Donderdag, 18 augustus 2011

Malta (baaitje bij Ramla Bay Hotel in de buurt) – Msida Marina

dag datum Wind Weer
Donderdag 18 aug. 2011 Geen wind Zon
vertrek aankomst logstand motoruren
11.30 uur 14.00 uur 4889,1 (trip: 16,5 minus 2,5mijl) 3775,25 (3½ uur)

We hebben nu gezien waar we kunnen liggen als Linda en Ricky hier komen. Nu weten we even niet wat we moeten doen.  Zullen we maar vast naar Valletta gaan om te kijken hoe het daar gaat met de jachthavens? Pas als het verkeer richting Comino met alle speedboten, gulets, zeiljachten etc. goed op gang is gekomen halen wij het anker op en gaan er tegenin naar Valletta. Dat is heel goed, weet je zeker dat je een plaats hebt. We moeten goed opletten want met name de snelvarende boten komen angstaanjagend dicht langs ons heen. De afstand valt tegen. Het is ongeveer een mijl of tien. Er is geen wind dus alles moet op de motor. We varen langs Mellieha Bay, langs St.Pauls Bay, St. Julians Bay, allemaal prachtige baaien waar we vast nog een keer gaan kijken. Onderweg zien we dat Malta wordt afgegraven, waarschijnlijk voor bouwmaterialen.

Malta wordt afgegraven

Als we in de buurt van de belangrijkste havens komen, dreigen we de afslag te missen. Pas op het laatste moment slaan we stuurboord (rechts) af en varen langs de oude stad Valletta aan bakboord en Moel Island aan bakboord naar de Msida Creek waar de jachthaven is waar we willen zijn. Valletta ziet er indrukwekkend uit, met de koepels en torens en de grote muren.

Valletta

Maar we moeten er voorbij, naar Msida Marina. Dat is iets minder indrukwekkend. We zien de beroemde Black Pearl (een driemaster, omgebouwd tot restaurant) op de kant liggen (of is het staan?). Over de marifoon krijgen we geen gehoor. Dan bel ik maar met de GSM. Dat lukt wel. We krijgen een plekje aan de stadskade, veel verkeer, maar we zijn allang blij dat er plaats is. We worden viendelijk opgevangen door een security figuur met havenmeesterstaken. Hij wijst ons de weg naar het havenkantoor: “daar, onder die blauwe erker” aan de overkant, een giga eind lopen. We vinden het best. We nemen het steekkarretje en tassen mee voor boodschappen. Het havenkantoor zit verstopt achter een eveneens blauwe deur die pas opengaat als je een intercom-knop indrukt en dan moet je nog een koele marmeren trap oplopen en een deur opendoen voor je in het kantoor bent. Voor de rest zijn ze wel vriendelijk en behulpzaam. We krijgen antwoord op al onze vragen alleen vergeten we te vragen waar de douches en toiletten zijn. We kijken alvast naar de wintertarieven. Komende winter worden alle steigers vervangen, dus ze kunnen nu even niet zeggen of we kunnen blijven liggen. Pas in oktober weten ze meer (?). Het is niet al te duur, maar Ragusa is goedkoper (en minder gezellig). Vervolgens op aanwijzing van de havendame zoeken naar een Vodafone winkel in Sliema, een wijk verderop, die we overigens niet vinden en dan maar op weg naar de GALA, een supermarkt hier ergens in Msida. We moeten nog twee keer vragen voor we ‘m vinden. Aan de buitenkant niets te zien, moeten met een lift of via een trap naar boven en dan sta je ineens in een redelijk grote supermarkt. Ze zijn niet echt goedkoop maar we moeten toch spullen hebben, nietwaar? We sjouwen vervolgens in de bloedhitte met het steekkarretje door de stinkende straten van Msida terug naar de boot. De stad stinkt naar stront, ik kan het niet anders zeggen. Nergens zien we een geldautomaat. Op de kade komt de vriendelijke security-havenknul naar ons toe en vraagt of we aan de breakwater, vlak naast de Black Pearl willen liggen. Ja hoor dat willen we wel, want nu liggen we aan een drukke stink-autoweg, de “Piéta” genaamd. Even later vangt eenzelfde security-mannetje ons op bij de breakwater. Hij steekt echter geen poot uit om ons te helpen. Geeft niet, we kunnen het zelf. Kort nadat we klaar zijn ontdek ik dat het expansievaatje van een liter lek is. Nou dat weer. Ik haal m ertussenuit en verbind met een stukkie slang de boel door zonder expansievaatje. Ook weer opgelost. Nu het toilet nog! Dat komt morgen. We liggen.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s