Zondag 28, maandag 29 en dinsdag 30 augustus 2011

Il Qortin Bay

Onrustig geslapen; woelen in de kuip. De boot slingert nogal. De bijboot klotst steeds tegen de zwemtrap aan de spiegel. Ik sta pas om een uur of 09.00 uur tamelijk katterig op. Als het aan mij lag bleef ik de hele dag plat liggen, maar Ingeborg vindt dat helemaal niet leuk, niet gezellig, dus ruim ik uiteindelijk de bedden-troep in de kuip op. Ik sms Linda dat de tocht naar Valletta die we van plan waren niet doorgaat. De golven slaan over het kadetje heen! Ons anker houdt nog steeds. We gaan wel steeds een meter of anderhalf op en neer, eerst voor dan achter. Na het ontbijt kijken we om ons heen en pakken af en toe een boek. Het lezen is moeilijk: je wordt scheel met al die bewegingen van het schip. Dat gaat zo de hele dag door. De wind neemt overdag nog toe tot 6 Beaufort en er staan behoorlijke krullers. De mensen in hun huisjes aan de kant zullen wel denken: die gozer is knettergek!

Lin kwam even kijken of we nog goed lagen; ze kijkt hier wel de verkeerde kant op

Om een uur of twaalf zeg ik dat als dit nog langer duurt we weg gaan naar een hogerwal situatie. We kijken naar de weerberichten op internet. Het zou vanmiddag moeten afnemen dus wachten we dat nog even af. We hebben nergens zin in en we geraken in een dip. Afwisselend zitten, staan, liggen. Lopen kan niet.

we kunnen niet naar de kant; het klotst teveel

Het belcontact met het thuisfront (Marijn en Ma) vindt gewoon plaats en kikkert ons enigszins op. We eten heel licht en drinken alleen water en saves eten we een stuk meloen en een stukkie sjokola. Ik wil naar huis. Te 21.30 uur naar bed, zelfde verhaal als gisteravond: ik buiten, Ing binnen. De wind lijkt dan iets af te nemen, maar hij zakt pas echt in als we al slapen.

29 augustus 2011, om Comino heen

dag datum Wind Weer
Maandag 29 aug. 2011 Geen Eerst bewolkt, later zon
vertrek aankomst logstand motoruren
12.30 uur 16.00 uur 4945,4 (trip: 6,1) 3786,58 (ruim 2 uur)

06.00 uur is het, zwaar bewolkt en verdomd het is windstil met weliswaar een flinke deining en ik kijk voor de zoveelste keer tegen hetzelfde decor aan.

steeds hetzelfde decor

Ik heb het hier nou wel gezien en we gaan naar huis ook! Ingeborg is het ermee eens: we gaan in Nederland op vakantie voor een paar weken. Als we in Msida terug zijn gaan we boeken. Zo daar kikker je van op, van zo’n beslissing! We kunnen er weer even tegen! Tegen twaalven haal ik L & R op van het kadetje (vanwege de deining moeten ze het instappen goed timen). Zij hebben boeken en “take-out”-voedsel voor ons meegenomen. Dat laatste peuzelen we aan boord eerst op voordat het anker eruit gaat. Vandaag gaan we om het eiland Comino heen varen en even in de haven Mgarr kijken. We doen dit heel langzaam, heel gezellig, veel foto’s en de zon breekt ook weer door.

mooie rotsen van Comino

op de achtergrond nog meer rotsen van Comino

wolken boven Gozo

een kijkje in de haven van Mgarr op Gozo

Plusminus 16.00 uur terug op anker, nog een drankje en een sjippie en dan weer terug naar het hotel. Morgen naar Msida varen met z’n vieren? We zullen zien.

30 augustus 2011

Niet naar Msida. Ricky is ziek. Hele dag aan boord. Lin komt op de koffie van 10.30 uur tot 13.00 uur of zo. Heel gezellig. Voor de rest lezen we tot het bedtijd is. Weer een dag liggeld uitgespaard.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s