muziek” uit een stevige geluidsinstallatie elke conversatie onmogelijk maakt. Niettemin drinken we in de schaduw een biertje en een watertje (1 keer raden!) en genieten van de muziek en het fraaie uitzicht.

fraai 4

fraai 5 (Ingeborg heeft deze genomen)

Er paradeert van alles langs. Na uitgeswingd te zijn wandelen we op ons gemak langs fraaie buitenverblijven naar het dorp terug waar we kaarten kopen om naar Marijn te sturen ter gelegenheid van zijn thuiskomst over 6 dagen. En dan is het tijd voor kipfilet en een nieuw boek (James A. Michener: “Caribbean”, daar ben ik nog niet klaar mee: heel veel kleine lettertjes). Saves tiep ik de stukjes over 30 juni en 1 juli en ik kan ze ook nog meteen op de weblog zetten want “Don Pedro” keeps going strong in the evening!

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s