Maandag 4 en dinsdag 5 juli 2011

Carloforte 2 en 3 – (Isla di San Pietro)

Twee heerlijke dagen in Carloforte, beetje duur dat wel maar we kregen korting: 5 euro per dag. Goede haven. Kunstgras op de kade, mooi havengebouwtje, havenrestaurant in dezelfde stijl (zijn we niet in geweest) en vlakbij de oude stad. Daar zijn we een paar keer heen wezen wandelen voor boodschappen en om te internetten in bar L’Incudine.

kijk m zitte; zie je dat glas wijn? Dat zit nog vol!

Aardige jongens daar, maar de wijn is duur: 4 euro per (halfleeg) glas. Bij een pompstation aan de kade voorbij de ferries hebben we twee keer 45 liter diesel gehaald met de steekkarretjes. Een rib uit ons lijf (135 euro). Het weer hield 4 juli niet over: de hele dag geheel bewolkt met grillige wind uit alle richtingen en soms zelfs fors en het was drukkend warm waardoor in de namiddag onweer ontstond. Af en toe begon het zelfs te regenen. Dat hadden we een tijd niet meer meegemaakt. Geld halen, brood halen, de boot afspuiten en de watertanks bijvullen, oliepeil controleren en we zijn klaar voor vertrek op 6 juli, want we moeten toch echt weg, anders “lopen we leeg”, hoe vriendelijk en voorkomend ze hier ook allemaal zijn (want daarover hebben we helemaal geen enkel moment te klagen gehad: iedereen deed zijn best ons te helpen, de weg te wijzen, dingen uit te leggen etc., zowel op de haven als in de stad). Feit blijft wel dat de Italiaanse taal meer problemen oplevert dan de Spaanse en dat had ik niet verwacht. De straatjes, winkeltjes en pleintjes zijn echt fotogeniek, daarover zeker geen klagen.

leuke pleintjes

mooie standbeelden

kom effe hier! Wat moet ik nou kiezen!

De buren aan bakboord waren erg geinteresseerd in onze tocht en deden erg hun best om in het Engels te communiceren. Er kwam ook een man langs die vroeger in de Whitbreadrace had meegevaren op de “Traité de Rome”, de Italiaanse deelnemer destijds (midden jaren zeventig). Hij dacht dat ons schip een “Huisman” was. Dat nou niet maar hij had er wel verstand van: hij raadde dat onze tonnage ongeveer 10 was en dat we een Perkins Prima van 50 pk hadden. Het klopte allemaal! Ach, een mens maakt wat mee!

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s