Dinsdag 9 en woensdag 10 augustus 2011

Siracusa 6 en 7

Ik voeg deze dagen maar samen want de tijd gaat zo hard dat ik dingen niet meer uit elkaar kan houden. “Fly Away” vloog vandaag, dinsdag, “away”. Edze kwam nog even gedag zeggen in zijn bijboot. Hij keek ook nog even desgevraagd naar mijn zere teen (Edze was/is huisarts). Niks meer aan te doen, zei hij. Zij gaan om de Zuid richting Marsala. Goede Reis en Behouden Vaart! Ik weet nog dat we steeds naar het postkantoor gingen om te kijken of onze verrassing er al was. Maar helaas. En ik weet ook nog dat we dinsdag (9 aug.) een dongel gingen kopen bij een winkel van TIM, dat schijnt een provider in dit land te zijn. Voor 59 euro kunnen we 3 maanden lang 10 gieg op en af loaden in Italië. Hadden we veel eerder moeten doen. We werden prima geholpen door een meisje dat zich heel redelijk verstaanbaar kon maken in het Engels. De winkel was heerlijk koel door de airco. Het ding (de dongel) werkt ook nog! Ik ben de afgelopen dagen bezig de opgelopen achterstand bij het vullen van de weblog in te halen. Niet eenvoudig, vooral niet omdat ik weinig tot niks heb opgeschreven en aan de hand van de foto’s van de afgelopen dagen herinneringen zit op te halen. Maar zolang ik keiharde country-muziek er bij afspeel via I-tunes komt de inspiratie vanzelf en gaan er weer grijze cellen open! De markt was ook een populaire bestemming; tomaatje hier, sinaasappeltje daar, zakje nootjes zus, enz. Dinsdagavond gingen we bij Piet en Wiets op de “Tringus” op bezoek. Piet kwam ons ’s middags zwemmend uitnodigen! Het werd een gezellige avond.

gastvrijheid op de Tringus

Ooh, nog een ding dat ik niet vergeten ben: woensdag was de dag dat de plee definitief zijn in- en uitgangen sloot voor verder gebruik. Van nu af aan schijten we op een emmer die we steeds buitenboord moeten legen. Een dezer dagen moet ik aan de bak om het binnenwerk van de Henderson-pomp te vervangen (ik heb het al eens eerder meegemaakt en stel het graag nog wat uit!). Ik denk dat Malta daar wel een goeie plek voor is. Ach, je moet er niet teveel over nadenken, over dat soort dingen. Nog een leuk ding was dat Frits woensdag belde!  Hij denkt aan ons! Dat voelt goed. Woensdagavond hadden we weer eens een normale maaltijd (AGV), met een spinazie-kip-cordon-bleu. Lekker hoor.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s