Maandag 19 tot en met maandag 26 september 2011

Maandag 19 september: Landsmeer – Amstelveen – Landsmeer

Eten bij Linda en Ricky (erg lekker!), Bit-Torrent(z) gedownload en E-reader gevuld. We kunnen nu een jaar of 10 lezen zonder boeken te kopen.

we gaan lekker eten

proost

even de bibliotheek vullen

Dinsdag 20 september: Landsmeer – Ilpendam – Monnickendam – Landsmeer

Naar de dokter en met Ma naar Monnickendam. Ma heeft geluk: met ingang van vandaag heeft minister Donner verordonneerd dat het ID-bewijs weer betaald moet worden, de floeperd! Wat we daarna hebben gedaan weet ik het niet meer.

het ID-bewijs is in “the pocket”!

Woensdag 21 september: Landsmeer – Edam – Landsmeer

Sogges naar de club, alleen, want Ingeborg moest naar de tandarts en daarna op bezoek bij Marga, een oud-collega. Ik lees de hele middag in “Pillars of the Earth” van Ken Follett. Ik heb geen zin om de weblog bij te werken.

Donderdag 22 september: Landsmeer – Purmerend – Ilpendam – Purmerend – Landsmeer – Purmerend – Ilpendam – Landsmeer

De auto wegbrengen naar Van Lieshout (www.autolieshout.nl); de elektrische ramen en de centrale deurvergrendeling doen het niet meer, wordt een zoekplaatje. Koffie bij Ma. Om half elf naar de tandarts hier in Ilpendam. Koffie bij Ma. Naar het Willem Eggert Winkelcentrum te Purmerend om te vragen wat een wasmachinedeur kost opdat we die kosten kunnen verhalen op de huurders. Naar de Action om onderbroeken voor mij te kopen. Aardappels kopen bij Deen. Naar Landsmeer. Saves na het eten naar de duikvereniging (www.duikvereniging-trilobiet.nl) spullen lenen om zondag in het zwembad te duiken. Piet heeft vanavond vuldienst en we drinken met hem een koppie koffie. Vervolgens naar Martin en Jeanne in Ilpendam, bijkletsen over het reilen en zeilen in het dorp. Te 00.00 uur naar Landsmeer en lezen in “Pillars”.

Vrijdag 23 september: Landsmeer – Edam – Landsmeer – Katwijk a/d Rijn – Landsmeer

Onze huisbaas Olga komt met Louis Abels (www.louisabels.nl) naar haar huis kijken in verband met de verhuur. Ingeborg ruimt keurig alles op. Wij gaan naar de club (www.wsvdezeevang.nl). Internetten. Ik bel van Lieshout: de auto is nog niet klaar. We worden nog gebeld. Dat gebeurt niet dus bel ik aan het eind van de middag zelf want we willen saves naar Katwijk, liefst met de eigen auto. Van Lieshout wil de leenauto terug, het slot was niet het probleem. Ze moeten verder zoeken. Volgende week maandag nieuwe afspraak maken. Morgenochtend de leenauto terugbrengen. We gaan vanavond dus met de leenauto naar Olga, zus van Ingeborg; ook goed. Benzine is bijna weer op, het ding zuipt, dus in Osdorp tanken! Wat een griebus daar! Lekker eten bij Olga, lekker kletsen. Ik ben de BOB.

ook in Katwijk kun je lekker eten

Zaterdag 24 september: Landsmeer – Purmerend – Amersfoort – Landsmeer

De leenauto vroeg weggebracht. Terug naar Landsmeer. Ingeborg rijdt door naar Amersfoort voor een bezoek aan de andere zussen, Miriam en Karin. Ik blijf thuis. De hele dag lezen in “Pillars”. Ingeborg is half twee terug. Ik onderbreek het lezen voor een wandeling met Ingeborg naar de braderie in het centrum van Landsmeer en we gaan ook even luisteren naar een optreden in het dorpshuis van het zangkoor “Odysseus” waar Ingeborg ook lid van geweest is. Saves kijken naar “Ik hou van Holland” (ik: lezen in “Pillars”).

