Zaterdag, 2 juli 2011

Portoscuso 4

Luie dag die bewolkt begint. Sogges wandelingetje naar een tabakswinkel voor possegels (we gaan welkom-thuis-kaartjes sturen naar Marijn) en naar de bakker voor nog zo’n luchtig brood. Moe maar voldaan zijgen we daarna neer op de kuipbanken met een geurig bakkie koffie en een Knopper (ik weet het: het wordt saai maar hij blijft lekker!) en een boek. Pas na de middag gaan we nog een keer een stukje lopen. Weer naar de waterkant, waar we gister ook langs kwamen. Even met de benen in het water. Fotootjes natuurlijk.

even afkoelen van onderen

achter die paal ligt het eiland San Pietro; daar gaan we zondag naar toe

De rest van de dag lig ik tussen het lezen door voor oud vuil op de kuipbank. Als je slaapt gaat de tijd hard, hoor! Don Pedro laat het overdag afweten. Geen ontvangst. We eten kouwe kip en hete banaan. Ik bel met Rianne. Marijn is vandaag vertrokken uit Lissabon. Het schip, de Hr Ms Middelburg wordt a.s. donderdag  om een uur of half negen sogges in Den Helder verwacht. Uitgerekend Marijn is met nog drie andere bemanningsleden uitgezocht om voor het oog van de televisiecamera’s van Minister Hillen van Defensie een medaille opgespeld te krijgen! Ik denk dat ie daar nog wel onderuit probeert te komen maar we zullen zien!

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s