Dinsdag, 18 oktober 2011

Porto Turistico di Marina di Ragusa 4

Gisteravond laat heb ik gereageerd op het laatste bericht op de (hele mooie!) website van de “Beau”, met een uitnodiging aan hen bij ons deze morgen koffie te komen drinken. Des morgens is Anneke mij voor (ze hebben nog niet op hun eigen website gekeken) en nodigt ons bij hen op de koffie. Nou ja, dat bakkie bij ons houden ze tegoed! Vanmorgen vroeg was het tamelijk kil in de boot en onder de buiskap maar in de kuip van de “Beau” is het inmiddels lekker warm: korte broeken- en T-shirten-weer. Het schip van Cees en Anneke is wel even iets anders dan dat van ons. Het meet 49 voet, is ook van aluminium en weegt 23 ton. Een ontwerp van Van de Stadt en gebouwd door Anne Wever in Den Bosch; precies: een Trintella. Een groot schip met een prachtig luxe interieur. Wil ik ook hebben. We zitten vorstelijk in de kuip met een vaste overkapping en genieten van de koffie en het uitwisselen van ervaringen. Cees en Anneke wijzen ons op de mogelijkheid via Skype goedkoop te telefoneren. Dat gaan we meteen regelen! Het is al middag als we allemaal “weer aan het werk gaan”. Cees gaat de bodem van zijn RIB repareren en ik ga meteen de Skype-connection opzetten. Het werkt: ik bel Ma eventjes en feliciteer haar met Kees (haar zoon, mijn baby-broer) z’n 61-ste verjaardag en dat voor een dubbeltje! Hadden we eerder moeten doen Er zit me iets dwars: het bovenste lampje van de Hull Isolation Control doet het nauwelijks. Dat betekent dat er ergens stroom op de romp staat en dat is niet goed; ik heb het al eerder genoemd. Ik ga alle “minnen” los maken en bij elk kijken of het lampje dan weer volop gaat branden. Dit is een heidens karwei, maar na een uur of anderhalf ben ik er klaar mee, zonder resultaat. Ik loop naar buiten en haal de stroomkabels van de ankerlier af en druk binnen op het knopje en ziet: de lampjes branden allebei weer! G.dd.mm.t! Dat is nou de zoveelste keer dat dat ding voor problemen zorgt!

lampjes uit

lampjes aan (niet op die vuile nagel letten)

Ik laat nu de kabels eraf en doe ze er pas weer op als ik ergens het anker uit de grond moet trekken. Probleem voorlopig omzeild. We liggen nu tenminste niet meer te “lekken”. Ondertussen komt Ingeborg van de douche terug (een eindje lopen hiervandaan). Ze is in de middag gegaan omdat er dan niemand anders doest, zie je. In een vierkante ruimte hebben ze 4 kleine hokjes met scheufwandjes in de hoeken geplaatst, waarin je je onmogelijk kunt afdrogen en omkleden. Je moet dus nakend in de gemeenschappelijke ruimte rondhannesen. Die Sicilianen zijn bepaald niet preuts. Op Malta was me dat verschijnsel ook al opgevallen: de Maltakers douchten met de deur van de douchehokken wagenwijd open, geile donders. Mmm. Ik verricht nog een klusje omdat ik de daarvoor benodigde schroeven heb teruggevonden in de rommellade van de kaartentafel.

rommellade

Omdat de lijm een beetje loslaat hier en daar in het balkje waarop de loopplank op de boeg wordt bevestigd als we die straks nodig hebben in Griekenland wil ik vier lange, dikke parkers erin schroeven. Ingeborg maakt er foto’s van.

balkje, schroeven, tegenover ons de “Beau”, mooi schip

Belangrijk hè? Ja-aa! Ik krijg die berichtjes wel vol, hoor! Het gaat nergens over, maar ik krijg ze vol! Wat nog meer? Oh ja, ik ging ook douchen en bij mij was ie koud (de douche). Intussen waren er alweer twee boten bijgekomen aan onze steiger: een dikke catamaran, net uit de doos gekomen, van een Amerikaan, die naast ons komt liggen en een Italiaan met een motorboot die iets verderop aan de andere kant van de steiger aanlegt. Die motorboot komt dicht in de buurt van wat ik voor ogen heb na onze zeilavonturen. Ik ben bang dat het wat te hoog gegrepen is of het moet een behoorlijk “uitgewoond” exemplaar zijn, maar zoiets moet het zijn. We hebben geen zin, naast alle drukke werkzaamheden, ook nog eens boodschappen te doen in het dorp dus eten we vanavond vegetarisch: aardappelen, gebakken banaan en ananas, grote witte asperges uit een glazen pot en het onvermijdelijke gekookte ei erbij. Het smaakt voortreffelijk! Na het eten meteen een film bekijken: “The Punisher”. Na 74 doden (die allemaal in het donker vielen) zijn we tevreden en kunnen we verder met ons werk: Ingeborg puzzelen en ik onder het genot van een biertje en een nootje broer Kees op de nieuwe goedkope manier via Skype feliciteren en dit stukje tiepen.

PS: Ik ben gisteren helegaar vergeten te vermelden dat we 17 november a.s. naar huis vliegen! We gaan 16 november met de bus (een achterlijke rondreis over Sicilie wordt dat) van Marina di Ragusa naar Ragusa (stad) via een omweg naar Pozzallo, een kustplaats 30 kilometer naar het Oosten, waar we op een catamaran-ferry stappen die ons voor 3 maal de prijs van een vliegticket in anderhalf uur naar Valletta, Malta brengt. In Valletta nemen wij de bus naar het vliegveld (saves laat). Op het vliegveld gaan wij zitten maffen op kuipstoeltjes tot het licht wordt. Dan nemen we een (onbetaalbaar) broodje als ontbijt en hangen rond tot 13.45 uur, het tijdstip dat we “boarden” op het vliegende warenhuis naar Eindhoven.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Een reactie op Dinsdag, 18 oktober 2011

  1. Cees en Aly Gremmen zegt:

    Een Trintella??? Dan koop je hem toch gewoon!
    Dat je nog niet wist van het Skype bellen??? Lekker goedkoop toch !
    Gaan jullie alweer terug naar Holland, beetje heimwee soms.???

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s