Zondag, 23 oktober 2011

Porto Turistico di Marina di Ragusa 9

Als ik Guus Meeuwis toch niet had, hè? Pas na het lied “Geef mij je angst” durf ik weer verder te schrijven. Waar waren we ook alweer. Oh ja, nog nergens. Wat een dag vandaag! De zon schijnt volop. Het is sogges wel fris binnen en buiten, maar dat is juist lekker want we weten dat het na negenen warmer wordt. De lange broek, de sokken en de navy jekker kunnen al gauw uit. Het schijnt dat het in Nederland iets minder warm is. Ik heb het gevoel dat ik vandaag weer wat projecten moet uitvoeren. Ik begin met de fietsellende. Ik haal de tweede vouwfiets tevoorschijn en jawel hoor, ook van dat ding is een spaak gebroken! In dit geval betreft het het achterwiel. GidGloeiendegidverdimme! Ik wor er niet goed van! Ik geef meteen de Piep aan Maarten en ga in het zonnetje op de kuiprand zitten lezen in Douglas Ree’s “Dust of the Sea” (een WO II oorlogsverhaal dat zich afspeelt op de Middellandse Zee, ben ik wel voor in de stemming). Na de koffie komt Ingeborg met een briljant idee: “als je nou es het voorwiel van deze fiets monteert in de vork van die andere?” en leest weer verder in haar Margriet. Kijk, daar baal ik nou van. Waarom kom ik zelf niet op dat idee? Ik breng haar idee meteen in praktijk. Ik blijk het binnen een paar minuten voor mekaar te kunnen krijgen. Ik maak een proefrit naar de “bibliotheek” om een paar boeken te brengen. Ik vind daar een splinternieuw boek van John Lescroart, één van mijn favorieten en ik rij, de versnellingen testend, langs de grote motorboten naar het einde van de Oostelijke pier van de haven. Op deze dam maken veel Italianen (het is zondag) een wandelingetje. Ik laat mijn fiets zonder slot achter en klim op de stenen om over zee uit te kijken. Het is prachtig weer, zo’n 23 graden denk ik. Het water is wel helder maar niet bijzonder helder. Mijn fiets staat er nog als ik terugkom. Ik peddel terug, nog steeds klooiend met de versnellingen, naar de boot. Wat een verschil in afstanden (en tijd) die je kunt afleggen als je een fiets tot je beschikking hebt, vergeleken met lopen! En de zon schijnt. T.o.d.S. (= Terug op de Steiger) ga ik de spaken ontroesten met Commandant 4, een gemeen goedje. Het lukt aardig. Voorts smeer ik alle bewegende delen met het wondermiddel WD40, gemakkelijk in het gebruik: je spuit maar een eind heen!

work in progress

Vervolgens reorganiseer ik de loodblokken in de houten doos die in de kuip onder de overloop van de grootschoot staat. Het merendeel verhuist naar een plek onder de vloer voor in het schip, want we duiken toch niet. Ik maak de kuipvloer onder de doos goed schoon en doe alleen nog maar de loodgordels in het ding. De boot ligt dan ook iets beter op zijn waterlijn (meer voorover).

de kuip is weer ruim maar wat doen we met die doos?

het grootste deel van het lood ligt nu voorin

Op de “Landingsbaan” (= de centrale steiger) wordt een “Potluck” georganiseerd. Dat is een gezellig samenzijn van “boaters” die allemaal iets te drinken of te eten meenemen, zodat iedereen van de produkten van een ander kan proeven en onderwijl een gesprek voeren. Je moet wel goed Engels kunnen lullen. Wij laten deze eerste keer aan ons voorbij gaan maar volgende week doen we beslist mee en dan neem ik mijn beroemde gevulde “halve neuk-patronen” mee! Voor de rest van de dag sla ik een fikse deuk in het boek van Douglas Reeman (= ik maak behoorlijke vorderingen, bedoel ik hiermee) en Ingeborg leest in de “katernen” van een uit elkaar gevallen boek van Robin Cook, “Fataal”. En omdat het zondag is bellen we uiteraard met het thuisfront. Heel gezellig en fijn; dat maakt ons zware bestaan hier een beetje lichter! Vooral nu het via Skype gaat! Het avondmaal smaakt deze keer uitmuntend. We eten rode kool met appeltjes, gebakken aardappeltjes en een heel dun varkenslapje en een eitje. Als ik eerlijk ben vind ik het lekkerder smaken dan de steak met de “gegrilde groenten uit de koelkast” die we eergisteren aten in het restaurant. Het is inmiddels 23.00 uur plus en Guus Meeuwis gaat vervelen. Ingeborg ligt in bed te puzzelen. Ik heb eigenlijk geen zin om naar bed te gaan, maar ja, wat moet je….?

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Een reactie op Zondag, 23 oktober 2011

  1. Cees en Aly Gremmen zegt:

    Wat een hoop werk toch op zo,n boot, je zou er moe van worden.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s