Zondag, 2 oktober 2011

Landsmeer – Purmerend – Ilpendam – Landsmeer

Zondag. Nog steeds schitterend weer in Nederland. Gisteravond zei het weerbericht dat na dinsdag een zooitje pokkenweer zich aandient (ze zeiden het ietsjes anders). Jeetje, dat wens je nou niemand toe (wij vliegen 4 oktober naar het mooie weer: 27 graden in de schaduw). Het aftellen is begonnen. Nog één laatste keer zwemmen in het Leeghwaterbad. Onderweg stop ik om een foto te maken van de opkomende zon in de mist.

in alle vroegte op weg naar het zwembad zien we dit

We voelen helemaal niets meer van de gevolgen van het overvloedig consumeren, gisteren bij Mans en Agetha. Zoals gewoonlijk zijn we weer het eerst aanwezig aan de tafel in de hal van het zwembad, op Piet na dan natuurlijk. Coos “doet” de training en zet er een flink tempo in. Wij kunnen natuurlijk niet alle oefeningen vlekkeloos uitvoeren maar toch voelt het goed vandaag. Ik kan maar met één zwemvin zwemmen want mijn grote rechterteen doet nog steeds zeer en ik kan natuurlijk geen gat snijden in van de club geleende vinnen. Na de verkwikkende training koffie drinken aan de zwembadbar. Gezellig hoor! Na verloop van tijd (een uurtje?) gaat eenieder zijns weegs. Mans is wederom bereid onze lootgordels, finnen en brillen met snorcels mee terug te nemen naar het clubhuis. We nemen hartroerend afscheid van een iegelijk en tijgen Ilpendamwaarts. Eerst de post ophalen bij de huurders en afscheid van hen nemen (ik geef ze de telefoonnummers van Elly, zodat ze haar kunnen bellen voor de “eindschoonmaak”) en dan naar Ma voor (nog) een koppie koffie. Broer Kees is er ook maar moet al snel weer weg. Broodje gesmeerd (hadden we bij ons). Niet al te laat naar Landsmeer terug want wij moeten ook “aan de eindschoonmaak”. Daar komt niets van terecht: ik lees de hele middag en avond in mijn boek op de iPad. Vandaag lees ik deel 1 uit van een serie boeken van Virginia Andrews (tranentrekker). Ingeborg heeft nog wel wat gedaan aan voorbereidingen voor ons vertrek uit dit huis. Tegen twaalven snags gaan we hier voor de laatste keer naar bed. Olga, bedankt dat we in je huis mochten wonen!

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s