Vrijdag, 30 september 2011

Landsmeer – Purmerend – Edam – Ilpendam – Landsmeer

Elmer belde gistermiddag om een uur of 16.30 uur dat onze Golf gerepareerd is dus gaan we die eerst ophalen. De rekening valt me mee. Ik denk dat Heron (VW-dealer) duurder zou hebben uitgepakt, maar dat zullen we niet te weten komen. Met (electrisch) neergelaten ramen rijden wij in het ochtendzonnetje door naar de WSV De Zeevang te Edam. We kunnen weer buiten zitten! Altijd gezellig deze koffie-bijeenkomsten.

altijd gezellig

Aan het eind van de oggend bestel ik op de laptop twee enkeltjes Station Amsterdam Amstel – Eindhoven voor a.s. dinsdag. Van Ernst, de havenmeester van dienst, mag ik ze op de clubprinter uitprinten. Zo, dat is ook weer geregeld. Ik krijg er zo langzamerhand wel zin in om terug naar Malta te gaan: lekker schuren en schilderen en daarna “hard” zeilen! Nog even kletsen met Frits. Iedereen is nu weg of zit op zijn of haar boot.

uitzicht over het Markermeer vanaf het terras van de WSV De Zeevang

Wij gaan bij de Deen in Edam langs voor brood, biefstukjes, filetlapjes, wijn (die gaat hard, hoor!), yoghurt, handperen, witlof, slamix en tomaten (ben ik nog wat vergeten? Neen, dat was het geloof ik wel). Ilpendam is de volgende halte. Via Monnickendam, de Kloosterdijk en de Monnickendammerrijweg komen we bij Ma aan. Het gras moet gemaaid worden. Ik maak mijn borsten alvast nat want het is een hele klus. Vooral het gras op de dijk met z’n schuine kanten is een aanslag op de rugspieren. Het is de eerste keer sinds ik m’n grote teen voor een deel afmaaide dat ik dit doe. Toen had ik sandalen aan, nu trek ik slappe “kaplaarzen” aan die wel goed antislip zijn. Het gras staat vrij hoog dus ik krijg niet alles er gelijkmatig af. Als we in december terug komen doe ik het nog wel een keer. Het grasveld voor en achter zijn horizontaal dus dat kost niet echt veel inspanning. Te 15.30 uur ben ik klaar. Ingeborg heeft binnen zitten lezen op d’r E-reader en Ma keek Snooker op Eurosport (daar is ze verzot op; heeft door het langdurig kijken naar dat spelletje zelf de spelregels ontdekt). T.i.L. belt zwager Willem ons vanaf zijn motorjacht op het Alkmaardermeer op. Hij wenst ons alvast goeie reis en veel plezier. Ik lees “61 uur” van Lee Child op de iPad uit. Viel een beetje tegen, dit boek. Aan de iPad moet ik nog wennen, hoor. Ik lik telkens aan m’n vinger als ik de bladzij wil omslaan. Het ding heeft ook wel een beetje een onhandig formaat. Je kunt ‘m niet lekker vasthouden. Je moet oppassen dat je met je duimen niet over de rand heen gaat want het touch-screen is heel gevoelig. Maar ja, “elk voordeel hep z’n nadeel”. Saves, terwijl Ingeborg naar “Voice of Holland’ kijkt, schrijf ik het stukje van 29 september en gooi het stukje van 28 september weg zodat ik dat weer opnieuw moet doen, gddmmt! Telkens en telkens weer merk ik dat ik niet consequent genoeg van alles foto’s maak om de tekst te illustreren. Ik zal het wel nooit leren. Het was een fijne, mooie dag.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s