Donderdag, 8 september 2011

Landsmeer – Purmerend – Amstelveen – Ilpendam – Amstelveen – Purmerend – Landsmeer

Opstaan met pijn in de rug (matras?). Wat gaan we vandaag doen? Naar Purmerend maar  om te informeren naar reparatie van de wasmachine, een dongel en schoenen voor Ingeborg. Het is chaos in Purmerend, verkeerstechnisch. De Willem Eggert parkeer-garage is niet bereikbaar. Dan maar parkeren bij de Deen. Het is koel weer en regenachtig. Heerlijk. Eerst naar De Block  in het Willem Eggert winkelcentrum om te vragen of het tegenwoordig nog zinvol is om een wasmachine-deur te laten repareren. Dat is het niet; het bekende verhaal: voorrijkosten, uurloon, nieuwe deur en wat er nog meer tevoorschijn komt bij een 8 jaar oude Indesit van 340 euro. U kunt beter een nieuwe kopen meneer, die kost tegenwoordig 249 euro en gaat minstens 4 jaar mee. OK, doet u mij d’r maar eentje. Hoe laat wordt ie vanmiddag bezorgd? Dat wordt morgen, meneer. En wilt u er een extra garantieverzekering bij voor 5 jaar, meneer? Ja, doet u maar. Ruim 300 euro lichter verlaten we de winkel en stappen bij de Vodafone-winkel binnen. Heeft u een dongel met 10 gieg voor een paar weken? Neen, wel een dongel met 1 gieg voor 3 maanden voor 90 euro. Moesten we maar niet doen. Op naar de concurrentie: T-mobile. Daar kost de dongel ook 40 euro en ze rekenen twintig cent per MB. Die gaat ‘m ook niet worden. We laten dit maar rusten en zullen af en toe bij Linda of Marijn of op de zeilvereniging moeten wifi-en. Het prijsverschil met Malta is opmerkelijk (10 gieg voor 20 euro per 30 dagen). Mevrouw Kroes moet nog even blijven doordouwen in Europa. Vervolgens naar Kruidvat voor aspirines en naar een sportzaak voor wandelschoenen voor Ingeborg (ze lopen heerlijk). Bij Ma in Ilpendam drinken we koffie en gebruiken de lunch: boterhammetjes uit een plastic zakje, sogges klaargemaakt. Om 13.30 uur zijn we in Amstelveen bij Linda. Zij moet om half vier bij de tandarts in Ilpendam zijn en wij gaan haar heen en weer rijden. We hebben toch niks te doen. Zelf maak ik ook een afspraak met de tandarts op 22 september. Linda kookt saves voor ons. Ons lievelingsvoer: aardappelen, groenten, vlees! Te 19.00 uur reden wij naar de duikvereniging “Trilobiet” te Purmerend, alwaar het weerzien met de aanwezige clubleden zeer hartelijk was. Het was al behoorlijk laat toen we via Purmerland en Den Ilp terugreden naar Landsmeer.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s