Donderdag, 13 oktober 2011

Manoel Island Yacht Yard 10

Vandaag gaat de boot te water. Ik ben zenuwachtig. Ik loop drie keer naar de w.c. We kletsen wat met Peter en J.P. die met hun eigen sores bezig zijn: wachten op de schilders die hun boot komen spuiten. De dag begint zwaar bewolkt en niet eens zo warm maar te 09.30 uur schijnt de zon volop en is een minimum aan kleding vereist. De bootlift komt een half uur later dan afgesproken. Dat wordt buffelen. Ik schuur de kiel en de zwaardkast en smeer er een laag Primocon op.

daar hangt ie

Peter kan het met het werf-personeel goed vinden

buffelen

ik kijk of alles goed gaat (zinloos)

Daarna twee lagen Trilux en dan staan de mannen alweer klaar (het is 13.00 uur) om de boot tewater te gooien. Een half uur eerder dan afgesproken; we hadden immers 3 uur “tegoed’ gekregen van Andrew, de Commercial Manager? Communicatie is een groot probleem op Malta.

zakken met die hap

Van Peter kijgen we trouwens te horen dat Andrew hem heeft gebeld met de mededeling dat we toch wel aan het pontoon mogen gaan liggen tot morgenochtend. Da’s mooi. Hij heeft kennelijk nagedacht over zijn zonden. We liggen er zonder elektrisch en zonder water. Peter komt zoals afgesproken, zodra we in het water liggen, langs om met 5 liter van een gemeen goedje (zwavelzuur, zo te ruiken) de “Tubestack van de Heat Exchanger” te reinigen. Dat wordt een geslaagde actie (tenminste, dat dacht ik, maar ruim een half jaar later moest in Griekenland (Korfu) een nieuwe “tubestack aangeschaft worden, omdat het zwavelzuur de boel had aangetast!). Het milieu zal het er niet mee eens zijn, maar je moet wat. Zwager Willem belt. Ik feliciteer hem alsnog met zijn verjaardag gisteren. We zijn vergeten te bellen. Op de steiger horen we van een Nederlander (die op Malta woont maar 6 maanden per jaar rondvaart op de Middellandse Zee) dat Ragusa “dicht zit”, ze sturen iedereen weg. Ingeborg zit even helemaal in de put: wat moeten we nou?!! Peter zegt op zijn beurt dat we ons van dat soort geroddel niets moeten aantrekken: gewoon daarheen gaan en kijken wat er gebeurt. Hij heeft gelijk. Er is altijd wel iemand die weet wat je het beste kunt doen of laten, maar je moet het uiteindelijk toch zelf uitzoeken en tot nu toe is dat goed bevallen. Bovendien is de wind morgen goed: 5 tot 4 Beaufort uit het Zuidwesten, achterlijker dan dwars dus en de golven staan ook die kant op. Kunnen we eindelijk zeilen. Op Malta kunnen we trouwens ook nergens terecht dus we moeten wel. We zullen Peter op de hoogte houden via SMS. Misschien is er later wel een mogelijkheid om in Msida Marina te liggen. Peter denkt van wel. Ik reken met hem af voor de verf, de zwavel, de taxirit en de Vodafone en bedank hem voor zijn geweldige hulp en dienstverlening. We zullen vanavond de dongel aan de Nederlanders verder op de steiger geven en de w.c.-sleutels aan de “nachtwacht”, met het verzoek alles aan Peter te geven morgenochtend. Morgenvroeg, zodra we wakker zijn, gaan we op weg. Dan is er ook even “radio-stilte” op de weblog denk ik. Hieronder een foto van ons nieuwe uitzicht, heerlijk!

een nieuw uitzicht, al is het maar voor even

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Een reactie op Donderdag, 13 oktober 2011

  1. Welkom in Ragusa,
    Ik heb nog een een document met wetenswaardigheden over de marina. Als je je e-mail even geeft dan zal ik deze verzenden. (Kan natuurlijk ook via een memory-stickie, hoor).

    Ik hoor het wel,

    Gr. Cees

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s