Woensdag, 26 oktober 2011

Porto Turistico di Marina di Ragusa 12

Een mens kan zo lang in zijn bed blijven liggen als ie wil, totdat ie het gevoel krijgt dat ie belachelijk bezig is en dan gaat ie eruit. Zo gaat dat ook met mij. Te 09.50 uur is het zover, ik moet eruit. Maar dan? Naar de plee stommelen, krom van de rugpijn door het lang liggen lezen (want ik was “iets” vroeger wakker dan 09.50 uur, zie je). Het is somber buiten. Regendreiging hangt in de lucht. Het is niet koud. Ik was het niet van plan, maar ik moet van Ingeborg elke dag schrijven wat voor een ontbijt ik heb genomen opdat ze maatregelen kan nemen, indien gewenst. Deze oggend (zucht!) had ik vruchtenyoghurt, een banaan en een kop koffie, zo goed? De sinaasappel neem ik aan het eind van de week als een soort traktatie. Tot die tijd eet ik bananen. Ik stel het moment van boodschappen doen zo lang mogelijk uit; ik heb zat bier aan boord. We betalen al genoeg: aan water en elektriciteit zijn we per week zeker 1,50 euro kwijt! Bovendien heeft Ingeborg al mijn geld meegenomen. Het is stil op de steiger. Ik ga afwassen met seepsop! Dat is nodig als je het patatvet overal af wilt krijgen. Louis Abels mailt: de huurders willen nu misschien toch langer blijven en wel een maand. Morgen hoor ik het definitief. Gaat lekker. Zal Ingeborg leuk vinden. Die denkt dat ze 31 oktober erin kan. Wel een goeie compensatie voor de extra vlucht die Ingeborg moest maken en het geld dat we voor niks aan Ryanair gegeven hebben (24 euro en 49 cent). Vlak voordat het gaat regenen doe ik de vouwroestbak in de zak, pfieuuw, net op tijd. Daarna zet ik de inhoud van de harde schijf in de laptop over op de externe harde schijf, als back up. Dat gaat uren duren. In de tussentijd leg ik in overleg met Steve en Richard (onze buren) twee extra landvasten aan op hun kikkers op de steiger. Ik heb nu aan de boeg vier landvasten op de steiger en vanaf de midscheepse kikkers ook vier lijnen, waarvan twee dus op een andere steigerkikker (kwaaaak). Totaal acht, waarvan zes met rubberen en stalen landvastveren. Zou het genoeg zijn? Ik hoop het maar. Jantje Smit zingt: “Pappie, waar blijf je nou?” en ik lees een stukje in mijn oorlogsboek. Te 17.00 uur is de computer klaar met overzetten van de bestanden. Ik begin met een andere benadering van het verzamelen van alle weblogberichten voor een toekomstig te fabriceren boek met foto’s als herinnering aan onze reis. Ja, je moet vooruit denken als jong, dynamisch persoon zijnde! Een hoop werk, veel knoppen moet ik indrukken. Als ik maar niet weer RSI en rugklachten van het lange zitten krijg. Te 18.00 uur bak ik een boerenomelette met uitjes, een heel klein beetje ketchup en een glaasje rood: mmmmm, lekker hoor (niet gezond maar wel lekker). Na den eten belt Linda met goed nieuws; mogelijk beroepsmatig nieuwe perspectieven voor haar! Daarna maak ik een e-mail van Ingeborg open en tegelijkertijd gaat de Skype “over”: Ing aan de lijn. Ze gaat vanavond met de zusters oefenen op een muziekstuk (zang en piano) dat tijdens de plechtigheid a.s. maandag ten gehore zal worden gebracht. Origineel. Ik krijg ook wat zakelijke dingen te horen die ik moet regelen, zoals bijvoorbeeld het opmeten van de spaken van de vouwroestbak, dan stuurt ze er een paar op vanuit Nederland. Bovendien moet ik de pal van de Spieboom smeren, de fles shampoo (oranje) opmaken,  desnoods voor een klein onderbroekenwasje of een handenwasbeer (je bedoelt waarschijnlijk: handenwasbeurt, Ing!), thee zetten uit die flesjes (zit een lepeltje in) met een thee-ei. Of EARL GREY gebruiken (meer achterin de la, ook nog ergens in voorraad in een kastje)………. Lief, hè? Ik vergeet bijna te vertellen dat ik haar vanochtend weer miste. Terwijl ik dit schrijf zingt Harrie Jekkers: “Oh, ik heb weer dom gedaan! Wat doe ik mezelf aan!” Als ze straks bij elkaar zijn om te gaan musiceren zetten ze de Skype voor me open, zodat ik mee kan luisteren. Ik ga daar nu op zitten wachten, ben straks terug. Ja! Daar ben ik weer. Het is 21.22 uur en ik tiep dit nu met een ongelooflijke teringherrie op de achtergrond, terwijl de zusters en Paul (eggenoot van 1 van de zusters) vreselijk hun best doen een stemmig lied in te studeren. Het probleem is dat ze tegelijkertijd, tijdens het zingen, dingen aan het scannen zijn enz. op dezelfde tafel als waarop de laptop staat waarmee ik verbinding heb. Dit is curieus, heus. In ieder geval voelt het alsof ik ook een beetje bij het gebeuren betrokken ben. Een rare dag; ik ben niet verder geweest dan de Water- en Energiepaal die voor de boeg op de steiger staat, maar ik heb me geen seconde verveeld.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Een reactie op Woensdag, 26 oktober 2011

  1. metty en peter zegt:

    Hoi Willem, als je elke dag die sinaasappel in de ochtend uitstelt , dan kun je aan het eind van de week een sinaasappelochtend doen van HEEL VEEL sinaasappels. Lekker gezond. Ennnnn laat je niks wijsmaken joh. Glaasje wijn is niet superslecht hoor. Dat wordt ons aangepraat. Geniet er lekker van, met mate……. je hebt het tenslotte verdiend.

    Groet van Metty en Peter

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s