braderie in Landsmeer; Ingeborg praat met een “moeder” van haar oude school

Zangkoor “Odysseus” zingt

Zondag 25 september: Landsmeer – Purmerend – Ilpendam – Neck – Landsmeer

Vroeg op. Drukke dag! Naar zwembad “Leeghwater” te Purmerend: duiken met apparatuur; lekker een uurtje op de bodem liggen, weer even het gevoel terugkrijgen. Daarna koffiedrinken en kletsen aan de zwembadbar. Van Ron krijgen we ons SD-kaartje terug, nu gevuld met 10.000 boektitels. We kunnen weer even vooruit. Naar ma. Kees en Joke zijn er ook. Kletsen. Gezellig. Rietkant maaien aan de sloot. Rug! Na het maaien heb ik de Bami, die Ma ons des middags voorzet, wel verdiend. Was heerlijk. Vervolgens even langs bij ons huis. Op hun verzoek geven we de poes van onze huurders eten, want zelf zijn ze even naar Boekarest, dit weekend. Het huis stinkt! De koelkast bevat rotting en de oven van de Boretti ook. Ze stoken ook mijn timmerhout, dat in de garage op zolder ligt, op en ze laten de voordeur praktisch open staan en de post laten ze tussen de ouwe kranten liggen. Dinsdag maar even met ze praten als we met Ten Dam Parket naar de opbollende nieuwe vloer gaan kijken. Naar Kees en Joke in Neck. Het is lekker weer, we kunnen buiten zitten. Barbecue! Philine en Jeroen zijn er ook. Kletsen. Gezellig. Plm. 20.00 uur naar huis en voor het eerst (en laatst) kijken naar “Voice of Holland” (nep). Lezen in “Pillars”. Te 00.00 uur valt het boek uit mijn handen.

optuigen

klaar voor onderwater

barbecuen bij broer Kees

Maandag 26 september: Landsmeer – Edam – Landsmeer

Naar de zeilclub. Internetten: kijken naar vluchten in november of december. Gaat moeilijk worden vanaf Sicilië. Ik lees ook dat de “Passion” die wij in Zuid-Spanje en in Almerimar ontmoetten nu “op Gozo” in de Blue Lagoon voor anker liggen. Zij gaan 18 oktober vanuit Ragusa naar huis. Misschien zien wij hen nog voor die tijd, lijkt ons leuk! Afspraak gemaakt met Van Lieshout voor donderdag a.s. Betalingen gedaan via de computer (vorige week opgelopen boete, de tandarts van Ingeborg en de verzekeringspremie voor de bijboot). Des middags “Pillars” uitgelezen, terwijl Ingeborg weer haar oude school ging bezoeken. Dit boek was de hoofdoorzaak dat ik deze week niet toekwam aan en zin had in het consequent schrijven van een stukje per dag voor dit weblog. De hele afgelopen week stond in het teken van het steeds weer zo snel mogelijk oppakken van de draad van het verhaal. Een aanrader. Ingeborg naar school. Stukje voor Trilobiet in elkaar flansen. Het lukt niet in Word (Mac zit me dwars daarbij), dan maar iets moois maken in pdf. Ik zal het woensdag 28 september naar Piet sturen. We eten saves spruiten; heerlijk! In bed maak ik een begin met het lezen van een boek van James Patterson, “Slotpleidooi”, op de recentelijk aangeschafte IPad. Het enige vervelende daarbij is dat ik telkens als ik op mijn zij ga liggen de pagina op het scherm een kwartslag draait en ik kom er maar niet achter hoe ik dat rotding vast moet zetten. Voor ik in slaap donder zie ik nog net kans het ding op het nachtkastje te leggen.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Een reactie op Maandag 19 tot en met maandag 26 september 2011

  1. Metty en Peter zegt:

    Jullie vermaken je goed zo te lezen. Fijn zo. Wij as zaterdag terug, 1 okt. dus. Nu Preveza op de kant, de boel ah schoonmaken en alvast de onderkant vd boot geschuurd. Vele karweitjes. Voor deze week auro gehuurd. Even eiland bekijken. Leuk. Mooi hoor. Wel zin om weer terug te gaan. Ga 13 okt. nog naar NY. Hoorde dat ze daar zo’n last van BEDWANTSEN hebben. Gatver.

    Veel plezier nog daar,
    Groet van Peter, Metty

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s