Woensdag, 31 augustus 2011

Il Qortin Bay – Msida Marina

dag datum Wind Weer
Woensdag 31 aug. 2011 2 tot 4 B NW-N-NO Zon
vertrek aankomst logstand motoruren
12.00 uur 15.30 uur 4954,1 (trip: 8,73 plus 2) 3788,17 (1,5 uur)

Vandaag gaan we naar Msida varen met Linda en Ricky, dan hebben ze bijna alle kusten van Malta gehad. Aanvankelijk kunnen we nog zeilen maar dat duurt niet al te lang. Motoren maar weer. Het is warm (what’s new?). Gezellig babbelen in de kuip. Het niveau van het besprokene (vertrouwelijk) is hoog. De skyline van Valletta is vanaf het water natuurlijk een prachtig foto-onderwerp.

Linda op de uitkijk

Er is nog zat plek op de breakwater. Geen personeel te zien, dus we leggen ‘m keurig netjes op 1 van de vrije plekken. Linda en Ricky rennen meteen de kant op: naar de winkels van Sliema! Wij naar het havenkantoor achter de blauwe erker. Sara, een kantoormevrouw en de havenmeester, George (die je nooit in de haven ziet) zijn aanwezig maar zeggen tegen ons dat ze eigenlijk gesloten zijn. We hadden niet op de breakwater mogen gaan liggen; dat is nu uitsluitend voor de Maltezers. Men probeert ons uit te leggen hoe het zit met mensen die terugkomen van zomervakantie, mensen die aan de steigers liggen en daar weg moeten omdat de jaarcontracthouders nu terugkomen, weet ik veel. Het is een zooitje.  Ze hebben hier geen flauw benul van afmelden als je weggaat want er is plek zat overal. Er is geen enkele procedure of systeem. We mogen nog wel aan de Pieta liggen, de snelweg aan de overkant. We hoeven nu niet te betalen want ze gaan in vergadering; morgenochtend maar en dan wel wegwezen daarna. We komen helemaal niet toe aan het bespreken van de winterstalling en de verschillende prijzen die ze hanteren. Lekker dan. Terug op de boot bel ik meteen Peter Kok en die zegt: gewoon blijven liggen daar! Ik regel het wel met George. Ondertussen komt er een security-knul zeggen dat we weg moeten. OK. Ik maak aanstalten, begin op te ruimen. Dan komt Peter en die neemt de security onderhanden: jij hebt niks te vertellen, jij bent security, ik regel het met George, die mensen blijven hier liggen. Later komt de security zeggen dat George heeft gezegd dat we (nog even?) mogen blijven liggen en dat we van Peter horen of en wanneer we weg moeten! Ondertussen regelen we met Peter dat we a.s. maandag de kant op kunnen. Hij neemt contact op met Manoel Island en regelt ook de verf. Hij regelt ook de taxi als we dinsdagochtend naar het vliegveld moeten. We horen dat allemaal morgenochtend. Intussen blijf jij hier gewoon liggen, je gaat hier pas weg als ik het zeg, zegt Peter. We zingen het wel uit tot maandag. Hij legt uit dat de havenmeester nieuw is en een beetje bang en zenuwachtig en dat hij daardoor voor de haven een hoop geld misloopt, want er is plek zat. Dat is niet best, denk ik dan. Peter is onze contactman en hij regelt alles. Te 19.00 uur komen Ricky en Linda terug met souveniers, juwelen en wat al niet. Ach, ze hebben het zo naar hun zin! En dan gaan we ook nog lekker een afscheidsetentje hebben in de Black Pearl. Gezellig hoor. We zitten eerst buiten maar daar waait het flink, dan maar naar binnen.

we proberen het eerst buiten maar dat wordt ‘m niet

Daar zitten we met z’n vieren in een leeg restaurant. Het is er sfeervol, scheeps, ouwe zooi, leuk. De bediening is slecht in die zin dat ze ons bij alles veel te lang laten wachten, terwijl er verder niemand is. Het eten is goed maar behoorlijk prijzig. Ricky gaat nog klagen over zijn garnalen waar zand in zit. Hij krijgt een gratis carpaccio als compensatie. Desondanks hebben wij heel gezellig genoten.

zie je die biefstuk? was erg lekker

Na het afrekenen wandelen wij met z’n vieren helemaal naar de bushalte waar zij de rechtstreekse bus naar het hotel kunnen pakken en als de bus komt geven we elkaar een dikke pakkerd en het avontuur is alweer voorbij! We zien elkaar over een paar dagen in Holland weer.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Een reactie op Woensdag, 31 augustus 2011

  1. ron en kitty zegt:

    hallo Willem,
    Het Gaat niet goed Je bent de tekst vergeten alleen 18 aug staat er in.

    we wachten at groet ron en kitty

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s