Donderdag, 29 september 2011

Landsmeer – Ilpendam – Landsmeer – Ilpendam – Amstelveen – Ilpendam – Landsmeer

Vandaag is de dag dat ik “mijn geld moet stoppen waar mijn mond is”: ik ga in Ilpendam takken zagen bij Ma en de dakgoot leeghalen. Die takken van een grote conifeer hangen op de dakpannen en verstoppen telkens weer de hemelwaterafvoer. Een beetje actie vind ik niet erg. We doen eigenlijk niet erg veel hier in Nederland. Het wordt dus tijd. Elly, de werkster, pardon: de hygiëne-consultant, is er al. Zij assisteert één oggend per week mijn 91-jarige moeder bij de logistieke en milieu-hygiënische zaken in huis.

vakwerk

Bovendien is het ook heel gezellig als zij er is. Met Ingeborg pluk ik de lange alu-ladder van de gevel van de buurman en plant ‘m tegen de conifeer. Het takkezagen valt mee. Als luciferhoutjes knappen ze af en Ingeborg vangt ze op. De dakgoot zit propvol met bladeren, naalden, bagger, mos en wat al niet. Ik pleur een paar emmers vol op de composthoop. Het verplaatsen van de ladder valt niet mee. Het is een lang, onhandelbaar ding en ik wor een daggie ouder. Maar alles komt goed. De dakgoot is leeg en er dringt weer licht binnen in de slaapkamer van Ma.

takkewerk

Koffie!!! Elly vraagt of we het gras in Ma d’r tuin kunnen maaien want Dave, haar zoon die dat anders doet heeft de komende tijd geen tijd. Ja hoor, dat kunnen we. Als we maar geen sandalen dragen en de tenen niet in gevaar brengen want daar hebben we nare herinneringen aan. Dat klusje doe ik morgen wel; ik wil vandaag niet overdrijven, bovendien moet ik aan mijn rug denken. Dit zijn trouwens wel allemaal goeie oefeningen voor het schilderen van het onderwaterschip, straks, 5 oktober, op Malta. Beetje spierweefsel creëren. T.i.L. in het zonnetje zitten lezen op de iPad (“61 uur” van Lee Child). “De Tied Vliedt”! We eten saves een boterham met gebakken ei. Dat is genoeg want we gaan op verjaarsvisite in Amstelveen. Lin, ons dochter, wordt 35 jaar! Te 18.30 uur gaan we Ma ophalen in Ilpendam, die gaat namelijk ook mee. Linda onthaalt ons in Amstelveen met gebak en koffie. Heel gezellig. Ricky is er nog niet want die zit vast in het verkeer van Amsterdam. Nijnt komt ook! Riet niet want die zit nog in België. Met z’n zessen hebben we het heel gezellig en de tijd vliegt.

lang zal ze leven!

We drinken een glas en kijken naar de vakantiefoto’s die Linda en Ricky hebben gemaakt toen ze “bij ons” op Malta waren. Aan alle leuke dingen komt een eind. Te 22.15 uur stappen we in de leenauto van Van Lieshout en tijgen wij via de A-2 en de A-10 richting Ilpendam om Ma af te leveren. Het is 23.00 uur als we op een kwartier lopen van “ons” adres in Landsmeer een parkeerplek vinden (de auto-dichtheid in Landsmeer is bijzonder groot en de “woonerven” zijn niet ingericht op gemiddeld drie auto’s per gezin). We hangen nog wat voor het grote schele oog en om een uur of 00.00 uur gaan we naar bed, nog een uurtje lezen op de iPad en de E-reader totdat ze uit onze handen vallen.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s