Maandag, 3 oktober 2011

Landsmeer – Edam – Ilpendam – Landsmeer – Amstelveen

Tik Tik Tik Tik, doet de klok. Maandag. Nog steeds mooi weer. Een heleboel dingen staan al klaar voor vertrek. Eerst maar eens koffiedrinken bij de club in Edam. Het wordt er nog druk ook! Een fikse kring. Een drukte van belang in de gesprekken. Het gaat over van alles en nog wat en dat is nou juist zo gezellig. Ik kan er helaas niet over uitweiden want ik had m’n voice recorder niet bij me. Ik vergeet dat ding steeds. Aan het eind van de ochtend ga ik aan een tafel in de kantine nog een beetje internetten: geldzaken, e-mails bekijken (ik moet Willem en Maria nog antwoorden op hun mail; vier geweldig mooie foto’s, genomen door Sebastiaan (denk ik) tijdens de 50-jarig huwelijks-jubileumboottocht, kregen wij van hen), stukjes op de weblog zetten en naar het weerbericht op Malta kijken: 28 graden en zonnig, N.O. windje 3 tot 4 B. Jammer dat we op de kant staan. Die temperatuur is overigens best geschikt voor schuren en schilderen van het onderwaterschip; komt goed uit dus! Voor de laatste keer deze tour rijden wij over Ilpendam om van Ma afscheid te nemen. We zien mekaar binnenkort weer (november of december gaan we weer naar Nederland). T.i.L. doet Ingeborg de eindschoonmaak die niets voorstelt omdat we niets vuil hebben gemaakt. Ondertussen lees ik nog een tranentrekker van Virginia Andrews uit (deel 2). Te 17.30 uur vertrekken we met achterlating van de huissleutel in de brievenbus naar Amstelveen voor de laatste etappe. Het verkeer is vervelend: we zitten in de file vanaf de Coentunnel, richting Amsterdam-Zuid. Wat een kolerezooi! Blij dat we daar morgen vanaf zijn. We zijn iets te vroeg naar Lin d’r zin. Ze is maar net klaar met stofzuigen en schoonmaken, het arme schaap! Ricky is er niet, weggejaagd omdat wij in hunnie bed moeten slapen. We kijken na een heerlijk patatje (had ik nog niet gehad in Nederland!) naar twee speelfilms op hun grote HD plasmascherm. Moet ik ook hebben als we terugkomen. Dan is het bedtijd. Lin gaat op de bank in de kamer liggen. Ze wil het zelf, hoor! Morgen naar Malta, Jeeeeeeuuuuh!

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s