Woensdag, 20 juli 2011

Trapani 5

Eigenlijk hadden we vandaag willen vertrekken naar Castellamare del Golfo, alleen al vanwege de naam. Het plan was sogges schappen te doen en dan het anker te lichten. Helaas! Ik werd te 06.00 uur wakker niet in de laatste plaats door het loeien van de wind. De onweersbuien van gisteravond waren een onheilspellende inleiding tot de situatie van nu: windkracht 6 tot 7 Beaufort uit Noord tot Noordwest. De ankerketting staat strak maar het anker weet van geen wijken. Een buurman gaat ankerop en ankert opnieuw maar nu meer in de lij van de dam. Wij liggen in de volle wind, net naast de dam maar wel onder de lij van een rif tussen een andere dam en het vasteland. In de verte zie ik wel de branding, maar die bereikt ons niet. Alleen het geluid van de huilende wind treft ons. Ik kruip lekker weer in bed met een boek van Clive Cussler, “Sacred Stone”, waarvan ik het vermoeden heb dat het vandaag wel uitgelezen wordt. We gaan zelfs niet naar de kant om schappen te doen. Vrijwel niemand die voor anker ligt gaat met zijn bijboot op pad; iedereen blijft in de buurt van zijn anker.

iedereen blijft in de buurt van zijn anker

In een paar gevallen is dat ook terecht. Door de verrekijker kan ik af en toe een zeiljacht binnen zien komen. Het rare is dat ze geen zeil op hebben maar, voor de wind, op de motor varen, onbegrijpelijk. Een tanker probeert achteruit de haven in te varen. Dat lukt niet en hij verdaagt door de golven en de dwarswind bijna op de kust. Hij maakt een rondje en vaart dan gewoon vooruit de haven in. Volgens mij was die kapitein dronken of hij was nog niet zo lang kapitein.

dronken of niet, het kwam allemaal goed

De veerdiensten zijn vandaag geminimaliseerd. Als de wind des middags wat afneemt gaat van twee jachten de bemanning naar de kant. Zullen wij ook? Nou nee, toch maar niet. Misschien morgenochtend en dan weg. Kortom het koekeloeren vanuit de kuip, tussen het lezen door, gaat geen moment vervelen en de tijd vliegt! Zullen we wel op tijd op Malta zijn (22 augustus a.s.)?

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s