Woensdag, 7 september 2011

Medemblik – Landsmeer

Na een ongestoorde nachtrust op zolder in Medemblik horen wij onze zoon zeer vroeg naar zijn werk vertrekken. Opstaan, douchen, ontbijten, TV aan (en uit), 6 september in de weblog zetten, koffers in de auto en de weg maar weer op! Onze bestemming is de kantine van de WSV De Zeevang, onze zeilvereniging in Edam. We genieten van het sappige, groene Noord-Hollandse landschap, dat aan ons voorbij rolt als we over de provinciale weg langs Oosthuizen naar Edam rijden. In Edam even langs “de Deen” om een boerencake te kopen. Het weer laat niet toe dat we buiten koffie drinken. Het weerzien is hartelijk: “Heee!! Jullie ook weer in het land?? Gezellig. Olga en Frits zijn er ook. Het toeval wil dat Olga haar huis in Landsmeer wil gaan verhuren. Ik zeg: nou, je hebt je eerste huurder te pakken! Ook al is het voor korte tijd, het is een begin. We worden het snel eens.

Sleuteloverdracht

Na de koffie gaat Ingeborg met Olga mee naar Landsmeer en ik rijd achter Frits aan naar Purmerend om een tafel en wat stoelen op te halen. Olga heeft een mooie eengezinswoning, compleet gemeubileerd, vlak achter Ingeborg d’r vroegere werkgever, en we trekken er ter plekke meteen in! Frits houdt zich de rest van de middag bezig met het repareren van het toilet, de lieverd, en dan zijn we er helemaal klaar voor. Als Frits en Olga weg zijn halen we lopend wat boodschappen bij de Deen in Landsmeer en we strijken vervolgens voor de televisie neer met een biertje en een wijntje; alsof we hier al jaren wonen. Ik moet er ineens aan denken hoezeer de T.V. meteen weer een centrale plaats in ons leven inneemt, hier in Nederland. Overal waar we komen en er staat zo’n ding, gaat ie meteen aan! Zal blij zijn als we weer op Malta zijn. Kijk, het is even leuk maar als we merken dat de reclameblokken tijdens films wederom in frequentie en omvang zijn toegenomen, neemt de lol gauw af. Ik schakel me een ongeluk tussen films op Nederlandse zenders en de BBC (waar geen reclame voorkomt!). Als we naar bed gaan is het even wennen aan de matras, maar we slapen dan meteen in.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s