Donderdag 1, vrijdag 2 en zaterdag 3 september 2011

Msida Marina 2, 1 september 2011

De hele dag gedonder over de ligplaats. Peter Kok waakt over ons als een Cerberus. Uiteindelijk blijven we ook vandaag aan de breakwater liggen. Peter blijft in discussie met de security-guards en de havenmeester en wij blijven de hele dag aan boord om beschikbaar te zijn voor een eventuele snelle aftocht. Tussendoor lees ik een boek van Lee Child uit, een “Jack Reacher”, de held van het verhaal. Pas bij bladzij 140 kom ik er achter dat ik deze al een keer gelezen heb. Eigenlijk moet ik de weblog vullen maar ik ben er te “laf” voor: het is te heet, ik heb er geen zin, het boek moet eerst uit, de boot schommelt teveel, etc. Uitstellen, uitstellen. Ron klaagt er al over in een e-mail: “het gaat niet goed, ik maak 31 augustus open en er staat niks in”! Sorry Ron, komt goed! Ik ga morgen aan de gang, neem ik me voor. De druk is nu hoog. Peter komt nu steeds op een motorfiets de breakwater opscheuren, steeds als er wat is. Sogges krijgen we eerst van hem een e-mail met de offerte van de werf voor het uithijsen en afspuiten. Dat is even slikken, maar als we er even over nadenken en een beetje rekenen is het goedkoper om 6 weken op de kant te staan dan in het water te blijven liggen. Maandag om 07.15 uur moeten we bij de botenlift zijn met de kiel naar beneden, de verf moet ie nog regelen, maar alles komt goed, zegt ie. Eindelijk kunnen we onze vlucht naar Nederland boeken: 6 september, sogges om 06.55 uur vliegen we en 4 oktober gaan we pas weer terug. Dit was de voordeligste optie. Het wordt wederom Ryanair. We zijn er de hele ochtend mee bezig, printer tevoorschijn gehaald om de offerte van de werf te printen en de Boarding-passen te materialiseren. Des middags gaat de bijboot op het dek en wordt helemaal schoongemaakt, alle losse dingen eraf en afgespoeld en gedroogd. Ingeborg heeft mij daarna een beter bij dit klimaat passend kapsel aangemeten. Wat een verademing.

fris koppie, nu de onderkant van het hoofd nog

We kijken op de website van Louis Abels of ie nog een onderkomen voor 4 weken voor ons in de aanbieding heeft. Dat gaat moeilijk worden denk ik. Ik stuur hem een bericht via zijn website, maar krijg geen reactie. Ook op de site van Rotsvast kunnen we niet terecht want die verhuren voor minimaal 3 maanden. Ons eigen huis kunnen we niet huren, dat is te duur en pas 1 november weer beschikbaar.

Msida Marina 3, 2 september 2011

Eindelijk kan ik me ertoe zetten de weblog te vullen. Ik kom tot 23 augustus en dan staat er weer een security-guard die zegt dat we moeten oprotten. Weer Peter bellen. Die komt weer aanvliegen, laaiend van woede, en veegt de arme jongen de mantel uit, die ook maar gestuurd wordt (door George). Ik voel me langzamerhand wel een beetje lullig onder deze verwikkelingen. Toch blijven we maar weer liggen. Een uur later komt Peter terug en zegt dat we toch maar weg moeten gaan want de situatie wordt onhoudbaar op het havenkantoor. Hij moest uiteindelijk toch bakzeil halen, maar het laatste woord is hier nog niet over gesproken, zegt hij. OK, zeg ik, dan gaan we maar aan de snelweg liggen, in de herrie en zonder elektries. We kunnen ook de hoek om tegenover Manoel Islang gaan liggen, langs de boulevard, maar daar betalen we zeker 40 euro per nacht. De keus is niet moeilijk. Zodra we aan de Pieta liggen komt er weer een andere security-knul aan en vraagt of we net zijn aangekomen. Ik zeg: nee, ik lig hier al 5 dagen, heb je me niet gezien? De communicatie tussen kantoor en de guards en tussen de guards onderling is non-existent. Ik leg hem uit dat ik hier mag liggen van het havenkantoor en dat ik net van de breakwater afkom. Hij bellen over de marifoon en verdomd, zeg, we mogen blijven liggen. De kade is trouwens voor het grootste gedeelte leeg, dus ik kan niet bedenken waarom ik hier weg zou moeten.

zie je die blauwe erker in het midden? daar gebeurt het allemaal (niet)

er kunnen nog tientallen boten bij

je ziet nog net 1 van de honderden Arriva bussen langsscheuren

Maar ondertussen heeft de lezer van dit verhaal wel door dat ik het hier niet echt zo gezellig meer vind! We gaan maar weer verder met schoonmaken en opruimen en voorbereiden. Ik ga nog even in de weblog typen; ik kom nu tot 25 augustus en dan heb ik er weer geen zin meer in.

