Donderdag, 11 augustus 2011

Siracusa 8

Piet en Wiets gaan vandaag met de “Tringus” op pad. Terwijl hij zijn anker ophaalt kijk ik even in de verte naar de zee. Die golft nogal wild vanuit het Noorden, terwijl het helemaal niet hard waait. De paar schepen die vertrekken gaan meters op en neer. Het ziet er niet best uit ook al is het mooi weer. De deining begint ook in de baai zelfs een beetje door te staan. Piet komt langsvaren en zegt dat ie gaat tanken in de jachthaven, maar dat ie nog niet weet of ie wel weggaat vandaag. Wij zouden zeker niet zijn gegaan. Niet met wind op kop een mijl of 30 liggen hakken (en de Shell rijker maken!), want ze willen naar Catania. Als ze klaar zijn met tanken komen ze terug en gaan weer voor anker. We hebben tenslotte niet echt haast, nietwaar?! Piet zijn computer doet het, na reparatie, nog niet (goed) en ik beloof straks langs te komen met het meest recente weerbericht want we hebben nou een dongel! Te 11.15 uur moeten we toch echt naar de kant om weer te gaan zien of onze verrassing van Ron en Kitty al is gearriveerd! Shitsk! Weer niet! De dame achter het loket kent ons nu wel en gaat niet eens naar achteren om te kijken. Dan maar boodschappen doen op de markt; het lijkt wel of het leven alleen maar bestaat uit boodschappen doen als je op reis bent, elke dag is er wel iets dat we nog effe moeten halen! Het is overigens niet echt een straf want je kijkt je ogen uit op deze lokale markt. De mannen achter de schragen staan echter soms wel heel erg te krijsen en te schreeuwen. Bij de grootste schreeuwers kopen we niks.

markt 1

markt 2

markt 3: aardige gozer, dus kochten we een aubergine van 65 cent bij hem

In een winkeltje met broodjes en stukken pizza kopen we 2 exemplaren van het laatstgenoemde produkt om saves als hoofdmaaltijd te eten, met wat toevoegsels. 1 euro per stuk, moet kunnen. T.a.b. pak ik meteen de computer in de rugzak en vaar met de wubberboot naar de “Tringus”. Ik laat het weerbericht van Passageweather en Lamma (Italiaans) zien en wordt beloond met heerlijke toast met zalm en een koele rakker. Het is heel gezellig bij Piet en Wiets aan boord. Een heel comfortabel schip. Keurig interieur. Hoe houen ze het zo netjes! Discipline, denk ik. Mis ik. Ik zou best kunnen blijven zitten want dan krijg ik nog meer te drinken en te eten (denk ik) maar dat is niet fair tegenover Ingeborg. We nemen hartelijk afscheid en ik tuf terug naar de Wing IV. De rest van de dag verstrijkt met vredig lezen en drinken op de kuiprand. Saves komt een flatgebouw de haven binnenvaren.

saves komt een flatgebouw binnenvaren

Waar gaat ie nou naar toe, denk ik! Hij vaart helemaal door tot vlak voor de brug waar de vissersboten plaats gemaakt hebben voor hem. Het moet toch niet te gek worden! Het ding (want per slot van rekening is het een “ding”!) ziet eruit als een mini-cruiseschip met 4 of 5 dekken. Zoiets kan toch niet het eigendom zijn van 1 persoon?!

hee, die bruggen gaan niet open hoor!

Ik vind het allemaal geweldig! Want ik zou die persoon wel willen zijn! Geld maakt gelukkig! Laat je niks wijs maken! Wat een lol kun je maken op al die dekken! Verlekkerd blijf ik naar het ding gluren tot het donker wordt en dan ga ik maar weer in mijn 3-stuiverromannetje lezen en te 22.30 uur duiken we in ons kleffe bed.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Een reactie op Donderdag, 11 augustus 2011

  1. Peter Metty zegt:

    Groot gelijk: bij de grootste schreeuwers op de markt in Siracusa hebben wij ook NIETS gekocht. Is de plee alweer gerepareerd? Hier op de ankerplek bij Corfustad vergapen wij ons ook aan GROTE boten. Zagen zeilschip van wel 40 meter. Volgens P heeft zoiets geen goede zeileigenschappen meer. Hij gelooft daar niet in maar zou er GRAAG eens op varen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s