Donderdag, 4 augustus 2011

Catania – Siracusa

dag datum Wind Weer
Donderdag 4 aug. 2011 Noord, 0 tot 4 B Zon
vertrek aankomst logstand motoruren
09.45 uur 16.45 uur 4783,8 trip: 22,1 (+10) 3753,64 (6 uren)

Vroeg wakker (what else!). Genoeg tijd om de voorbereidingen voor vertrek rustig uit te voeren. Peter had me verteld dat je hier met een gewone bankpas ook kon betalen. Dat komt goed uit want ik heb niet veel geld meer in de portemonnee. Ik reken af met de haven meester en we wandelen naar de “Nadia” om te zeggen dat we weggaan. Peter en Metty lopen met ons mee om de boot te bekijken en ons uit te zwaaien. Het is 09.45 uur als we losgooien, goed oplettend dat we niet één van de vele plastic zakken die hier rondzwerven in de schroef krijgen. Dag Peter, dag Metty; het was leuk en gezellig! Misschien tot ziens in Griekenland.

tot ziens!

Buiten de haven hijs ik het grootzeil, zet de stuurautomaat aan en ga lezen op de Comfort Seat op de kuiprand. Na een paar uur steekt een windje op en kunnen we een beetje zeilen. Dat doen we een uurtje en dan is het weer op. Onderweg zien we veel dolfijntjes en maken een paar aardige fotootjes maar het is niet opwindend. De beesten “zien ons niet staan”.

je krijgt ze nooit een keer “van voren”

Het wordt een saaie motorrit langs Agusta, een gigantische haven waar we een groot Amerikaans bevoorradingsschip vlak voor ons langs zien vertrekken. Dit is ook de haven waar Marijn met de Hr Ms Haarlem telkens van een patrouille bij Libië terugkeerde om te bunkeren. Maar na Agusta komt al snel Siracusa in zicht en dat is heel wat anders! De wind trekt nog aan tot 17 knopen als we vlak voor de deur liggen; zul je altijd zien! Siracusa is prachtig, ziet er aantrekkelijk uit vanaf het water.

ziet er niet gek uit

netjes gerestaureerd

hier varen we al in de baai

ik ben benieuwd naar die grote grijze ui

De grote ankerbaai biedt bij alle winden beschutting en de ankergrond is geweldig. Het is net of je bij de Bloq van Kuffeler ligt, maar dan anders. Als je hier gaat “krabben” doe je zelf iets fout! Tussen nog 10 andere jachten, twee Nederlanders, veel Fransen en Engelsen, vinden we een plek waar we het anker laten vallen.  Het wordt een zwoele avond met veel lichtjes aan de kant, een glaasje wijn bij de erwtensoep met worst en brood, begeleid door de valse klanken van een schetterend Karaoke-café aan de nabijgelegen kade.

allemaal graties ligplaatsen voor groot en klein!

Je kunt ook kiezen voor een plek aan de kade, geheel graties!, maar dan moet je “stern to of bow to” op je eigen anker en je wordt niet opgevangen en je ligt dan erg dicht bij de karaoke-bar! Te 22.30 uur gaan we moe maar voldaan naar bed. Lezen lukt geeneens meer. “Het is hier fantasties!” We blijven minstens een week hier liggen. Morgen naar het postkantoor om hun adres te vragen en dan Ron bellen!

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Een reactie op Donderdag, 4 augustus 2011

 1. ron en kitty zegt:

  Hallo Willem en Ingeborg,
  Wat heerlijk weer die verhalen ik geniet er nog steeds van, ik beleef het helemaal mee komt vast omdat we een week samen zijn geweest, wat ik zeer gezellig vond.
  Misschien volgend jaar evt. weer met de terug reis?
  Geweldig bezoek aan de Etna, wij zijn op de top van de Pico de tijde op Tenerife geweest, dat was ook een ervaring.
  We hebben de verassing afgel. zaterdag gepost 3-5 dagen dus even afwachten.
  Ingeborg de school foto heb ik nog niet gevonden zit vast nog ergens in een doos, zodra ik deze vind scan ik het even in.
  Geniet lekker samen , dan kunnen wij ook weer even wegdromen van de Sail Story.

  Veel liefs Kitty XX

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s