Zondag, 14 augustus 2011

Porto Palo – Marina di Ragusa

dag datum Wind Weer
Zondag 14 aug. 2011 Zuidoost, 0 – 3 B Zon
vertrek aankomst logstand motoruren
08.00 uur 14.30 uur 4814,9 trip: 30,7 precies goed! 3765,55 (6,5 uren)

Rustige nacht. Goed geslapen. Te 08.00 uur gaat het anker omhoog. Gelukkig zat ie niet vast tussen de stenen. Wederom windstil. Pas een uur later begint het een beetje te waaien vanuit het Westen, recht op kop dus. Ik hijs het grootzeil en we gaan lezen terwijl de automaat stuurt. 10 mijl voor Ragusa, onze volgende bestemming, gaat het een beetje waaien en dan kan de motor uit. Het duurt niet lang, een uurtje of zo, en de motor gaat weer aan. Onderweg bellen we met Linda en Ma. Linda is op visite bij Ma. Alles goed aan het thuisfront. Maandag over een week komt Linda met Ricky naar Malta en dan zien we hen weer. Maar nu eerst Ragusa: een grote, moderne, splinternieuwe jachthaven met teveel personeel. We worden opgevangen door twee personen in een RIB die druk met de “basis” overleggen voor een ligplaats voor ons. Zij varen voor ons uit en pakken op de steiger onze landvasten aan  en vertellen wat we verder moeten doen. We zien overal van deze lui in dezelfde kleertjes rondlopen.

prachtige haven, veel lege boxen

De haven is half leeg dus ik vraag me af waar ze van betaald worden. Op het havenkantoor wordt me dat duidelijk: ik moet 74 euro betalen voor 1 nacht. Ik kan niet laten te vragen aan de baliekluifster (een leuke meid overigens) of nog niemand heeft nagedacht over een mogelijk causaal verband tussen de lege haven en de hoogte van de liggelden? Fout van mij natuurlijk, want zij kan er ook niks aan doen en dat krijg ik dan ook te horen. We waren van plan hier twee dagen te blijven en dan over te steken naar Malta. Daar is nu natuurlijk geen sprake meer van. Morgen gaan we weer weg, terug naar Porto Palo en vandaar steken we over. We bellen met Marijn; ook op dat front alles goed! Ingeborg gaat als een gek de was doen (stond morgen pas op het rooster).

het was hoog tijd voor een was

Ze zweet zich een slag in de rondte, het arme kind. We zouden hier wel goedkoop kunnen overwinteren: 880 euro voor 7 maanden! De boot blijft dan wel in het water en wordt daar twee keer zo dik. Deze prijs is bedoeld als een soort aktie om dan maar des winters de haven te vullen met overwinteraars. Als we de boot op de kant willen zetten kost dat het dubbele. We kregen ook nog een offerte om het onderwaterschip te laten doen: dat kost zo’n 1640 euro. Je mag het hier niet zelf doen en als we om ons heen kijken denken we dat het hier ’s winters nogal een dooie boel zal zijn. Daar moeten we nog eens hard over nadenken! Eerst maar informeren in Valletta op Malta. Ingeborg presteert het om een maaltijd van gebakken worsten, aubergines met gesmolten kaas, aardappeltjes, een eitje en uiensju op tafel te zetten. Petje af hoor, in die hitte! Ingeborg heeft nu voortdurend een lappie bij zich waarmee zij het zweet van het gezicht en uit haar decolleté veegt. Vroeger zweette zij nooit. Wat dat nou weer betekent weet ik ook niet. Het is nu 22.15 uur en ze zit te knikkebollen boven haar boek terwijl de radio Italiaanse liedjes uitbraakt. We hebben morgenochtend nog om de boot af te spuiten en de watertanks te vullen. Diesel tanken doen we op Malta wel.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

3 reacties op Zondag, 14 augustus 2011

 1. Peter Metty zegt:

  Jaaaaa bekend allemaal. In een veel te dure haven liggen, van tevoren denken dat je er 2 nachten zult blijven, DUUR DUUR DUUR. dus besluiten 1 nacht te blijven en dan idd: de was snel doen, tanken, internetten (als dat er al is en gratis is), boodschappen halen, en net weer heeeel veeeel nodig. Heel herkenbaar. Wat eten jullie trouwens heerlijk. Ik zit te watertanden. Met deze hitte lukt het ons slecht om lekker te koken. Petje af Ingeborg. En dan nog vraagt je ega zich af waarom je tegewoordig zo zweet.

  Like

 2. olly zegt:

  Hey zee lui !

  Wat leuk dat Lint en wederhelft ook langskomen op de boot. Doe ze de groetjes van ons!!!
  Hier (benissa) is het nog steeds heerlijk, ouwelui hebben de boot ingeruild voor de costa en dobberen met regelmaat in t zwembad. Eten, borrelen en achteraf weer spijt hebben van het eten (pa) en dat keer op keer. Maar het is erg gezellig hier. Vrijdag gaan de benissa basterds weer naar Edam en genieten wij nog even van alle rust hier een paar dagen wmahaha. De 24 ste zijn wij weer thuis, precies op tijd voor de Edammer kermis en de verjaardag van mijn paps die 65 gaat worden. Nou ik wens jullie nog erg veel plezier en tot schrijfs.
  De Bittertjes

  Like

 3. lies zegt:

  regen regen regen in nederland, we waren met de boot weg maar dat is niet leuk meer, olga zat in ons huis in spanje en zegt mens kom toch naar spanje daar is het heerlijk, eerst nee gezegd maar ja het lokte toch wel , dus maar geboekt, en ja we zitten nu in 30 tot 36 gr ook wel wat overdreven maar wel lekker dan maar niks doen en veel zwemmen, doen we heerlijk, boeken lezen, en ja af en toe een heerlijke borrel, de geneugtens van het leven zal ik maar zeggen, vrijdag 19 aug weer naar nederland, maar het schijnt dat het daar dan ook beter is, nou jullie gaan ook lekker ook lekker warm, en ja nu ben je dus bezig een winterstop te zoeken, en ja dat is dus duur, dat zal wel, en het moet natuurlijk ook een beetje gezellig zijn als je aan boord zit, nou mensen gegroet van ons uit spanje ook van de kinderen gr bart en lies

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s