Maandag, 24 oktober 2011

Porto Turistico di Marina di Ragusa 10

Wakker worden, opstaan, ontbijten, lezen en gedwongen wandelen want dat moet als je niet wilt dichtgroeien. De dag begint goed met een licht windje en een aangename temperatuur. Met fikse tred lopen we over onbekende wegen en door (voor ons) nieuwe straten door Marina di Ragusa. Het gaat eerst heuvel op en later weer een beetje naar beneden en dan weer omhoog. Uiteindelijk komen we bij het broodwinkeltje, aangeraden door Cobi vanwege het lekkere brood en het lekkere meisje dat achter de verkoopbalie staat. We kopen twee broodjes en ja, het is echt een heel leuk, spontaan grietje! Maar het winkeltje is wel wat ver om daar elke dag brood te halen.

leuk winkeltje, maar te ver

wat er op staat

het is duidelijk dat je die kant niet op mag

Vlakbij is de grote supermarkt Dimeglio, waar we onderdelen kopen voor de Frittata die we morgen gaan maken. Zigzaggend door de stad lopen we weer naar beneden, verkennen nog wat andere winkeltjes en nu weten we alles wel van M.d.R. (=Marina di Ragusa). Het is reeds na twaalven en Ingeborg heeft honger. Ik lus ook wel wat. Ing doet pindakaas op haar broodje en ik bak twee eieren met kaas, tomaat, peper, zout en uitjes. De rest van de middag lezen we in de kuip in onze boeken. Het wordt later in de middag frisser en de lange broeken en sokken moeten aan. Afgezien van het feit dat de NZ-landse buurman een keertje te water flikkert gebeurt er niet zo veel hier. En dan gebeurt er wel wat: te 17.00 uur belt Miriam, de jongste zuster van Ingeborg, met de mededeling dat Pa, op 94-jarige leeftijd, een uurtje geleden in het huis waar hij verzorgd werd, is overleden. Heel verdrietig maar het is beter zo want de kwaliteit van zijn bestaan was tot een minimum gereduceerd. Het grijpt in zo’n mededeling, om allerlei redenen. Een van die redenen is dat we zo snel mogelijk een vlucht moeten regelen voor Ingeborg, want ik blijf op de boot. Na koortsachtig zoeken op het internet lukt het een vlucht te boeken van Catania via Rimini naar Schiphol met een maatschappij, genaamd: “Windjet”! Als dat maar geen humbug is! Vertrek: 06.40 uur. Ze landt dan 11.25 uur op Schiphol. Dit gooit alles op zijn kop, maar we konden het verwachten en hielden er ook rekening mee. De bemanning van de “Chica” helpt me een taxi te regelen via het havenkantoor. Ene Luciano zal Ingeborg naar het vliegveld brengen. De pro-actieve hulpvaardigheid van het meisje van de jachthaven is geweldig! Zij adviseert niet eerder dan 03.30 uur te vertrekken, dat is vroeg genoeg. Om die tijd zal Ingeborg in die taxi stappen, richting Catania en ben ik tot 17 november onbestorven weduwnaar. Bij Cobi mag ik uithuilen en van Rick mag ik elke dag koffie komen drinken (of heb ik dat nou verkeerd begrepen?). We eten makkelijk: een pot witte bonen in tomatensaus en een varkenslapje en uiteraard een aardappeltje. Ingeborg pakt haar tas in en te 22.00 uur gaan we naar bed met de wekker gezet op 03.30 uur. Ingeborg slaapt nauwelijks en ruim voor 03.00 uur staan we op en te 03.15 uur wandelen we over de landingsbaan naar de uitgang. De taxi is te vroeg en na een knuffel rijdt Ingeborg naast de uitermate gedienstige Luciano het haventerrein af. Nou moet ik die Frittata zelf een keer maken voor mij alleen. Eenzaam slenter ik terug naar mijn alu cocon en kruip weer in bed. Het was een fijne dag met een droevig eind.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

2 reacties op Maandag, 24 oktober 2011

 1. Cees en Aly Gremmen zegt:

  Wij wensen jullie heel veel sterkte de komende tijd en vooral ook Ingeborg.
  Jij zal de dagen wel doorkomen hoop voor Ingeborg dat het haar ook lukt, het beste ermee
  Groeten van Cees en Aly

  Like

 2. Ha Willem,

  Houd je taai in je eentje. We zijn inmiddels in het hotelletje beland vlak bij de luchthaven van Catania. Leuk om allemaal bekende foto’s te zien op jullie website.We blijven in Nederland uiteraard de website volgen. Als je skyped met Ingeborg wens haar maar sterkte de komende dagen. Een crematie hakt er altijd in.

  Groetjes van Cees en Anneke van de Beau
  .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s