Zondag, 18 september 2011

Landsmeer – Purmerend – Blijkpolder – Purmerend – Landsmeer

Jepus! Het is al 08.13 uur! Ik lig in bed lekker te lezen in een “nieuw” boek: “The Pillars of the Earth”, een pil van bijna 1100 bladzijden in het Engels. Het is een episch verhaal over de bouw van een kathedraal in Zuid-Engeland in het begin van de twaalfde eeuw. Een spekkie voor mijn bekkie! Maar ondertussen ben ik bijna te laat voor “het verzamelen” bij het clubgebouw van Trilobiet. “We” gaan namelijk duiken in de Blijkpolder. Ja, ik niet hoor, ik ben toeschouwer. Ingeborg gaat niet mee want die heeft door een “kuurtje” last van sanitaire ongemakken. Zonder te douchen schiet ik in mijn kleren, smeer wat boterhammen en race de deur uit. Ik ben op tijd op de club. Degenen die gaan duiken zijn er allemaal al: Ron, Piet, Nico, Rob en Johan. Bernard is er ook, die is duikleider en koffieschenker vandaag. Robert, Job en Eric gaan vanaf huis rechtstreeks naar de duikstek. Bernard en ik rijden met Piet mee. Ron gaat voorop want hij heeft een domdom. Door het Hollandse landschap achter Diemen gaat het langs de Weesper trekvaart naar de Spiegelpolderplas. De Blijkpolder ligt aan de andere kant van de plas. Je moet door Nederhorst den Berg heen om er te komen.

omkleden

is het te lezen?

Op de parkeerplaats van het recreatiegebied zijn Robert, Jop en Eric al bezig zich om te kleden. Er zijn nog wat duikers van andere verenigingen aanwezig. Een stukje lopen brengt ons bij de plek waar de duikers te water moeten.

Jop en Robert klaar voor onderwater

Het water is, voor Hollandse begrippen, superhelder! Dat zal niet lang duren als iedereen te water ligt. Paar na paar gaan de jongens te water en dan staan Bernard en ik een klein uurtje te kijken naar de zich verspreidende luchtbellen en de dreigende wolkenluchten.

Bernard in “philosophical mode”

Af en toe moet de clubparaplu op. Gelukkig komt er wat vertier: een mevrouw met een klein hondje dat niet genoeg kan krijgen van het apporteren van een tennisbal die door ons in het water wordt gegooid. Ik probeer ‘m tijdens de duik te fotograferen. Dat valt niet mee, zo razendsnel als dat gaat.

vliegende zwemhond

Twee oudere heren met twee grote honden komen het pad af. Die (de honden) proberen de bal van het kleintje af te pakken. Het lukt ze niet één keer. Het regent als de meeste van onze duikers boven komen. Ze hebben weinig tot niets gezien. Sommigen zijn een snoek tegengekomen. Het zicht was goed, behalve waar andere duikers geweest waren. De diepte bleef beperkt tot 12 meter. Je moet een heel eind zwemmen hier om dieper te komen. Een goeie duikstek voor beginners. Bernard noteert van ieder de gegevens.

Nico en Eric weer veilig boven

Rob en Johan ook

daar heb je Piet en Ron

we hielden het niet droog

Bij de auto’s het omgekeerde verkleed-ritueel en een door Bernard verzorgd koppie koffie. Als de duik door iedereen grondig is geëvalueerd gaat ieder zijns weegs. Het is dan half twaalf. Hup, bij Piet in de auto en daar gaan we, nu langs de Loosdrechtse plassen naar de A 2 en via de Ring A 10, naar Purmerend. Bij het clubhuis nemen we afscheid van elkaar en ik stap in de auto en rijd terug naar Landsmeer. Het was een fijne duikdag.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s