Maandag, 11 juli 2011

Cagliari 3 – Marina del Sole

Deze dag staat in het teken van heet. Snags was het warm, sogges is het warm en wordt het al warmer, des middags is het heet: boven de 30 graden. Ingeborg trekt dat niet zo goed, maar zij doet haar best. Als ik in de buurt ben zucht en steunt zij; dat is goed, dat helpt. We moeten boodschappen doen. Dat wordt een eind lopen met de steekkarren. Zeker een kwartier en misschien wel 20 minuten. Maar eerst onder de bimini (= een vaste, uitklapbare zonnetent boven de kuip) ontbijten, lezen, Louis Abels bellen over de verhuur, naar de springende vissen kijken, koffie drinken en de expeditie voorbereiden. Te 09.30 uur (plusminus) gaan we in de verzengende hitte op weg met onze boodschappendraagmiddelen. We springen van boom tot boom en kiezen een route waarlangs we door straten komen die flink schaduw bieden. Ingeborg moet af en toe stil staan om uit te puffen. Ik begrijp niet dat ik met mijn slechte conditie die behoefte helemaal niet heb. De supermarkt is een Spar winkel die niet echt goedkoop is. Er schijnt ook ergens een Lidl te zijn, maar dat is een koelere eind weg. Het winkelen gaat niet snel want je moet iedere keer weer je weg vinden. Voor 66 euro slaan we spullen in: groenten, fruit, brood, vlees, vleeswaren, bier en wijn. De vracht wordt over twee steekkarren verdeeld en daar gaan we weer, de hitte in. Drie boxen van ons vandaan zien we 1 van de 2 Deense boten die we in Mahon ook al tegenkwamen, liggen. De herkenning is er. Het contact is moeilijk omdat er wat taalproblemen zijn. T.a.b. is het nog een klus om de boodschappen over de reling te hijsen. De steiger is namelijk erg laag. Maar eindelijk is er dan weer koffie en blijkt het lunstijd te zijn. Het verse brood en de salami worden meteen soldaat gemaakt, met een slokje slobberwijn uit een pak, dat hier helemaal niet zo goedkoop is, erbij. De siësta besteden wij aan het vullen van de watertanks met behulp van 13 plastic 5-literflessen, die ik door de TNT-toeter in de vulgaten leeggiet. Het blijkt namelijk dat de kranen in de buurt van onze boot helemaal niet werken! Ik begin steeds meer waardering te krijgen voor deze haven. We vinden ook nog even tijd om het vullis buiten te zetten. Dat wil zeggen dat we dat in gesloten zakken en/of dozen moeten deponeren in boodschappenkarren die daartoe naast het havenkantoortje geparkeerd staan! We moeten daarbij opletten dat we niet over de honden struikelen die dwars over het gehavende plankier gedrapeerd liggen. I love this place!! In de “Bibliotheek” gaan we boeken ruilen.

boeken ruilen in de bibliotheek

We leveren een stuk of 10 boeken in en nemen hetzelfde aantal mee terug. Na de siësta gaan we, het is dan 17.00 uur, wandelen naar het oude centrum om te internetten en batterijen te kopen voor de SSB radio, want het keelgeluid van de Radio Tour de France-verslaggevers klinkt niet meer gezond. Ook nu weer passen we de tactiek toe van het schaduwhoppen waarbij af en toe een pauze moet worden ingelast. We redden het om binnen drie kwartier in Café Metzcal terecht te komen, na eerst nog even de vrije, gratis Wifi zone te hebben geprobeerd, die hier wel degelijk bestaat. Ik heb helaas teveel problemen met de Italiaanse taal waar het erop aankomt de goede gebruikersnaam en het juiste wachtwoord in te voeren.

ik heb er het geduld (en de kracht) niet meer voor

Ik was er wel uitgekomen als ik er het geduld voor had gehad. Maar omdat er ook niemand langs kwam met een glas bier gingen we maar naar het reeds beproefde adres. Er waren geen mails, Joop had ook niks meer geschreven sinds gisteren, de Passion ligt nog steeds in Pollensa, de huur was nog niet bijgeschreven, ik heb 10 juli op de weblog gezet, het weer houdt niet over (qua windkracht en -richting dan) en op de Skype was niemand beschikbaar. Dat kostte dan weer 6,60 euro voor twee drankjes. Ach, als je maar lekker bezig bent met die hitte! De wandeling terug voerde ons langs nog niet ontdekte straatjes en pleintjes.

pleintje

zelfde pleintje maar dan anders

Nergens grote batterijen te krijgen. Dan maar langs de Spar. Die hebben ze wel. Nog een pak slobberwijn en een stokbrood meegenomen en daar gaan we weer. Ingeborg heeft nu geen last meer van de hitte. Ik wel van mijn rug. D’r zit teveel aan de voorkant wat aan de achterkant trekt. Zonder in elkaar te storten bereiken wij de Wing IV, die inmiddels flink wat buren heeft gekregen. De naaste buur is een boot uit Malta met een meneer erop die ons in vlekkeloos Nederlands vraagt of wij die dikke fender (=stootwil) met het T-shirt eromheen al een naam hebben gegeven. Ik vraag: is u Nederlander? Neen, Duitser. OK. Maar ik woon in Malta en heb lang geleden in Nederland gewoond. Hij spreekt ook vloeibaar Engels. Met deze man kan ik praten, maar hij moet nu eerst naar het havenkantoortje om af te rekenen. Wij (Ingeborg) ruimen de boel op en gaan even rieleksen op de kuiprand, waar je nog een zuchtje wind vangt. Na korte tijd heeft Ingeborg alweer zin om eten te maken en dient zij uiteindelijk een voortreffelijke maaltijd van Macaroni-resten en nog wat dingetjes op. Het smaakt ondanks de hitte voortreffelijk.

een beetje weinig maar wel lekker

Ik moet nog vermelden dat ik gisteren in een boek van Ruth Rendell, “De Dertien Treden”, ben begonnen maar na 90 pagina’s alweer gestopt ben: wat een geraaskal! Dan maar een werkje van Barbara Erskine, “Whispers in the Sand” uit de lokale bibliotheek. Iets beter maar houdt ook niet over; een hoog Margriet-gehalte. Ik weet niet of ik dat wel volhoud.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Een reactie op Maandag, 11 juli 2011

  1. Linda zegt:

    Hey vaders, je loopt achter joh! Ik zit met spanning je weblog in de gaten te houden de laatste dagen, maar nog niets nieuws. Doe je effe een samenvatting o.i.d. van de laatste dagen? We belluh zondag weer! Doeiiiii

    PS, nog 4,5 week……. 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s