Msida Marina 4, 3 september 2011

Ik loop sogges een eindje langs de snelweg richting Valletta, dat is erg ver weg in deze hitte. De snelweg, 4 rijbanen gescheiden door een vangrail die de tegengestelde rijrichtingen van elkaar scheidt, naast je is een ellende, men scheurt en scheurt. Je kunt nergens oversteken. De huizen langs de weg zijn vervallen en voor de helft verlaten. Het ziet er niet uit. Ik kijk onderweg of ik een geldgleuf kan vinden, niet dus. T.a.b. een beetje rondhangen, koffie drinken, piekeren over huisvesting in Nederland en wachten tot ik weer zin krijg om de weblog verder te actualiseren. In de kajuit is het nu 35 graden Celsius. Gelukkig regent het niet. Ingeborg krijgt een lumineus idee: waarom gaan we niet op de Strandbad Camping te Edam staan met ons tentje? Ja, waarom niet? Meteen op internet een verzoek tot reservering ingediend voor een zgn. trekkershut, nog beter. We krijgen als antwoord: niet beschikbaar voor een langere periode en 23 dagen in een tent vinden ze ook verdacht. Ze vragen letterlijk: u werkt zeker, hè? U bent vast geen vakantieganger en dat willen we niet. Ik heb ze toen maar gebeld en uitgelegd dat we hartstikke niet meer werken en dat we in Nederland op vakantie willen. Oh, dan is het goed (!?). Zouden ze nog wat verdienen met die camping? We zullen wel zien wat we gaan doen. Vervolgens zet ik in rap tempo (in een uur of vier) de resterende dagen van augustus in de weblog en saves (nu dus!) gaan 1, 2 en 3 september erin. Van Peter krijg ik een sms met de prijzen van de verf: 12 bussen van 0,75 liter zwarte Trilux voor 480 euro, da’s geen geld (geintje). Ik sms terug: OK. In ieder geval goedkoper dan in Spanje (250 euro voor 2,5 liter!!!). De hele dag is het druk in de Msida Creek (zo heet het water waarin we liggen). (Motor)boten varen af en aan en je ligt voortdurend aan je mooringlijnen te rukken want niemand trekt zich iets van iemand aan, maar dat is hier heel gewoon en niemand protesteert en dan is het goed, hè? Het is nu 20.48 uur en het water is weer rustig. De snelweg niet, dat gaat dag en nacht door.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

2 reacties op Donderdag 1, vrijdag 2 en zaterdag 3 september 2011

 1. bart en lies zegt:

  hoi luitjes

  jeetje ik had een poos niet gelezen, maar wat een toestand voor een ligplaats en lekker dat je even uit die hitte bent, want ja het kan daar heet zijn, en leuk dat lin er was, gezellig even lekker nelen met je kind en knuffellen ja dat is goed voor het humeur, want jullie zitten er even doorheen, ja gek he, dat kan dus ook als je lang weg bent we zijn toch stomme nederlanders die tegen kou kunnen, en willen dan wel eens naar de warmte maar als je dan in de warmte bent wil je weer naar de kou van nederland, en ja de regen niet te vergeten,
  ds jullie zijn in nederland, dan komen we jullie wel weer tegen in het clubgebouw, en ja kom maar lekker een neut halen hoor best weer even gezellig, en ja hier hebben we wel veel regen gehad, maar zal je wel vernomen hebben,
  wij gaan 5 okt weer naar spanje,
  nou luitjes we zien jullie
  gr bart en lies

  Like

 2. Linda zegt:

  Hi paps & mams, Leuk om weer de verhalen en de foto’s te bekijken. Fijne memories aan de vakantie. Vlucht ging goed (ik kon de breakwater van Msida Marina vanuit het vliegtuig zien!) en we vielen met ons neus in de boter in NL; gisteren 23 graden, vandaag zo’n 26 graden. Konden we even zogenaamd makkelijk acclimatiseren 🙂 Vanaf morgen weer minder warm en regen. Wasjes gedaan, kattenbakken verschoond en naar de kapper geweest. Ricky is gisteren en vandaag naar zijn familie geweest ivm verjaardagen enzo. Wel fijn dat we nog lekker een weekje vrij zijn (dat rijmt). Nou, nog ff volhouwen hoor, met al die zeikerige security lui en dat geneuzel met je ligplaats. Dinnesdag zien we mekaar weer!

  Doeiiiiiiii
  Lin

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s