Donderdag, 6 oktober 2011

Manoel Island Yacht Yard 3

Te 03.51 uur word ik wakker met een volle blaas. Daar helpt geen lieve moeder aan: ik moet naar de plee, 500 meter lopen. Gelukkig word ik bijgelicht door de felle halogeenlampen die je hier sowieso uit je slaap proberen te houden. De security guard ligt of zit te slapen want ik zie geen enkele activiteit of licht in het wachthok. Zonder genante ongelukken bereik ik het toiletgebouw waar ik de enige bezoeker ben (hoe kan het op dit uur?!). Het doortrekken levert geen resultaat op. Dat maak je vaak mee in dit soort landen. Ze bekijken het maar, ik ga terug naar bed. Uitkleden en weer erin. Lekker hoor! Te 08.00 uur word ik redelijk verkwikt wakker. Ingeborg is er al uit, heeft ook al een wandeling naar de plee achter de rug en zet thee. Het belooft een mooie dag te worden. De temperatuur is goed. We kunnen in ons T-shirt en korte broek rondlopen. Voor ik ga schuren probeer ik eerst de Vodafone dongel van Peter aan de praat te krijgen. Omdat het Vodafone is heeft dat op onze Mac nogal wat voeten in aarde. Maar het lukt uiteindelijk. Het eerste wat we zien is de kop van Steve Jobs van MacApple: hij is dood. Als dat maar geen kwalijke gevolgen heeft voor MacApple. Kop koffie erbij. Joop en Meta hebben een e-mailtje gestuurd. Dat is schrikken: ze overwegen volgend jaar terug te gaan naar Nederland omdat de warmte hen niet zo goed bekomt. Wij vinden het jammer en spijtig. We gaan ze dus niet meer zien op de Middellandse Zee. Op een of andere manier hoopten we toch hen ergens tegen te komen. Dat zal dus Schiedam moeten worden. Ik ga over tot de orde van de dag: schuren! Wat is dat erg, zeg! In het begin voelen mijn armen aan als loden pijpen die niet omhoog te brengen zijn en mijn rug protesteert ook behoorlijk. “Gewoon doorschuren, Jantje”. Ondertussen, terwijl ik weer blauw word van het schuurstof,  zit ik te koekeloeren naar Peter Kok die in de loop van de dag bezig gaat met het omhoog hijsen van grote plastic lappen over de PVC-pijpen rondom de boot van zijn zoon. Hij heeft zichtbaar last van zijn been maar hij drukt dapper door.

werkoverleg

de boot van Peter z’n zoon klaar voor de schilder

Voor de middag heeft hij de boel dicht (ik heb ook een handje geholpen) en dan komt de spuiter. Ondertussen ben ik klaar met schuren. Peter komt af en toe bij mij zitten terwijl ik bezig ben bakjes Interprotect-verf te mengen voor de kale aluminiumplekken. Gezellig hoor. Ingeborg moet foto’s maken van de tent over de boot van J.P. en van het spuiten door de schilders, zodat we die vanavond naar Peter kunnen mailen. Ikzelf hou me voornamelijk bezig met het verknoeien van twee-componentenverf (de mengbakjes smolten in de hand) en het bestrijken van de kale plekken met wat er overblijft. Ook de schroef zet ik twee keer in de Interprotect. Het begint te betrekken; dat belooft regen en onweer. Aan het eind van de middag breekt het los. Gelukkig zijn we klaar met schuren en bijplekken. De regen komt met bakken naar beneden. De gangboorden staan binnen drie minuten onder een dikke laag water. Als het weer droog is gaat Ingeborg naar buiten om aan de hevelslang te zuigen. Wat een vondst! Het leven kabbelt daarna gewoon voort: lezen, om ons heen kijken, eten koken (Ingeborg) en doorlezen (ik). Na het eten ga ik dit zitten doen: computeren en de stukjes van 2 oktober tot en met vandaag 6 oktober op de weblog zetten. Ingeborg gaat spelletjes doen op de windows-computer. Het is nu kwart over elf en we gaan naar bed.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s