Maandag, 31 oktober 2010

Porto Turistico Marina di Ragusa 17

06.30 uur: plassen.

06.40 uur tot 09.40 uur: lezen (in bed); de wind giert door het want (ik loop het live-aboard-net op kanaal 72 mis).

09.45 uur tot 09.50 uur: ontbijt (toast met “toekomstig” ei en de laatste ananasschijven plus koffie).

Het is bewolkt en fris buiten en het waait flink.  Ik lummel wat rond. Wat voor een project zal ik nou es bedenken? Ik doe redigeerwerk op de computer; plaats een foto van de looddoos die schootdoos is geworden bij het bericht van gisteren.

11.00 uur: de afwas van twee dagen afwassen. Tijdens de afwas bedenk ik een zinvolle klus: ik moet nog steeds een luikring plaatsen in de douchevlonder. Dat ga ik doen! De zon breekt een beetje door, ik pak de benodigde gereedschappen en de vlonder uit het plee/douche-hok en ga buiten op de kuipbanken aan de slag. Ik ben na een uurtje alweer klaar met dit werkje. Jammer.

vlonder voor

vlonder na

E-mail uit Turkije!! De offerte-aanvraag die ik heb neergelegd bij de firma Kadioglu te Marmaris voor twee davits blijkt te resulteren in een duurder plaatje dan wanneer ik die dingen bij Plastimo/Navimo bestel! 220 uro duurder om precies te zijn. Dat komt hoofdzakelijk door de verzendkosten (280 uro). Dit is een teleurstelling en dat gaan we dus niet doen. Ik heb de tering in en moet even wandelen. Ik loop om de haven heen naar de Oostelijke dam. Daar blijken vanuit het Oosten gigantische grondzeeën in de haveningang te staan! Het water stuift eroverheen. Enorme brandingsgolven laten grote krullers zien. Wat een geweld! Voor mijn gevoel waait het niet eens zo hard, vreemd! Uiteraard heb ik geen camera bij me; story of my life. Het zou nu uiterst riskant zijn deze haven binnen te varen, maar ben je eenmaal binnen is er niets meer aan de hand. De rest van de dag lees ik in mijn boek op de iPad. Het avondmaal bestaat uit 3 toast-dingen met het laatste “toekomst”-ei en 3 met pindakaas en een glaasje rood. Binnenkort ga ik wel een keertje boodschappen doen, verse dingen halen zoals kaas en bonen in blik. Na het eten wil ik wel een keertje weten hoe het met de crematie van Pa is gegaan. Ik probeer op alle mogelijke manieren, gistermiddag en vandaag, de hele dag tussen de bedrijven door contact te krijgen met Ingeborg maar het lukt niet. Het lijkt wel of ze d’r telefoon heeft weggepleurd. Eindelijk, later op de avond krijg ik haar via de Skype, nadat ik al met Marijn contact heb gehad. Alles is nu achter de rug en het was een bijzondere, emotionele gebeurtenis. Ik was er niet bij dus ik kan er verder niets over zeggen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik me vandaag een beetje heb verveeld.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s