Woensdag, 24 augustus 2011

Ramla Bay Hotel Bay – Msida Marina

dag datum Wind Weer
Woensdag 24 aug. 2011 0 – 3 B West Zon, 36 graden
vertrek aankomst logstand motoruren
12.00 uur 16.00 uur 4915,1 (trip: 8,8 kan niet) 3780,93 (minder dan een half uur)

We zouden vroeg weg maar het is windstil en ik heb geen zin in moteren en m’n boek is bijna uit. Het is “The Negotiator” van Frederick Forsyth, goed boek, je wil doorlezen. Eerst twee keer koffie en lekker uitrusten van de slechte nachtrust. We bellen ons “Nijnt” om te vragen of ie morgenavond met Louis Abels ons huis wil laten zien aan nieuwe huurders. We hebben nieuwe huurders! Marijn wil dat wel. Rianne gaat ook mee. Van Peter Kok krijg ik een sms-je dat de gasflessen zijn gevuld! Het is heerlijk in de kuip onder de bimini. Het leven is goed zo. Te 12.00 uur gaan we aanstalten maken. Meteen als het anker eruit is trek ik het grootzeil omhoog (goeie oefening, want het gaat steeds zwaarder) en druk op de stopknop van de motor. Het is niet te geloven maar met de boom op de kluiver kunnen we plat voor de wind met kotterstagzeil en grootzeil volledig uitgerold helemaal tot Valletta blijven zeilen. Suk Zeilen! We lopen 2,2 tot 4,2 knopen!

suk zeilen!

onderweg nam Ingeborg deze foto; wie weet wat dat is??

Als het koraal eraf zou zijn zouden we 5,5 knopen hebben gedaan (met kielmidzwaard op). De boot stuurde als vanouds zichzelf weer en het is niet koud en het regent niet: wat wil je nog meer?! In de jachthaven is gelukkig nog plaats aan de breakwater; we liggen nagenoeg op onze oude plek van een paar dagen geleden. De Australiërs liggen er nog en we zien nog een paar boten die er toen ook lagen. De waterleiding is gerepareerd en doorgetrokken tot het eind van de breakwater, dus er is voor ieder een aansluiting. Nu hebben we permanent water. Op naar het havenkantoor om te betalen voor 2 nachten: 30 euro per nacht inclusief water en elektries. Ik sms P.K. dat we er zijn. Voor ik klaar ben staat ie al op de kade. Hij moet eerst iemand binnenloodsen, een Nederlander, en dan komt ie naar ons toe met het gas. Ik vind dat ik ‘m maar even tegemoet moet lopen. Hij gaat naar een garage onder de verhoogde weg langs de kade en daar haalt hij de gasflessen uit. Ik onderschep hem daar. Hij zal thuis wel even de dongel optoppen. Even later krijg ik een sms-je dat ik weer vooruit kan. Het blijkt dat ik teveel updates heb zitten downloaden waardoor het tegoed van 7 euro al gauw op was. Nu heb ik voor 30 dagen 3 Gieg, voor 20 euro. We kunnen weer voort. Het is stil op de haven. Ik zet voor het eerst sinds tijden een stukje op de weblog (nog van de overtocht van Sicilie hierheen), het gaat niet lekker, ik ben duf. We kijken ook op de e-mail en zien een bericht van de duikvereniging dat Susan Broekema is overleden. Dat is even slikken. Een hele schok, ze stond nog zo midden in het leven. Morgen in Valetta op zoek naar een condoleance-kaart voor Henk, haar man.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s