Zaterdag, 22 oktober 2011

Porto Turistico di Marina di Ragusa 8

Sogges vroeg gaan Ingeborg en ik wandelen langs de fietsenmaker en een boodschapje doen bij de ARD. De fietsenmaker is weer (of nog) niet open en de ARD wel. We doen wat kleine boodschapjes, zoals een grote fles azijnachtig spul voor de plee en een pakje vissticks. Op de terugweg naar de boot zien we aan een gevel langs de boulevard een “appartementencomplex” voor vogels. Je moet er maar op komen.

is dit kunst? of heeft men hiermee een ornithologisch/ecologisch doel voor ogen? meeuwen kunnen er niet in en mussen heb ik hier nog niet gezien. we zagen geen beweging; iedereen naar zijn werk?

T.a.b. (= terug aan boord) gooi ik 1/3 van de inhoud van de fles azijn in de plee. Het is buiten de hele tijd al somber. Het zal gaan regenen vandaag, is de verwachting. Cees staat op de steiger en kijkt schichtig om zich heen. De “Lowlander”, een catamaran ongeveer zo groot als de cat-ferries die tussen Sicilië en Malta heen en weer varen,  heeft een Rocna anker van 55 kilo op haar boeg liggen. Cees heeft gewacht tot Hans en Ina boodschappen gingen doen en besloot toen dat anker te jatten omdat hij zelf een veel te licht dingetje (30 kilo, net zo zwaar als het mijne) op zijn punt heeft liggen. Uiteraard help ik hem bij zijn poging. Helaas blijft het bij een poging. 55 kilo is echt 55 kilo. Het monster hangt onder water maar je kunt goed zien dat ie zonder een hulpmiddel als een ankerlier echt niet boven water komt. Onverrichterzake keren wij terug naar de “Beau” aan de overkant en gaan koffie drinken en lezen.

kejje d’r bij, Cees?

nee, jij?

bekijk ‘t, we gaan koffiedrinken

Ik lees inmiddels weer papieren boeken uit de “bibliotheek” want de elektronische boeken staan zo verschrikkelijk vol rare overgangen, foute alinea’s, stijl- en drukfouten dat het niet echt prettig lezen is. De stapel in het washok groeit met het groeien van de “live-aboard community” nog elke dag en daar zitten altijd boeken bij van mijn favoriete trillerschrijvers, dus voorlopig: “don’t worry, read happy”. Als Hans en Ina terug zijn mag Cees, na overleg, het Rocna-anker wel even proberen, maar hij moet hem wel teruggeven. Zo gezegd, zo gedaan. Na wat gepruts hangt de Rocna aan de 10 mm ketting van de “Beau” (hopen maar dat de ketting niet breekt) en blijkt dat dit anker de maximum maat is die je op een Trintella 49A kunt installeren. De “Beau” slaat, als Cees zo’n anker koopt, daar nooit meer van af; hij kan altijd rustig slapen. Ondertussen is het beginnen te regenen en de regen stopt eigenlijk niet meer.

regen! waar hebben we dat meer gezien?!

We trekken ons terug in onze cocon en kijken naar twee vreselijke films: “The Jacket” en “Jarhead”. Vooral die laatste film, over Amerikaanse mariniers die worden ingezet in de eerste golfoorlog, kun je niet tot het eind toe uitkijken; er gebeurt eigenlijk niks. We gaan te 22.30 uur maar naar bed. Aparte dag met die regen.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Een reactie op Zaterdag, 22 oktober 2011

  1. Cees en Aly Gremmen zegt:

    Heb ook zo,n fotootje van mezelf ( Cees ) in een bijbootje in de haven van Sivota op Lefkas in Griekenland.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s