Vrijdag, 7 oktober 2011

Manoel Island Yacht Yard 4

Ik word pas om 06.00 uur wakker. Het gaat steeds beter. Het is nog wel heel erg donker als ik naar het toiletgebouw loop. Alles bij elkaar ben ik een kwartiertje bezig voor ik weer in bed lig. Tis te doen. Te 08.00 uur worden we wakker en staan we te popelen om aan de slag te gaan! Vandaag is de dag dat ik Primoconnen mag! Het is helaas wel zo dat ik verschrikkelijke pijn in mijn rug heb en dat ik dus kalm aan moet doen. Eerst maar een stukje lezen op het stoeltje in de kuip. Vanzelfsprekend een kopje koffie en een koekje. De zon klimt gestaag en doet zijn invloed gelden: het wordt warmer. Te 09.30 uur raap ik mijzelve bij elkander en zak de ladder af met een doos vol verfspullen. Eerst even afplakken en dan de bus Primocon die Peter gisteren kwam brengen openmaken. Goed roeren en beginnen in de schaduw bij het roer. Het gaat lekker. Je ziet nu resultaat van je werk en dat is altijd leuk.

er was sneeuw voorspeld dus had ik de sneeuwbril op

buffelen

Twee boten verderop zet een lolbroek de radio keihard aan; net Italianen die Maltanen! De buurman gaat RVS lassen aan zijn preekstoel. Gezellig hier, hoor! Er steekt een windje op die de verf sneller laat drogen. In een mum van tijd heb ik de hele stuurboordskant in de Primocon met een extra blik dat Peter langs komt brengen. Zelf heeft ie niks te doen want de gisteren opgespoten verf van zijn boot moet drogen en uitharden voor ie het kan schuren.  Ik heb er nog drie nodig. Die komen vanmiddag; Peter regelt alles. Ik help hem met het opvouwen van de grote plastic lappen die hij over zijn boot had gespannen en ga dan weer verder met schilderen. Omdat ik nu hard werk smeert Ingeborg tussen de middag bij wijze van uitzondering mijn brood. Even na 14.00 uur staan drie bussen verf naast Peter zijn boot. Ik kan weer verder. Alle loospijpen en aanzuiggaten in de bodem van de boot ontdoe ik van kokkels en andere koraalsoorten. Na een paar uur staat het gehele onderwaterschip in de Primocon. Een heel ander gezicht dan die bekraste ouwe antifouling. Aan het eind van de middag vind ik het wel goed. Ik drink een biertje en we wandelen over het werfterrein om te zien wie er allemaal zijn bijgekomen de laatste tijd. Op de helling voor de grote boten wordt een gigantische catamaran op het droge gesleept. Dat gaat bijzonder traag maar zorgvuldig. Via de toiletten komen we terug bij de boot waar Ingeborg een voortreffelijke maaltijd klaarmaakt van Varkensmedaillon, aardappeltjes en sla. Lekker hoor.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Een reactie op Vrijdag, 7 oktober 2011

 1. Linda zegt:

  Hi paps, zet je er nog even een foto op van de hele boot nu die ‘af’ is van onderen?
  Hier alles goed. Verstandskiestrekkerij ging ook goed. Bang voor die naald natuurlijk, maar voelde niks! Volgende dag alleen gevoel alsof ik een klap op m’n smoel had gehad…. Vandaag een nieuwe fiets gekocht in Osdorp. Nu nog even een goed slot halen.
  Nou, ik kijk uit naar je volgende verhaaltjes. Groetjes aan mams!
  Gr.
  Linda

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s