Zondag, 16 oktober 2011

Porto Turistico di Marina di Ragusa 2

Ik wor gek van die biologische klok! Weer om 05.30 uur of daaromtrent wakker! Mijn sinussen verstopt en mijn blaas overvol (daar valt natuurlijk iets aan te doen). Vanavond ga ik maar smeren met Dampo. Het is ronduit koud in de boot. Gauw weer onder de vette lappen. Te 08.00 uur heeft Ing het wel gezien en glipt uit bed. We kleden ons in lange broeken, sokken, t-shirts en gaan na het ontbijt in de keup zitten lezen. Ik lees de laatste pagina’s van Roger Moore’s autobiografie.


Dat boek is voornamelijk een opsomming van al de grappen en grollen die hij achter de schermen tijdens zijn loopbaan heeft uitgehaald met co-acteurs, producers en wie dan ook, maar ook van zijn inspanningen als UNICEF-ambassadeur. Ik krijg echt de indruk dat hij in zijn jonge jaren een gewone Engelse, laag opgeleide, jongen met een knap uiterlijk was die altijd “gewoon” gebleven is en zijn bekendheid optimaal heeft gebruikt voor goede doelen. Als het de bedoeling was van dit boek om dat beeld op te roepen, dan is dat bij mij gelukt. Mij persoonlijk is hij vooral bijgebleven als Sir Ivanhoe en dat gaat erg ver terug in de tijd! Ik heb het boek gelezen op de iPad; ik wist niet dat het erop stond! Ik heb Roger net uit en de koffie op als Philip en Marion klaar staan om er met hun gehuurde auto vandoor te gaan. Met Cees en Anneke lopen wij met hen mee naar de boulevard waar hun auto staat, om hen uit te zwaaien. Tot over een paar maanden! Cees en Anneke gaan een koppie doen op hun boot en wij gaan wandelen want dat is hoog nodig. Zodra we lopen  wordt het opeens warm. Ik knoop mijn jasje om mijn middel. We lopen in oostelijke richting over de weg langs de kust.

Gelukkig is er weinig verkeer want je loopt daar niet echt veilig. Na een half uur slaan we rechtsaf, van de kust af en lopen door een zeer rustige wijk terug naar de jachthaven. Ingeborg moet ondertussen vreselijk naar de W.C., dus dat komt goed uit (dat we teruglopen, bedoel ik).

keurige design-wasbakken met kleurige led-lampjes erboven

De huizen in deze buurt staan voor 80 procent leeg. Allemaal verhuur of tweede huizen. Lekker rustig, dat wel. Niet echt een schilderachtige omgeving, maar wel anders dan Nederland natuurlijk. De rest van de dag besteden we aan lezen en ik kom op het idee de “aardappelkist” die we achter het stuurwiel gebruiken voor Ingeborg (en mezelf) op de steiger te zetten als opstapje naar de boeg. Het scheelt zeker 25 centimeter!

luxe opstapje

Verder ben ik aan het klungelen gegaan met de landvasten. Nu liggen we vast aan zes landvasten voor en de twee dikke mooringlijnen achter. Dat moet genoeg zijn (ik denk dat ik voor nog twee lijnen erbij leg, voor de zekerheid).

hier ben ik een landvast door een rubberen landvast-veer aan het rijgen

we blijven flexibel

Het is zondag dus de wekelijkse gesprekjes met het thuisfront vinden ook weer plaats. Heerlijk om hun stemmen te horen, nieuwtjes uit te wisselen en grappen en grollen te maken. Nu we hier liggen gaan we onderzoeken wanneer we weer naar Nederland kunnen vliegen. Ik ga morgen Louis Abels bellen over de verhuur en afhankelijk daarvan zullen we een tijdstip en plaats van vertrek bepalen. Dat is vanaf Sicilië niet zo makkelijk: je moet met een eindeloze busreis naar Catania en vandaar met een tussenstop vliegen of je gaat met de bus naar porto Pozzallo en neemt daar de Ferry (50 euro p.p.!) naar Valletta en dan vervolgens met de bus naar Malta Airport. Ach, het hoort er allemaal bij en je moet het geinig vinden. Keuzes, keuzes!

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Een reactie op Zondag, 16 oktober 2011

  1. Cees en Aly Gremmen zegt:

    Goed idee dat opstapje ziet er geweldig uit.
    Op die foto met die landvast dacht ik eerst dat je heel wat anders aan het doen was.
    Die rubbereb landvastveer ziet er solide uit, dat houdt wel een tijdje.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s