Woensdag, 2 november 2011

Porto Turistico Marina di Ragusa 19

Terwijl de regen op het dek klettert lig ik tot 09.40 uur te lezen en ga er dan maar eens uit. Anneke, dat pak met Biscottes dat ik van je heb gekregen is een uitkomst! Ik eet er nog steeds van. Met een beetje mazzel zing ik het uit tot 17 november. Deze oggend eet ik er drie met pindakaas en twee met “De koe die lacht”. Ik vergeet de laatste appel op te eten, heb ik morgenochtend nog wat. De zak met wasgoed wordt steeds zwaarder; ik voel een project aankomen! Computer opstarten. Het regent aan één stuk. Ik lees de weblog van Joop en Meta. Hij was een paar dagen uit de lucht. Dat komt omdat ze met de jeep onderweg waren naar Almerimar. Daar is het nu prachtig weer, kortebroekenweer. Zij wel! Geen e-mail vandaag. De radio staat aan, “KissKiss” heet die zender. Ze zenden bijna alleen Engelstalige muziek uit, terwijl de disjokkies uiteraard Italiaans spreken. Mijn Italiaans gaat achteruit; ik versta er steeds minder van. Ik ben er wel achter gekomen hoe je “www” (je weet wel: world wide web) in het Italiaans uitspreekt: “Voe Voe Voe!” Da’s even wennen. Ik wil eigenlijk naar de bieb om een tas met boeken weg te brengen: de vierdelige trilogie “De Borodins”, die teveel space opslokken aan boord. Ik kan wel een loopje gebruiken maar moet wachten tot het een beetje begint te stoppen  met regenen. Tot het zover is ga ik maar weer lezen in “Voe Voe Ee”: “World Without End”. Ik ben net op streek als er op de romp wordt geklopt. Bezoeker(s)! Het blijkt Rick te wezen van de “Chica” die langs komt om te kijken of ik nog leef of dat ik misschien bewusteloos onder aan de trap lig. Neen hoor, ik ben nog springlevend! Kopje surrogaatkoffie? Ja hoor. Hij klimt onder de kuiptent de kuip in. Hij had me al zo lang niet meer op de steiger gezien dat ie ongerust werd. Ik heb ook gisteravond de Halloween-party gemist (dat vind ik niet zo erg want ik zie me toch echt niet met een uitgesneden pompoen op mijn harses rondlopen!). Luister ik dan niet naar kanaal 72 sogges te 09.00 uur? Was het wel van plan, maar lig elke oggend te lang in mijn bed. Ik ga morgenoggend luisteren, echt. We hebben het over de reis hier naartoe, over davits en nog meer zaken. Hij geeft me de tip om eens te kijken naar de website van SVB, een Duitse watersportzaak op internet. Ik voeg de daad bij het woord en verdomd die hebben ook een model davit, die een beetje lijkt op het Plastimo model, maar dan iets minder robuust en 4 keer goedkoper. Misschien is dat wat. Zal het onderzoeken. Het is het enige alternatief. Alle andere modellen die ik verder tegenkom op het web komen niet in aanmerking door de vormgeving ervan. Morgenochtend ga ik bij Cobi en Rick op de koffie. Ik moet me wat meer onder de mensen begeven. Niks “moet” natuurlijk zegt Rick, maar je moet het wel doen en er zit wel degelijk verschil tussen dat eerste “moet” en het tweede. Ik vind het zelf eigenlijk ook. Rick gaat terug naar zijn boot en ik bel Ingeborg met de Skype op het telefoonnummer van Ma. Zij gaat twee spaken opsturen, oliefilters kopen en opsturen en met Elly overleggen over de eindschoonmaak van ons huis want a.s. zaterdag gaan de huurders eruit. Op Picasa zet ik het foto-album van mei 2011 erbij, het schiet lekker op. Het regent nog steeds en het waait hard. Ik krijg het koud en doe er een truitje bij: drie lagen heb ik nu aan. Volgens Passageweather trekt de wind morgen op zee aan tot 7 en 8 Beaufort. Daar zullen we hier waarschijnlijk ook wel iets van merken. In de koelbox staat een bakje met de resten van de pasta-maaltijd van gisteren. Dat ga ik oppimpen met geuite fruitjes en knoflook, ketjap manis en Parmezaanse kaas. Ik doe een 1-persoons blikje witte bonen in tomatensaus in de pan, gooi een gekookt koud ei erbij om die een beetje op te warmen en ik overweeg een blikje haring in tomatensaus erbij te doen. Zou dat kunnen? Ik doe het toch maar niet. Ik heb een fantastische hap! Er gaat niets boven een smeuiig maal in november, op je eigen boot, in Italiaanse wateren, regen kletterend op je dak, onder warm led-licht, de iPad rechtop naast je bord en KissKiss op de radio! Terwijl ik dit zit te tiepen hoor ik het tikken op het dekhuis en de buiskap en realiseer ik me dat het begint te regenen, hetgeen betekent dat het een tijdje droog is geweest! Krijg nou wat!

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

3 reacties op Woensdag, 2 november 2011

 1. wingiv zegt:

  Cees, wat is goesetten?

  Like

 2. Zal ik aan Ann vragen om nog wat crackertjes te verzenden naar Ragusa?
  Ik heb je Picasa foto’s bekeken, je “moet” echt commentaar bij de foto’s plaatsen: waar is het bijvoorbeeld. Ik zie wel bekende omgevingen, maar kan het niet plaatsen. In Picasa kan je ook Geosetten.
  GR. Cees
  PS ligt de Beau nog boven water?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s