Dinsdag, 8 november 2011

Porto Turistico Marina di Ragusa 25

08/11/2011: Il tuo credito sta finendo! ricarica al piu’ presto per non rimanere senza parole! Dit is de tekst die ik voorgeschoteld krijg als TIM er de brui aan geeft. Wat een klote-dag! Ik moet de hele dag in de keup zitten wachten tot er wat gebeurt en dat wachten is vergeefs: er gebeurt niets. Ik zal het uitleggen: Gisteren, 7 november, verliep de periode dat ik internet heb. 7 november was de laatste dag. Ik had nog niet de helft van de Giga-bytes opgemaakt, maar de periode telt ook. Gistermiddag ben ik dan ook naar het dorp geweest om in de tabakswinkel mijn tegoed op te waarderen met 5 euro. Dat leek me wel genoeg tot ik naar huis ga. Ik kon gisteren en zelfs vanmorgen nog rustig internetten, maar om 10.33 uur was het toch echt afgelopen. Ik denk: hoe kan dat nou? Ik zoek de berichten van TIM op en daarin staan teksten die ik niet (helemaal) begrijp. Ik schrijf ze over en laat ze aan Viviana zien, onze onvolprezen receptioniste van de haven. Ze vertaalt ze voor mij en het blijken reclames te zijn. Maar ze zegt ook dat het 24 uur duurt voor de opwaardering wordt omgezet in werkelijke toegang tot het net. Gerustgesteld wandel ik terug naar de boot. En dan begint het wachten. Gelukkig heb ik mijn boek. Dat lees ik tot 16.00 uur in de kuip in 1 ruk uit. Als ik het uit heb is dat een anticlimax. Net of je definitief van familie afscheid neemt. Ondertussen zijn de 24 uur wachttijd verstreken en ik steek de computer aan: geen fck! Een uur later: nog steeds geen fck! Dit stukje zit ik in de tekstverwerker te tiepen want er gebeurt nog steeds geen fck op TIM! Fck, fck, fck. (= een Engelse uitdrukking voor het bevorderen van vooruitgang, op welk gebied dan ook). Lekker dan, weer een “project” maar ééntje waar ik niet op zit te wachten. Ik denk dat ik nog iets moet doen, een knop indrukken of zo. Helaas kom ik daar zomaar niet achter. Gisteroggend had ik naar de informatie-bijeenkomst over de Italiaanse lessen moeten gaan: glad vergeten! Woensdag beginnen de lessen. Men heeft besloten de lessen te volgen via internet, zonder kosten. Woensdag 10 uur sogges beginnen die lessen in het Marina-café. Ik ga daar zeker heen. In ieder geval zit ik nu zonder internet en moeten de lezertjes een paar dagen (?) wachten op updates. Ik baal hier wel van en kan het niet hebben. Ik kook vanavond dan ook niet, maar “gooi een nasi-maaltijd in elkaar” (de rotzooi ruim ik morgen wel op). Ik pleeg een duur telefoontje met Ingeborg om te zeggen dat het vanavond niet goedkoop kan via de skype. Jammer. In de gauwigheid spreken we wel af dat we nooit meer Roemenen in ons huis toelaten; aardige mensen maar als ze de gootsteen en de koelkast als vuilnisbak gebruiken en de kat in de vitrage laten klimmen, ben ik er klaar mee, tandarts of niet. Van Rick hoorde ik, toen ik naar Viviana ging, dat de “Deep Blue” vandaag een zeilmaker uit Siracuse op bezoek zou krijgen. Na enig zoeken vind ik de boot en de schipper, Chris, en vraag hem of ie de zeilmaker, als ie komt, wil doorsturen naar steiger L, box 37 (dat ben ik). Dat wil ie zeker wel doen. Sterker nog: hij komt te 16.30 uur zelfs zelf mee lopen om het drie man sterke team te wijzen waar ik lig. Ze willen de scheur zien, vouwen het zeil weer op en zeggen dat ik hem dinsdag  weer terug heb. Dat zou mooi zijn. De nasi smaakt ondanks alles prima, met drie gebakken eieren erbovenop.

PS.  Omdat ik me saves verveel ga ik maar wat schrijven. De hele avond draai ik muziek op volgorde van de tijdsduur van de nummers, op de computer. Ha, daar heb je Jim Reeves. Gelukkig duurt ie maar 2 minuten en 20 seconden: “ Am I losing you? Wat een zoete zeikerd. Wel melodieus. Hij is alweer klaar. Nu is Dolly Parton aan de beurt: “Love is like a butterfly”. Ik heb de hele middag rode wijn (“Nero d’Avola”) zitten drinken. Ik kon er niet van afblijven. Na de nasi had ik er echter geen trek meer in. Ik kreeg er roestige tanden van. Ik ga over op gin en schweppes. Ook lekker. Nu is Johnny Cash aan de beurt. Godskristus wat verveel ik me. Bonkebonk: oh the circle won’t be broken, in de sky, lord, in the skies, bla bla. Ha, daar heb je Gilbert Becaud! Da’s Frans, niet te verstaan momenteel. Podvolblomme, waarom heb ik nou geen internet! Taring, daar is Jacques Brel, wacht effe, effe doorzappen. Ik denk dat ik hem in zijn geheel maar uit de collectie gooi: wat een pul! Zo, daar zijn de “Dubliners”, een stuk beter, met “Whiskey on a Sunday”! Jammer dat het dinsdag is. Terwijl John Denver van een witte kerst droomt moet ik, …. wat moet ik? Shit, ben ik het weer kwijt! Ik had net een prachtige inval en nou weet ik het niet meer! Zou ik ook aan het dementeren slaan? Oho, daar is Jim Reeves weer! En ik dacht dat ie allang dood was! Hij zingt over het “Holy Child in Bethlehem”. Nog voor ik iets kan bedenken om hem belachelijk te maken krijg ik Emmylou Harris over me heen met “Mr Sandman” en voor ik klaar ben met dit te typen is het nummer alweer afgelopen (het zijn korte nummertjes die ik draai). Frankie Laine (“Rawhide”) neemt het van haar over met “Hey Joe”. Geen idee waar het over gaat. Nelis Diamant met zijn jank-stem neemt het op zijn beurt weer van hem over. Hij zingt: “I got the feeling. I love you so much I can taste you. I got the feeling I’m gonna die”. Sjonge jonge, nou toe maar dan, knul! Ik stop er mee, want dit leidt ook tot niks. 

Dit bericht werd geplaatst in Logboek. Bookmark de permalink .

Een reactie op Dinsdag, 8 november 2011

  1. Paula zegt:

    Hee Willem! Ik denk niet dat je aan het dementeren bent maar dat – om in de stijl van je verslag te blijven – ‘Wimmy Winehouse’ zijn entree heeft gemaakt….;)
    Alle begrip voor hoor, je zal maar je internet kwijt zijn. Ik moet er niet aan denken.
    Groetjes en hou vol want ik lees je stukjes graag.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s