Vrijdag, 4 november 2011

Porto Turistico Marina di Ragusa 21

Ik weet niet waarom ik de hele dag Skype open heb staan: geen hond die me skypt! Ik ben zeker niet populair genoeg. In mijn enthousiasme om de lokale economie te steunen heb ik gisteravond voor, tijdens en na het eten te veel goedkope Siciliaanse wijn gedronken en dat moet ik nu een beetje bezuren. Ik voel me merkwaardig licht in het hoofd bij het opstaan maar het is niets wat een paar ibuprofennetjes van “het Kruidvat” niet kunnen verhelpen. Ik bijt ont en ik luister naar het net. Allemaal niet zo spannend. Buurvrouw Philippa  kondigt over de marifoon een cursus Italiaans aan. Aanstaande maandag is er een informatie-bijeenkomst in het havencafé. Daar ga ik heen. Het is droog, af en toe zonnig en aldoor puur winderig. Vanwege mijn gesteldheid ga ik rustig in de kuip onder de half opengeslagen kuiptent met half geloken ogen mijn boek zitten lezen. Als afwisseling en om mijn rug, die nog steeds irritant zeer doet, te strekken ga ik de beide watertanks vullen want ze zijn alweer leeg. Ik doe niet zuinig met water; het is toch graties. Dat wil niet zeggen dat ik het verspil maar dat ik grondig dingen schoonmaak. Langzaam lost het pak watten in mijn hoofd op. Koppie koffie met een koekje d’r bij. Ter voorbereiding op de montage van de davits die er aan zitten te komen haal ik de buitenboordmotor van het hek en schuif de teakhouten motorsteun alvast een eind op. Af en toe kijk ik om mij heen. De omgeving verandert niet. Irritant. Cees Beau stuurt me weer een mailtje waarin ie me vraagt iets op te meten op zijn boot. Ik doe het graag, hou wel van die afwisseling! Alleen als ie me straks vraagt de lengte van zijn mast exact na te meten, trek ik daar de grens. Deze keer gaat het om de bedieningsknoppen van de ankerlier op het voordek. Ik moet ze ook vastleggen op de gevoelige chip. U vraagt wij draaien.

jaaa, spullen heb ik wel hoor!

dezelfde knop maar nu met de klep opengeklapt

Ik ga daarna douchen in het verste douche-gebouw. Daar gaat nooit iemand heen, lijkt het. Altijd warm water. Ik was altijd mijn onderbroek onder de douche door ‘m op de grond te gooien en er tijdens het douchen op te stampen (de ouderwetse manier). Deze keer echter trap ik het afvoerputje dicht en loopt de douchebak over. Godver! Gelukkig verdampt zoet water in deze streken erg snel. Verfrist wandel ik t.n.d.b. Ik heb nog anderhalf uur tot Happy Hour. Lezen maar weer. Het verveelt nooit, niet dat ik er altijd zin in heb, maar nu wel. Ik moet me zowaar haasten als ik tegen vijven nog erg verdiept ben in het verhaal! Met de Nederlandse kolonie zitten we bij elkaar in de havenbar waar in een schippersmeeting informatie wordt uitgewisseld over het bevaren van de Italiaanse kusten. Heel interessant om te volgen. Veel waardevolle tips over ankerplaatsen, waar je vooral niet heen moet gaan, havenprijzen, gedrag van autoriteiten etc. Het gaat allemaal in het Engels want het zijn vooral Amerikanen, Engelsen, Australiërs, Nieuw Zeelanders en andere Engelstaligen die de dienst uitmaken. Leuk om een keer mee te maken. Na afloop hiervan gaat het eigenlijke Happy Hour beginnen, maar mijn medelanders gaan een borrel drinken bij Rick en Cobi op de “Chica” en ik wor ook uitgenodigd. Een volgende keer zal ik wel eens het happy hour volmaken. Het is heel gezellig bij Cobi en Rick; biertje, nootje, zoutje en lekker kletsen. Te 20.00 uur ga ik “naar huis” want ik moet nog eten koken. Gebakken aardappeltjes, de rest van het vlees en de saus van gisteravond opgewarmd en een halve pot gebroken bonen. Lekker hoor. Stukje lezen en dit tiepen. Morgen de vette zooi afwassen.

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Een reactie op Vrijdag, 4 november 2011

 1. marcel Kolk zegt:

  Hallo Willem en Ingeborg,

  Erg leuk die verhalen allemaal en uiteraard ookm de foto’s.
  Ik lees dat niemand jou “skypt” maar ik heb jullie skype gegevens niet.
  Als je die ff kenbaar maakt ga ik wel ff skypen.
  Ik wacht op je reactie en ga vooral zo door met die geweldige verhalen van jou.
  Groetjes van marcel(Trilobiet)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s