Zaterdag, 5 november 2011

Porto Turistico Marina di Ragusa 22

Dit wordt een kort bericht want er gebeurt helemaal niks. Behalve dan dat het de hele dag stormt ( 7 en 8 beaufort) en de zon zich niet laat zien. Ik doe eeuwen over de afwas, het ontbijt, de koffie en het lezen in de kuip terwijl de boot heen en weer slingert in de touwen en de wind in de tuigage haar doet schudden. Op weg naar de Oostelijke havendam om foto’s te maken van de zee maak ik op de steiger kennis met Lulu die op de boot van Barry, de Australier, komt passen. Spontaan typje. Ik kom langs de Chica, die aan het begin van onze steiger ligt. Rick en Cobi willen ook de benen strekken. Met z’n drieën wandelen we naar de zeekant. Het waait lekker hard en de golven die in de havenmond staan zijn niet misselijk. Vlak voor we gingen schijnt een zeilboot naar binnen gekomen te zijn! Jammer dat we dat niet gezien hebben.  Die moet ongelooflijk veel geluk hebben gehad en de opvarenden zullen hun onderbroek wel moeten wassen denk ik. Hieronder een foto-impressie van onze belevenissen op de dam.

nat

natte dam

wie is zo gek om in deze zeeën binnen te lopen”

hee, hee, hee-hee-heee!

ook eentje naar het Oosten

En dan wandelen we weer terug! Met de wind in de rug! De rest van de middag zit ik in de kuip te lezen in mijn boek van 4000 pagina’s (hangt van de lettergrootte af: de ene keer zegt ie: 2600 pagina’s en de andere keer4756) met een pinda en een glaasje wijn er bij. In plaats van eten te koken ruim ik eindelijk de afwas op. Als ik eten ga koken wordt de boel weer smerig; ik blijf aan de gang. Van mij mag die wind wel een keer gaan liggen.

kijk mamma, ik kan lezen zonder handen!

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s