Vrijdag, 22 juli 2011

Castellammare del Golfo 2

04.10 uur wakker. De sinussen zijn weer verstopt. Na toiletgang wil de slaap niet meer komen. Het is broeiend warm in de kooi maar met het luik open krijg ik af en toe met een koele luchtstroom kippevel. Dan maar lezen in het Middeleeuwse Graalverhaal. 07.30 uur eruit. Verder niet veel bijzonders te melden deze ochtend, anders dan dat diverse boten vertrekken maar ook weer terugkomen en we voor vanavond zijn uitgenodigd bij Polly en Howard van de “Cariad”, onze buurboot, een Moody 425. Dat lijkt ons heel leuk!

Moody

Cariad

Na de koffie met de computer op de rug op weg naar hotel Cala Marina. Op de vraag of wij bij hen in de lobby mogen internetten moet het antwoord helaas ontkennend luiden. Deze voorziening is alleen bestemd voor hotelgasten. Zoiets vermoedde ik al.

Hotel Cala Marina; Wifi alleen voor gasten (wel een mooi hotel hoor!)

Bij de plaatselijke VVV vragen we of er nog andere internet-mogelijkheden zijn. We worden verwezen naar een flink stuk hoger gelegen deel van de stad waar aan de Corso Garibaldi (heb je ‘m weer!) een bar is, waar dat kan. We lopen een eindje die kant op en als we de trappen zien die we moeten nemen, zien we er maar vanaf en gaan naar het inmiddels vertrouwde adres met de rotmuziek. Eerst gaan we bij de groenteboer langs waar we voor 5 euro 5 verschillende soorten groenten en fruit kopen. Ze hebben ook 2-literflessen rode wijn voor 2,50 euro per stuk. Daar nemen we ook een paar van mee. We zitten geheel alleen op het terras. De verbinding is redelijk tot goed en het duurt een tijdje voor we moeten bestellen. Na 2 koffie Americano, een halve liter bier, een fles water en 2 maal Spaghetti en 4 uur verder, het is dan 15.30 uur, ben ik pas klaar met 7 dagen op de weblog zetten. Het erbij zoeken van de foto’s duurt het langst. Zo, dat is ook weer gedaan. Met die hitte is het een hele last, hoor! Aan het havenfront nog wat foto’s geklikt en daarna gauw weer onder de bimini.

zicht op de haven van C.d.G; je kijkt naar het Oosten hier

Saves nemen we alleen een broodje en dan is het tijd voor een glaasje wijn bij de buren. Howard en Polly zwerven al 8 jaar rond op de Middellandse Zee, maar gaan wel elke winter naar huis. De buren aan de andere kant van de “Cariad”, John en Maureen, komen ook langs. Het werd heel gezellig, veel informatie uitwisselen over havens, gedrag van de autoriteiten etc. Met name John blijkt een begeesterd verteller te zijn, maar wel eentje die na verloop van tijd niet meer helemaal weet wat de kern van zijn verhaal ook alweer was. Allemaal aardige mensen! Te 23.00 uur stopt Howard met wijn schenken en vraagt of we thee of koffie willen! Ik zeg: doe mij maar geen van beide, in de hoop dat ie een nieuwe fles open zal trekken. IJdele hoop dus! Wel een slimme manier om te verzoeken of het bezoek afscheid wil nemen. Ondertussen begint aan de haven een allesoverheersend bonkebonk van een discotheek. In bed liggen we nog een uurtje te lezen en ondanks het toenemend gebonkebonk vallen we in slaap. Morgen naar Palermo.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s