Vrijdag, 29 juli 2011

Cefalu 2

Ik vraag ons af of we met deze wilde bewegingen op de ankerplaats wel willen blijven. Nou vooruit, ok dan, als je je maar goed vasthoudt en steeds nadenkt voor je een stap verzet, gaat het wel! En niet aan de reling overboord staan pissen want dat is de Goden verzoeken. Kijk, we moeten toch even Cefalu in om er geweest te zijn. Het is een hele toer om de bijboot over de reling te krijgen en de buitenboordmotor erop, maar het lukt. Voor we naar de kant tuffen gaan we even bij de Nederlandse buurman langs (zijn schip heet: Oxy) en hebben een geanimeerd gesprek over waar hij geweest is en waar wij heen gaan.  Hij geeft ons waardevolle tips en “stuff” om over na te denken (bijvoorbeeld waar wel en waar niet te overwinteren etc.). Hijzelf is na een tocht van 7 jaar op de Middellandse Zee bezig met de terugtocht naar Nederland (ik bedenk me dat als iemand hier zolang blijft rondhangen dat er toch iets “positiefs” aan die Med moet zitten!) maar alles helemaal op zijn gemakkie. Binnendoor (naar Maastricht) of buitenom of voor die tijd zijn boot verkopen. Alles is mogelijk. In de jachthaven mogen we ons bootje niet neerleggen. Ga maar naar het strand. Ook goed. We trekken de rubber boven de vloedlijn en wandelen met computer op de rug en fototoestel in de hand om de berg heen naar de oude kern van Cefalu. Al gauw zien we een winkel met “typisch regionale producten” waar Ingeborg haar ongeluk kan neerleggen en ik de weblog bijwerken want ze hebben Wifi!

met een paar koppies koffie tremmen we d’r weer een paar beriggies op!

We zitten daar met 4 Café Americano gedurende 2 uur koortsachtig te werken aan de e-mail rond de verhuur van ons huis, de door Linda gescande en gemailde post, het bijvullen van de weblog tot en met 27 juli en het lezen van de weblog van Joop en Meta en nog wat dingetjes. De (oude) baas van de zaak komt een paar keer vragen of het goed gaat. Ja hoor, uitstekend! Geweldige hulpvaardige lui hier. Als we klaar zijn gaan we verder wandelen naar het stadje. De omgeving is prachtig en al gauw komen we bij de kathedraal die werkelijk het bezichtigen waard is.

weer een kerk; zo mooi!

Het ding is gebouwd in 1131 door Roger de Noorman (en het duurde nog wel even voor het af was natuurlijk) maar het is een zeer fraai, sober vroeg-gristelijk godshuis. De schilderingen op de koepelgewelven zijn van later tijd en wat overdadig. Een indrukwekkend gebouw. Nog voor we binnen waren was de batterij van de camera leeg dus dat moet u van me tegoed houden (in een ander leven?). De wandeling door het stadje naar het strand en terug naar de haven was een “eye-opener”. Van dit stadje wordt gezegd dat het een toeristische trekpleister is en ik kan dat beamen. Geweldige sfeer en zeer authentiek. Helaas geen foto’s hiervan, goddammit. De rubberboot ligt gelukkig nog op het strand en we gaan terug aan boord, terug naar onze boeken, eten maken, borreltje drinken en naar bed. Morgen gaan we verder, we hebben nog niet nagedacht over: waarheen.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Een reactie op Vrijdag, 29 juli 2011

  1. Jan en Frida Schouten zegt:

    jullie zitten er goed by we hebben linda gisteren weer op het vliegtuig gezet,en is v anmorgen weer aangekomen in kaboel,wezyn dus weer kinderloos , maar over twee weken komt john weer thuis.met ons gaat goed,wy wensen jullie nog een goede dataceering op de middelandse zee. een vriendelyke groet uit het pittoreske dorpje ilpendam van frida en jan

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s